Artınternational, 18 Eylül'e Kadar Gezilebilecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Artınternational, 18 Eylül'e Kadar Gezilebilecek

Artınternational, 18 Eylül\'e Kadar Gezilebilecek

Uluslararası alandan 62 galerinin katıldığı, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ArtInternational, 18 Eylül'e kadar gezilebilecek.

16.09.2013 17:11  Güncelleme: 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'dan New York'a, Dubai'den Viyana'ya, uluslararası alandan 62 galerinin katıldığı, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ArtInternational, 18 Eylül'e kadar gezilebilecek.

ArtInternational, Dyala Nusseibeh'in koordinatörlüğü ve Stephane Ackermann'ın artistik direktörlüğünde, Fiera Milano Interteks ile Angus Montgomery işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.

Fuarda 62 galeri, İstanbul'da sanatseverlerle buluşuyor. Türkiye'den artSümer, Egeran Galleri, Galeri Zilberman, Galeri Mana, Galeri Non, Galerist, Pi Artworks, Pilot Galeri, Rampa Gallery ve x-ist'in yer aldığı fuara, Londra'dan Pace ve Lisson Gallery, Paris'ten Yvon Lambert, Berlin'den Arndt'ın aralarında bulunduğu galeriler katılıyor.

Bahadır Baruter'in "Hüküm", Halil Altındere'nin "Monument of illegal street vendor", Fernando Botero'nun Ballerina, Conrad Shawcross'un Pre-redroscope VII (Amsterdam Yolculuğu), Javier Perez'in Murano camları, avize ve kuzgunlardan hazırladığı Carrona adlı işi fuarın ilgi çeken eserleri arasında yer alıyor.

Haliç Kongre Merkezi'nin Haliç'e bakan kenarında By The Waterside heykel terası kuruldu. Burada Arik Levy'nin RockGrowth RG5 (Galerist), Tony Cragg'in Black Diabas (Cortesi Contemporary), Saad Qureshi'nin Quicken (Gazelli Art House), Huseyin Bahri Alptekin'in Mattresses to Imaginary Destinations (Rampa), Richard Hudson'ın Marilyn Monroe (Leila Heller Gallery), Saddek Wasil'in Tin Man Was Not Given What He Didn't Already Have (Athr Gallery) adlı heykelleri sergileniyor.

Fuara özel sanatsal aktiviteler

Fuar kapsamında galeri sergileri dışında sanatsal aktiviteler ve özel projeler de düzenleniyor.

David Claerbout'un ilk gösterimini ArtInternational'da yaptığı ve süregelen kamera hareketliliğiyle çektiği "Travel (1996-2013)" videosu izleyenleri lokal bir parktan karanlık Avrupa ve Amazon ormanlarına sürükleyerek, banliyö arazilerinde gezdiriyor.

Çeşitli müzik medyasını kullanarak yarattığı işleriyle dikkat çeken Fransız sanatçı Tal Isaac Hadad, birbirinden farklı tarzlara sahip olan sanatçılardan seçtiği kompozisyonları birleştirerek elde ettiği ve "Piano Constraints" adını verdiği yeni performans serisini sunuyor.

Performans sanatçısı Gül Kozacıoğlu yeni ses enstalasyonuyla, Londra'da yaşayan Ali Kepenek, İstanbul'dan esinlenerek yarattığı bir fotoğraf serisiyle, Berlin'den Yusuf Etiman da fuar kataloğunu sanatçı kitabı biçimine dönüştürdüğü işiyle fuarda yer alıyor.

Küratorlüğünü Başak Şenova'nın yaptığı "Sahnedeki Videolar - Paralel Çizgiler" programı siyasal, mekansal, psikolojik, ekonomik ve sosyal katmanda baskı ve zihinsel işgaldeki insanlar, durumlar, kesitler ve hayaller üzerine üretilmiş olan videolardan oluşturulmuş bir derleme sunuyor.

Dün açılışı gerçekleştirilen ArtInternational, 18 Eylül saat 20.00'a kadar sanatseverlerin ziyaretlerine açık olacak. Fuarın bilet ücretleri, günlük tam 30 lira, 3 günlük tam 60 lira, 3 günlük öğrenci 15 lira olarak satılıyor.

"ArtInternational'ın genel sanat dünyasında bir etkiye sahip olacağına inanıyoruz"

Angus Montgomery'nin kurucularından Sandy Angus, fuarın vizyonunu, "Dünyanın en önde gelen fuarlarından birini oluşturmak" şeklinde açıklarken, şöyle devam etti:

"İstanbul'un coğrafi konumu, Rusya ve Ortadoğu'yla ilişkileri ve geçişlerinin çok önemli bir avantaj. Sanat topluluğu açısından heyecan verici sanatçı ve galerileri barındıran bir şehir olan İstanbul'un bu değerli ortamını daha da öne çıkaracak bir şeyler yapma ihtiyacıyla ortaya çıktık. Potansiyelimize güveniyoruz ve bu potansiyelle ArtInternational'ın genel sanat dünyasında bir etkiye sahip olacağına inanıyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Artınternational, 18 Eylül'e Kadar Gezilebilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement