Atatürk'ün Taş Baskı Portresi 7 Bin 500 Liraya Satıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Atatürk'ün Taş Baskı Portresi 7 Bin 500 Liraya Satıldı

Atatürk\'ün Taş Baskı Portresi 7 Bin 500 Liraya Satıldı

Mustafa Kemal Atatürk'ün paşalık dönemine ait taş baskı portresi, müzayedede 7 bin 500 liraya satıldı.

10.11.2013 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafa Kemal Atatürk'ün paşalık dönemine ait taş baskı portresi, müzayedede 7 bin 500 liraya satıldı.

Çukurcuma Müzayede Evi tarafından Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen karma eserler müzayedesinde, Atatürk'ün paşalık dönemine ait taş baskı portresi ile Sivas Kongresi'nden Op. Dr. Sivaslı Hüseyin Bey'e "kardeşim" diye hitap ettiği el yazısı mektup ve bir telgrafı da satışa sunuldu.

Teklif usulüyle satışı gerçekleştirilen taş baskı portre, koleksiyoner Ali Naim Arnas tarafından 7 bin 500 liraya alındı. Aynı usulle satışa sunulan Mustafa Kemal Atatürk'e ait el yazısı mektup ve telgraf da Yılmaz Öztürk'e 11 bin liraya satıldı.

"Daha yüksek bir fiyatla da satılsaydı alırdım"

Müzayede sonrası gazetecilere açıklama yapan Arnas, koleksiyoner olduğunu ve Atatürk'le ilgili birçok şey topladığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bugün bu eseri de almak istiyordum ve uygun bir fiyatla da aldım. Çok da mutluyum. 7 bin 500 liraya aldım ancak onun üzerine komisyonları ve KDV'si gelecektir. Eseri ofisimde kullanacağım. Daha yüksek bir fiyatla da satılsaydı alırdım. Eser Atatürk portresi olmasından dolayı, benim için önemli. Grafiği çok güzel, çerçevesi de çok güzel."

Arnas, portrenin baskı olduğunu anımsatarak, daha önce portrenin hiç bu kadar büyük boyunu görmediğini belirtti.

Geliri Darülaceze'ye bağışlanacak

Ketebesi ünlü hattat Halim Özyazıcı'ya ait olan eserde, Atatürk'ün üzerinde azizi nişanı, mecidi nişanı, hamidi nişanı ve Çanakkale nişanı bulunuyor. Eserde, henüz Sultan Vahdettin'in yaveri olan Mustafa Kemal Atatürk'ün üzerindeki madalyalar dikkati çekiyor.

Üzerinde Arapça olarak "Milletinin kurtarıcısı anlamına" gelen "Münci-i Millet Gazi Mustafa Kemal Paşa Hazretleri" yazısı bulunan eserin geliri, Darülaceze Vakfı Başkanlığı'na bağışlanacak.

Müzayedede, eskiciye verdiği eşyaları arasında babası Nejat Uygur'a ait bir yağlı boya tabloyu da yanlışlıkla satan Süheyl Uygur'a tablosu iade edildi.

Bu jest üzerine, Süheyl Uygur kendisine ait olan eşyaların müzayede satışını bizzat gerçekleştirdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Atatürk'ün Taş Baskı Portresi 7 Bin 500 Liraya Satıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement