Artvin-Ağrılarının Dinmesi İçin Duvara Asılan Bilge, Sağlığına Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Artvin-Ağrılarının Dinmesi İçin Duvara Asılan Bilge, Sağlığına Kavuştu

Artvin'in Borçka ilçesinde, omuriliği kese şeklinde dışa doğru doğan ve ağrılarının dinmesi için diye ailesi tarafından özel yaptırılan aparatla duvara bağlanan Bilge Kara (14), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun devreye girmesiyle yaptırılan ameliyatı sonrası sağlığına kavuştu.

16.02.2018 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'in Borçka ilçesinde, omuriliği kese şeklinde dışa doğru doğan ve ağrılarının dinmesi için diye ailesi tarafından özel yaptırılan aparatla duvara bağlanan Bilge Kara (14), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun devreye girmesiyle yaptırılan ameliyatı sonrası sağlığına kavuştu. Geçirdiği zorlu ameliyatların ardından evine dönen Bilge, artık duvara asılı kalmaktan kurtuldu.

Borçka'da doğuştan 'Meningomyelosel' hastası Bilge Kara, yaşama tutunmaya çalışıyor. 'Omuriliğin kese şeklinde dışa doğru çıkması' diye tarif edilen hastalıkla mücadele eden Bilge, hastalığı nedeniyle sürekli yatmak zorunda olduğu için sırtında oluşan ağrılarını dindirmek için babası Murat Kara'nın bulduğu yöntemle gündeme gelmişti. Baba Kara, duvara monte edilen aparatla kızının dik durmasını sağlayarak, ağrılarını dindirmeye ve yaralarını iyileştirmeye çalışmıştı.

BAKAN AİLEYE ULAŞTI

Bilge'nin yaşadıklarının gündeme gelmesinin ardından devreye giren, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu kızın ailesine ulaştı. Artvin Valiliği'ne talimat veren Bakan Sarıeroğlu, kızın tedavisi için gerekenlerin yapılacağını iletti. Bakan Sarıeroğlu'nun devreye girmesinin ardından bürokratların evinde ziyaret ettiği ailenin ihtiyaçları karşılandı.

DUVARDAKİ APARATI SÖKTÜ

Bilge Kara için İstanbul Balta Limanı Metin Sabancı Kemik Hastalıkları Hastanesi ayarlandı. Borçka'daki evinde duvardaki askıdan indirilen Bile Kara, İstanbul'a gitti. Hastanede tedavi uygulanan ve 9 saat süren 13'üncü skolyoz ameliyatı olan Bilge sağlığına kavuştu. 50 gün hastanede kalan Bilge Kara önceki gün taburcu edildi. Geçirdiği zorlu ameliyatların ardından evine dönen Bilge, artık duvara asılı kalmaktan kurtuldu. Baba Murat Kara, döndükleri evinde ilk iş olarak kızı için duvara monte ettiği aparatı söktü.

'BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Mehmet Kara, kızının sağlığına kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek ilgi gösteren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'na teşekkür etti. Kara, Kızım zor ameliyatlar geçirdi. Allah'a şükürler olsun çocuğum iplerden kurtuldu. Başta sayın bakanımız olmak üzere doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bakanımızın danışmanları her gün arayıp bizden bilgi aldılar. Kızımın daha önceki şikayetleri olan göğüs ağrısı nefes darlığı ameliyatın ardından ortadan kalkmış durumda. Şuan rahat nefes almaya başladı. Göğüs ağrıları tamamen kayboldu. Şuan çocuğum rahat ve dik şekilde oturuyorö dedi.

Duvardaki aparatı söktüğünü anlatan Kara, Bu aparata minnettarım, çünkü uzun bir süre bunlarla beraber yaşamak zorunda kaldık. Artık bunlara ihtiyacım kalmadı. Duvardan sökmek benim için güzel bir duyguö ifadelerini kullandı.

'ARTIK DİK OTURABİLİYORUM'

Sağlığına kavuşan Bilge Kara da ağrılarından kurtulduğunu belirterek Nefes alma konusunda zorluk çekiyordum. Rahat oturmak için yastıklarla boğuşuyordum. Şimdi çok iyiyim. Başta bakanıma sonra doktorlarıma, valime teşekkürlerimi iletiyorum. Şimdi dik oturuyorsam onların sayesinde. Annemle babamla artık güzelce zaman geçirebileceğimö diyerek babasına iş verilmesini istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Artvin-Ağrılarının Dinmesi İçin Duvara Asılan Bilge, Sağlığına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement