Arbella Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika
Yerel

Arbella Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Mersin'de kurulu bulunan Arbella Makarna'nın, kurumsal kimliğini sosyal sorumluluk ve sanatsal projelerle pekiştirmek üzere düzenlediği "Arbella Uluslararası Fotoğraf Yarışması" sonuçlandı.

02.01.2012 14:05

Mersin'de kurulu bulunan Arbella Makarna'nın, kurumsal kimliğini sosyal sorumluluk ve sanatsal projelerle pekiştirmek üzere düzenlediği "Arbella Uluslararası Fotoğraf Yarışması" sonuçlandı.

Arbella Makarna'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, yarışmaya 15 farklı ülkeden 164 amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısı 906 fotoğrafla katıldı.

Aile sofrası, sağlıklı beslenme, ülkeye sağlıklı nesiller yetiştirme gibi değerleri hatırlatmayı amaç edinen yarışma, bu yıl Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP), Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ve Uluslararası Fotoğrafçılar Birliğinin (UPI) onayıyla düzenlendi.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Ana Sanat Dalı Başkanı Prof. Sabit Kalfagil, fotoğraf sanatçıları İbrahim Zaman, Tahir Özgür, Erol Doğaner ve Reha Bilir'in yanı sıra Fotoğraf Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Serkan Bakır'ın da jüri üyesi olarak yer aldığı değerlendirme kurulunda, Arbella Makarna'yı genel müdür Abdülkadir Külahçıoğlu temsil etti.

Yarışmada "Afiyetle, Birlikte Yemek" konulu A kategorisinde Ayşe Yalçın FIAP Altın Madalya, Hasan Yaşar UPI Altın Madalya, "Beslenme ve Makarna ile Yaşam" konulu B Kategorisinde Özlem Gün Bingöl FIAP Altın Madalya ve UPI Altın Madalya, "Hayatı Süzgeçten Geçir" konulu C kategorisinde Nuri Çorbacıoğlu FIAP Altın Madalya, Osman Arsal UPI Altın Madalya kazandı.

Genel müdür Külahçıoğlu, sağlıklı beslenmeyi sanatçı gözüyle kare kare somutlaştırma amacıyla çıkılan yolda fotoğraf sanatçılarının çabasını ödüllendirerek, fotoğraf sanatına duyulan ilgiyi canlı tutmayı, duyguların bu sanat kanalıyla kitlelere iletilmesine aracılık etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Yarışmaya gösterilen ilgiden son derece mutlu olduklarını ifade eden Külahçıoğlu, şunları kaydetti:

"Yarışmaya Macaristan, Almanya, Hindistan, Vietnam gibi 15 farklı ülkeden katılım gerçekleşti. Her kategoride FIAP ve UPI'den toplam 6'şar altın, gümüş ve bronz madalya verilen yarışmada 15 mansiyon ve 90 sergileme ödülü verildi. Gönderilen eserlerin hepsi birbirinden değerliydi. Sanata ve sanatçıya verilen desteği önemsiyor ve yanınızdayız diyoruz."

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Arbella Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement