Arınç'ın Muhteşem Gafları - Son Dakika
Güncel

Arınç'ın Muhteşem Gafları

Arınç\'ın Muhteşem Gafları

Bugüne Kadar Arınç'ın Akıllarda Kalan Sözleri ve Dikkat Çeken Hareketleri

23.02.2010 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, medyayı eleştiren "Tuu size" sözleriyle bir kez daha gündeme geldi. Arınç'ın eleştirileri, basından milletvekillerine, Afrikalılar'dan Lenin'e kadar geniş bir yelpazeye sahip. Bugüne kadar Arınç'ın akıllarda kalan sözleri ve dikkat çeken hareketleri şöyle:

3 Haziran 2003: (Tokyo Camii'ni ziyaretinde) Umarım Japonlar da İslamiyeti tanıdıkça, bu camiye gelip ibadet edenleri gördükçe, hak dinini intisap edeceklerdir. (Sonra yazılı açıklama yaptı, "Cami imamı, İslamiyet üzerinde araştırma yapan bazı Japonların kendi istekleriyle Müslüman olduklarını ve sayılarının da giderek arttığını bana ifade etti. Ben de bunu ifade ettim" dedi.)

-"SORMAYIN"-

14 Nisan 2004: (23 Nisan resepsiyonu davetiyelerine eşinin adını neden yazdırmadığını soran gazetecilere) "Bunun karşılığı, şeyini şey ettiğimin şeyidir. Bunu bana tekrar niye soruyorsunuz" dedi.

-"TOKİ MOKİ"-

2 Ağustos 2004: (Toplu Konut İdaresi'nin milletvekilleri için site yapması girişimiyle ilgili bir soru üzerine) TOKİ moki diye bir şeyler çıkarmayın. Bakın TOKİ moki derken, adamın (Hürriyet yazarı Bekir Coşkun) Pako'su öldü.

4 Aralık 2004: (Avrupa Parlamentosu Başkanı Josep Borrell'le yaptığı ortak basın toplantısında Kıbrıs koşuluyla ilgili sorular üzerine) "İspanyolca'da 'palavras' var. Bizde de 'palavracı' diye bir tabir vardır. Bunlar olayları olduğundan biraz daha farklı gösterirler. Bizim medya da biraz öyledir" diye konuştu.

-"BÜLENT ERSOY DEME"-

20 Haziran 2005: (Manisa Dericiler Sitesi Başkanı Hüseyin Akdede'nin "Sayın Başkanım size ağabey olarak hitap etmek isterim" diye izin istemesi üzerine) "Bülent Ersoy deme de, ne dersen de" karşılığını verdi.

17 Mayıs 2006: ( Danıştay'daki silahlı saldırının ardından) "Şu anda hastanede bulunan Sayın Bayan Ayfer Hanım'ın da bu karara çekince koyduğunu hepimiz biliyoruz. Yani bu saldırgan o karardan(türban kararı) infial duyarak bu karara imza atan kişilere karşı bir eylem düşünmüşse, bu karara muhalif kalan bir insana silahını boşaltmaması gerekirdi" yorumunu yaptı.

-"ÖLÜ GÖRMEK ÇOK GÜZEL"-

11 Temmuz 2006: Moskova'da "Lenin'i ölü görmek çok güzel" dedi. Resmi bir ziyaret için bulunduğu Moskova'da 20. yüzyıla damgasını vuran Sovyet Devrimi'nin lideri Vladimir İlyiç Lenin'den "Kendisini ölü görmek çok güzel" diye söz etti.

21 Aralık 2009: İzmir'de partililere konuşurken, kapatılan DTP Milletvekili Emine AynaÂ'yı kastederek, "Çok garip bir yaratık. Allah akıl fikir versin" dedi.

30 Kasım 2009: Üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran YÖK kararının yürütmesini durduran Danıştay 8. Daire kararı için, "Bayramdan sonra ne Danıştay kalacak, ne Bülent Arınç" dedi.

-"BASMADIM, UĞRADIM"-

3 Şubat 2010: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer hakkında verilen gensoru tartışmaları sırasında TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın odasını bastığını söyledi. Arınç, "Oda öyle basılmaz. Ona 'oda basmak' denmez. Kapı açıktı, girdim" karşılığını verdi.

5 Şubat 2010: Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın "GATA'ya alınmadığı" haberleri üzerine söylediği, "Keşke olmasaydı" sözlerini Ti'ye aldı. Arınç, "Televizyonda öyle bir program vardı" diye konuştu.

Bülent Arınç, "Afrikalı zombiler" açıklaması nedeniyle, 2006'da yılın gafı ödülüne de layık görüldü.(ANKA)

(ÖÜ/ÖMR/HF)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Arınç'ın Muhteşem Gafları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement