Artvin'e Modern Hayvan Bakım Evi Yapılıyor - Son Dakika
Güncel

Artvin'e Modern Hayvan Bakım Evi Yapılıyor

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Karadeniz'in, belki de Türkiye'nin en modern hayvan rehabilitasyon ve bakım evinin Artvin'de kurulmaya başlandığını bildirdi.

21.12.2017 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Karadeniz'in, belki de Türkiye'nin en modern hayvan rehabilitasyon ve bakım evinin Artvin'de kurulmaya başlandığını bildirdi.

Kocatepe, yaptığı yazılı açıklamada, Hayvan Bakımevi Projesi ile Artvin'in kanayan bir yarasına daha çözüm üretileceğini belirtti.

Merkeze bağlı Çayağzı Mahallesi'nde yapımına başlanan hayvan rehabilitasyon ve bakım evinin iki bölümden oluşacağını ifade eden Kocatepe, şu bilgileri verdi:

"Birinci bölüm olan hayvan bakım ünitesinde, hayvan bakım odaları, bahçeler, yavrulu anne bakım ünitesi, uyuz hayvan bakım ünitesi, malzeme ve mama deposu yer alacak. İkinci bölüm olan idari ofis bölümü ise ameliyathane, müşahede ünitesi, malzeme ve mama deposu, karantina ünitesi, hekim odası, idari ofis ve kafeteryadan oluşuyor."

Kocatepe, sahipsiz hayvanlara ev sahipliği yapacak hayvan bakımevi sayesinde sokak hayvanlarının veteriner gözetiminde sağlıklı bir yaşam süreceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Artvinimizde sadece Karadeniz'in değil, belki Türkiye'nin en modern hayvan rehabilitasyon ve bakım evi yapılıyor. Projenin gerçekleştiği alan, geçmişte 90 yıl boyunca çöp döküm alanı olarak kullanılmış. Biz de geldiğimizde özellikle bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek kalitede bir hayvan bakım evi yapalım istedik. Projelendirdik, yaklaşık 3 milyon liraya yakın bir proje. Birçok sosyal tesiste olmayan modernlikte bir yer yapılıyor."

Kocatepe, hayvan bakım evinin 2018 yılı ortalarında hizmete gireceğini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Artvin'e Modern Hayvan Bakım Evi Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement