Avek Otomotiv'de Koronavirüs Sonrası Yeni Dönem... - Son Dakika
Advertorial

Avek Otomotiv'de Koronavirüs Sonrası Yeni Dönem...

Avek Otomotiv\'de Koronavirüs Sonrası Yeni Dönem...

- Koronavirüsten korunmak için çalışma alanlarınızda ve servis hizmetlerinde nasıl önlem aldınız?

15.05.2020 17:50  Güncelleme: 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

Çalışma arkadaşlarımız ve müşterilerimizin bu süreçten etkilenmemeleri için Sağlık Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve distribütörümüz Doğuş Otomotiv'in güncel tedbir ve tavsiyelerine uyarak mümkün olduğu kadar temas alanlarını azaltmaya çalışmaktayız. Kişiler ve çalışma alanları arasına sosyal mesafe oluşturmanın yanı sıra personellerimiz için kısa çalışma programını devreye aldık. Kronik rahatsızlığı bulunan personel izne çıkarılarak, evden çalışması mümkün olan departmanlar için evden çalışma sistemine hızlı bir şekilde geçiş sağladık.

Tüm çalışma alanları, showroomlar, atölyeler, müşteri bekleme alanları, personel servisleri, yemekhane, personel odalarına günlük olarak dezanfeksiyon işlemi uygulanmaktadır. Tesis girişlerinde içeri alınan tüm misafirlerimiz ve personellerimize düzenli olarak ateş ölçüm kontrolü uygulanmaktadır.

Tüm personellerimize kişisel koruyucu donanımı olan maske, eldiven ve dezanfektanlar günlük olarak verilmekte olup müşteri ile temas halinde bulunan personellerimize siperlikli koruyucu maske verilmiştir. Giriş ve çıkışlar için personel parmak izi sistemi iptal edilerek kartlı geçiş sistemine geçilmiştir. İş Yeri Hekimi ve İş Sağlığı Güvenliği ekipleri tarafından Koronavirüs Salgını ve bulaşıcılığı ile ilgili bilgilendirme afişleri birçok noktaya asılmış, çalışanlara gerekli eğitimler verilmiş, bilgilendirme mailleri gönderilmiştir. Yine denetimler bu departmanlar ve ilgili kişiler tarafından sağlanmaktadır. Salgını önleyici tedbirler kapsamında ilk günden itibaren müşteri bekleme alanlarındaki kafeteryamızı geçici süre ile ikram hizmetini durdurmuş bulunmaktayız.

Tekstilkent bayimizde bulunan kuaför salonu, sinema salonu ve çocuk oyun alanlarımız bu süreçte tedbir amaçlı olarak kapatılmıştır. Personellerimiz için ise yemekhanemizde oturma düzeni sosyal mesafe önlemleri kapsamında yeniden düzenlenmiş, paket yemek servisine geçilmiş, su sebilleri kaldırılarak çalışma alanlarında kolay ulaşılabilir paket su uygulaması başlamıştır. Servise gelen müşteri araçları için araç kabul alanında Sağlık Bakanlığı onaylı Kleentech ürünü olan Nano Gümüş Antibakteriyel temizlik uygulaması yapılıp sonrasında tek kullanımlık koruma örtüleri serilmektedir. Bu ürün ile servis işlemi biten araçlara işlem sonunda tekrar dezantekte işlemi uygulanmaktadır. Yani aracı kabul ve teslim ederken bu hizmeti istisnasız tüm araçlara ve bedelsiz olarak uygulamaktayız. Ayrıca tüm teknisyenlerimiz arasına birer lift boşluk verilerek aralarındaki mesafe açılmış, sosyal mesafe her alanda çalışma prensiplerimize dahil edilmiştir.

- Bazı firmalar 'kapıdan al - kapıya teslim' uygulamasına gitti.Müşteri mağduriyetini gidermek için yaptığınız uygulamalar nelerdir?

Avek Otomotiv olarak yaklaşık 14 yıldır uygulamış olduğumuz "Yerinden Alım ,Yerine Teslim" hizmetimizi bu süreçte müşterilerimize bedelsiz olarak sağlamaktayız. Ayrıca araçları teslim alan valelerimiz tek kullanımlık koltuk, direksiyon ve vites kılıfı ile beraber tüm temas alanlarına antibakteriyel temizlik uygulayarak aracı teslim alıp, servis işlemi sonrasında servisimizde tüm işlem yapılan araçlar gibi tekrar antibakteriyel temizlik yapılarak aracın müşteriye teslimatını gerçekleşmektedir.

- Otomotiv sektörü bugünleri en az hasarla atlatmak için hızlıca dijitalleşti. Servis bakım sektörünün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Günümüz dünyasında zamanın önemi oldukça büyük. Dolayısıyla dijitalleşmenin de hayatımıza sağlamış olduğu en önemli faydanın da zaman olduğunu görüyoruz. Bu doğrultuda otomotiv sektörü de yakın zamanda bir çok değişim ile bu duruma ayak uyduracağını tahmin ediyoruz. Müşterilerimizin talep ve isteklerinin hızlı ve kaliteli çözüme ulaşacağı dijital platformların doğru kullanılması ve yaygınlaştırılması ile ilgili distribütörümüz Doğuş Otomotiv'in öncülüğünde birtakım çalışmalar yapıyoruz ve yapacağız.

- Genel olarak Koronavirüsün servis bakım sektörüne etkisi nedir?

Otomotiv sektörü krizlerle zaman zaman karşılaşmış ,her kriz sonrasında yükselen bir hareketlenme yaşamıştır. Şuan müşteri ihtiyaçları ötelenmekte olup, içinde bulunduğumuz durumun ortadan kalkması halinde eski günlerine yeni alışkanlıklarımız ile döneceğimizi ve bu yeni sürece ayak uydurabilecek firmaların hızla tırmanışa geçeceğini düşünüyoruz.

Son Dakika Advertorial Avek Otomotiv'de Koronavirüs Sonrası Yeni Dönem... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement