Arapgir'in Gelecek Stratejileri Raporu Açıklandı - Son Dakika
Yerel

Arapgir'in Gelecek Stratejileri Raporu Açıklandı

Malatya Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi , Arapgir ilçesi için hazırladığı Gelecek Stratejileri Raporu'nu kamuoyuna sundu.

20.09.2013 12:40  Güncelleme: 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM), Arapgir için hazırladığı Gelecek Stratejileri Raporu'nu kamuoyuna sundu.

Arapgir Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Kaymakam Ercan Turan, böyle bir çalışmanın yapılmasının önemli olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu da çalışma için BİLSAM'a teşekkür etti.

BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, raporun ilçeye mütevazi bir katkı olması amacıyla hazırlandığını söyledi. Gezer, daha sonra rapor hakkında bilgiler verdi.

Arapgir'in Malatya'daki sofralık üzümün yüzde 18'ini ürettiğini kaydeden Gezer, "Aragir, ilimizde küçükbaş hayvan varlığının en fazla olduğu ilçedir" dedi. Arapgir'in sosyo ekonomik gelişmişlik bakımından Malatya'nın 13 ilçesinin 3'üncüsü olduğunu ifade eden Gezer, "Yıllık nüfus artışı yüzde eksi 1,4'tür. Son 30 yılda nüfusunun yaklaşık yarısını kaybetmiştir" diye konuştu.

Gezer, ilçenin öncü sektörlerinin kültür, turizm, tarım ve hayvancılık olduğunu belirterek, "İlçedeki negatif göçü durdurmak, eğitim ve sağlık göstergelerini iyileştirmek, il, ülke ve dünya ortalamalarının altında olan orman alanları artırmak ve turizm potansiyelini harekete geçirmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Gezer, ilçede tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi gerektiğini kaydederek, Arapgir'de Tarım İhtisas Sanayi Bölgesi oluşturulabileceğini sözlerine ekledi. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Arapgir'in Gelecek Stratejileri Raporu Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement