Atıf Yılmaz Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Atıf Yılmaz Ödülleri Sahiplerini Buldu

Atıf Yılmaz Ödülleri Sahiplerini Buldu

Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması'nın sonuçları belli olurken, genç yönetmenler ödüllerini aldı.

27.05.2012 01:31  Güncelleme: 08:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de bu yıl ilki düzenlenen ve 142 genç sinemacının 158 eserle katıldığı Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması'nın sonuçları belli olurken, genç yönetmenler ödüllerini aldı.

Mersin Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin ev sahipliğinden başarılı genç yönetmenleri teşvik etmek amacıyla düzenlenen Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması sonuçlandı. Forum AVM Atıf Yılmaz Meydanı'nda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Suphi Olcay, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Yetim, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri, Doç. Dr. Cem Pekman, Yrd,. Doç. Dr. Hakan Erkılıç, Senem Duruel Erkılıç, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi, ile davetliler katıldı.

Atıf Yılmaz'ı ve çalışmalarını konu alan fotoğraf sergisi büyük ilgi görürken, jüri de bulunan Deniz Türkali, yapımcı ve yönetmen Ezel Akay işlerinin yoğunluğu nedeni ile katılamadı. Törende ilk olarak söz alan Forum AVM Şefi Murat Telli, AVM olarak kentin değerlerini yaptıkları sanatsal etkinliklerle katkı vermeye çalıştıklarını belirterek, "Mersin'in yetiştirdiği en önemli değerlerden Atıf Yılmaz tüm Türkiye'nin kalbinde derin izler bırakan 119 filmi ile adını Türk sineması tarihine altın harflerle yazdırmıştır. Filmlerinde işlediği temalar ülkemizde bir çok sosyolojik olgunu algılanmasında çok önemli katkılar sağlamıştır. Bizler alışveriş merkezi yönetimi olarak bu kısa film yarışmasını kurgularken büyük ustanın ismini ve sinemasının sonraki nesillere de daha yakından tanıtılmasını amaçladık" dedi.

Ardından da söz alan Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Yetim,

Sanatı ve toplumu çok iyi kavramış Mersin'in değerlerinden biri olan Atıf Yılmaz'ın sinema ile anıldığına dikkat çekerek, "Yapılan yarışma her şeyin Atıf Yılmaz'ın dilediği yönde geliştiğini gösteriyor. Sanıyorum, kendisi yaşıyor olsa ve burada olsaydı bu yarışmaya çok sevinirdi. Bu nedenle hem Mersin hem de Forum AVM yapılan yarışma ile doğru yolda ilerliyor" diye konuştu.

Son alarak kürsüye gelen Vali Yardımcısı Suphi Olcay, Atıf Yılmaz'ın çok önemli bir sinema ustası olduğunu kaydederek şunları söyledi: "Atıf Yılmaz, bir çok büyük filmi Türk sinemasına kazandırmış bir usta. Kendisini buradan rahmet ve minnetle anarken, bugün yaşamını kaybeden Orhan Boran'ı da rahmetle anıyorum. Bizler kentte yöneticilik yapan insanlar, kentle ilgili alt yapı çalışmaları ile ilgili büyük bir gayretin içindeyken bir yandan otoyollar, sanayi, tarım, ticaretle, limanın kapasitesinin arttırılması ile uğraşırken bütün bunlar kentin daha büyümesi ve gelişmesi yolunda yaptığımız çalışmalardır. Ancak burada oturan insanlar nüfusun büyük ve fazla olan bir kentte yaşamış olurlar. Eğer kültür sanat alanında bir çalışma yapmazsak, bu alandaki çalışmalar eksik kalırsa kentli olma, kentte bir aidiyet duygusu ve kentli gibi yaşama eksik kalacaktır. Bu nedenle bu alanların sağlanması, daha fazla imkan verilmesi, kültür, sanat, turizm alanındaki yapılacak olan etkinliklerin kalitesi ve niceliklerinin artırılmasına yönelik çalışma yapmak ve bütün bunlar içinde olanak sağlama bizim görevimizdir. Bu anlamda iş ortaklarımızdan sayılan özel sektörlerden birisi olan Forum AVM'de sadece kendi alanı içindeki bir meydana Atıf Yılmaz ismini vermekle kalmadı, adına kısa bir film yarışması da düzenleyerek taçlandırdı. Bu nedenle AVM yönetimine, jüri üyelerine ve filmleri katılarak destek veren sinemacılarımıza teşekkür ediyorum."

Konuşmaların tamamlanmasının ardından dereceye giren sinemacılara ödülleri verildi. Yönetmen Rezzan Yeşilbaş bu yıl Cannes Film Festivali'ne katılan tek Türk filmi olan 'Sessiz' ile birinci olurken, Erman Zambak'ın 'O an' filmi 2'nci oldu. Aburrahman Öner'in çektiği 'Buhar' ise 3'ncü oldu. Ödüllerin dağılmasının ardından finale kalan 5 filmin gösterimi gerçekleştirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atıf Yılmaz Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement