Asim-Der'in Camından Azerbaycan Bayrağının İndirildiği İddiası - Son Dakika
Yerel

Asim-Der'in Camından Azerbaycan Bayrağının İndirildiği İddiası

Gülbey, basında yer alana "Dünya Azerbaycanlılar Kurultayına davet edilmediği için dernek binasının camından Azerbaycan bayrağının indirildiği" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

06.07.2011 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİM-DER) Başkanı Göksel Gülbey, basında yer alana "Dünya Azerbaycanlılar Kurultayına davet edilmediği için dernek binasının camından Azerbaycan bayrağının indirildiği" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Gülbey, gazetecilere yaptığı açıklamada, "ASİM-DER'in Azerbaycan'da yapılan Dünya Azerbaycanlılar Kurultayına davet edilmediği gerekçesiyle dernek binasındaki Azerbaycan bayrağını indirdiği" yönünde basında haberlerin çıktığını anımsattı.

Söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığını savunan Gülbey, "Dernek binasının camına Türkiye ve Azerbaycan'ın milli bayraklarını asıyoruz, ancak belli zamanlarda temizlik amacıyla bayrakları içeri alıyoruz. Bu sefer bayrakları içeri aldığımız zaman Dünya Azerbaycanlılar Kurultayı gününe denk geldi. Bundan dolayı yanlış algılanmış" dedi.

Her zaman derneğin içerisinde ve başkanlık odasına çok sayıda Azerbaycan ve Türkiye bayrağı bulunduğunu anlatan Gülbey, bir gazetecinin kendilerinden bilgi almadan bu olaya ilişkin haber yaptığını belirterek, Azerbaycan'dan çıkar gözeten bazı çevrelerin bunu gerekçe göstererek derneğin aleyhine asılsız açıklamalarda bulunduğunu savundu.

Asıl görevlerinin 1915 Ermeni olayları ve tehciriyle ilgili çalışmalar yapmak olduğunu vurgulayan Gülbey, şöyle konuştu:

"Biz, hiçbir zaman Azerbaycan'ı kendimizden ayrı görmedik, 'Azerbaycan'ın acısı bizim acımız, kederi bizim kederimizdir' anlayışıyla hareket ettiğimiz bilinmektedir. Ermeniler tarafından katledilen ve yurtlarından edilen Azeri kardeşlerimizin her alanda sesi olmaya çalışarak acısına ortak olmuşuzdur. Kaldı ki, bugüne kadar Azerbaycan için ciddi anlamda çalışma yürütmediği gözlenen bu çevrelerin derneğimizin şahsına yürüttükleri bu karalama politikaları da ayrı bir tartışma konusudur. "

Gülbey, Dünya Azerbaycanlılar 3. Kurultayı ile ilgili Azerbaycan Ankara Başkonsolosluğuna mektup gönderdiğini, söz konusu mektupta kurultaya davet edilen bazı kişilerle ilgili sıkıntılarını dile getirdiğini ifade etti.

- IĞDIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Asim-Der'in Camından Azerbaycan Bayrağının İndirildiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement