Atatürk'ün İnebolu'ya Gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Atatürk'ün İnebolu'ya Gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın Yıl Dönümü

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün İnebolu'ya gelişi ile Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 87.yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

25.08.2012 17:05

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün İnebolu'ya gelişi ile Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 87. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Askerlik Şubesi önünden Atatürk Anıtı önüne kadar yapılan Atatürk yürüyüşüne Kastamonu Vali Yardımcısı Atilla Kantay, Doğanyurt Kaymakamı ve İnebolu Kaymakam Vekili Ejder Demir, TCG Gökova Firkateyni Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Mustafa Aslan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Halil Aydemir, Belediye Başkanı Engin Uzuner, İlçe Emniyet Müdürü Oktay Topal ve vatandaşlar katıldı.

Zafer Yolu Caddesi'ndeki kutlamalarda konuşan Kaymakam Demir, İnebolu'nun milli mücadele yıllarındaki önemine değindi.

Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı sırasında söylediği "Gözüm Sakarya'da, kulağım İnebolu'da" sözünü hatırlatan Demir, "Savaş sonrası 25 Ağustos 1925 tarihinde İnebolu'ya gelerek ve üç gün kalarak ilçemizi onurlandıran Mustafa Kemal Atatürk, 27 Ağustos 1925 tarihinde Şapka ve Kıyafet Devrimi'nin ilk nutkunu İnebolu Türk Ocağı binası önünde söylemiştir. Bugün İnebolulular bu tarihi ve önemli olaya ev sahipliği yapmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşamaktadır" dedi.

Törenin ardından İnebolu M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlü ve tutuklular tarafından düzenlenen el sanatları sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

İnebolu- Abana karayolu üzerindeki Zafer Yolu Caddesi'nde düzenlenen törenler nedeniyle yol iki yönlü olarak ulaşıma kapatıldı. Kara yolunu kullanacak araçlara Karadeniz Mahallesi üzerinden geçiş verildi.

Sokakların dar oluşu ve trafiğin tıkanması sonucu araç sürücüleri uzun süre beklemek zorunda kaldı.

Muhabir: Kadir Yıldırım/ Ferdi Akıllı

Yayıncı: Şükran Yücel - KASTAMONU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atatürk'ün İnebolu'ya Gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement