Atalay: Anadolu'yu Basın Şaha Kaldıracak - Son Dakika
Yerel

Atalay: Anadolu'yu Basın Şaha Kaldıracak

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Anadolu basınının önemine vurgu yaptı.

17.01.2013 22:41  Güncelleme: 22:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, Anadolu basınının sorunlarının çok olduğunu ancak bu sorunların yerel medyayı yıldırmaması gerektiğini belirterek, "Anadolu'yu basın şaha kaldıracak. Türkiye'de işte böyle bir basın geliyor" dedi.

Balıkesir'de yayınlanan Yeni Haber gazetesinin 46. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan BİK Genel Müdürü Atalay, Anadolu basının sorunlarının çok olduğu kadar zenginliklerinin de bulunduğunu ve geleceğinin parlak gördüğünü söyledi.

Yerel basının desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Atalay, "Gazetecileri yetiştirelim, büyütelim, her türlü gelişimini destekleyelim, imkanlarını çoğaltalım ve Anadolu'dan yıldızlar yetiştirelim" ifadesini kullandı.

Atalay, Balıkesir denildiğinde Atatürk'ün hutbesiyle Kurtuluş Savaşı'na kattığı heyecanın akla geldiğine işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kurtuluş Savaşı'nda Balıkesir en çok şehit veren illerden biri. Kastamonu gibi. Kastamonu'ya Mehmet Akif gidiyor. Açık Söz gazetesinde yazılarını yazıyor. Kastamonulular Kurtuluş Savaşı'nda inanılmaz bir performans gösteriyor. İstiklal Marşı ilk kez Açık Söz gazetesinde yayınlanıyor. Bunlar tesadüf değil. Bunlar keşifle alakalı bir şeydir. Anadolu'nun bu zenginliğini kucaklamak ve yararlanmak gerekiyor. Türkiye, İstanbul ve Ankara'dan ibaret değil. Ankara ve İstanbul'dan bakılınca Anadolu görülmüyor. Nasıl ki Mustafa Kemal Atatürk ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu'ya açılmış ve ondan sonra Anadolu büyümeye başlamışsa bugün de Anadolu'yu basın şaha kaldıracaktır. Türkiye'de işte böyle bir basın geliyor."

Balıkesir'de iki yıl önce vefat eden gazeteci Ekrem Balıbek anısına düzenlenen 'Köşe Yazısı Yarışması'nda dereceye giren isimlere ödüllerinin sunulduğu törende, BİK Genel Müdürü Atalay ile gazeteciler Atilla Gökçe ve Erdoğan Arıpınar'a da günün anısına birer şilt sunuldu.

Muhabir: Ramazan Demir/ Metin Aktaş

Yayıncı: Erdem Gültekin - BALIKESİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atalay: Anadolu'yu Basın Şaha Kaldıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement