Yıllarca gurbette yaşayan Ezidiler, Batman'daki köylerine dönmeye başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Yıllarca gurbette yaşayan Ezidiler, Batman'daki köylerine dönmeye başladı

29.04.2023 15:53  Güncelleme: 20:47

Avrupa'da yaşayan gurbetçi Ezidi aileler, 35 yıl aradan sonra Batman'ın Beşiri ilçesindeki köylerine dönmeye başladı. Ezidi ailelerinden Fehmi Kezer, "Avrupa'da emekli olanlar, hayatlarının son yıllarını geçirmek için köylerine dönmek istiyorlar. Son dönemlerde Beşiri'nin birçok köyünde gurbetçiler ev yapmaya başladı." ifadelerini kullandı.

Avrupa'ya göç eden Ezidi aileler, 35 yıl aradan sonra memleketleri Beşiri ilçesindeki köylerine dönmeye karar verdi. 150 aileden 5'i, Yolkonak Köyü'ne dönüp yaptırdıkları evlerde yaşamaya başladı.

Yıllarca gurbette yaşayan Ezidiler, Batman'daki köylerine dönmeye başladı

"GURBETÇİLER KÖYLERDE EV YAPMAYA BAŞLADI"

Diğer ailelerin de kademeli olarak köylerine döneceğini ifade eden Ezidi ailelerinden Fehmi Kezer, "Avrupa'da emekli olanlar, hayatlarının son yıllarını geçirmek için köylerine dönmek istiyorlar. Son dönemlerde Beşiri'nin birçok köyünde gurbetçiler ev yapmaya başladı. Modern yapılar köylerde yükselince bazı köylüler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. 'Nasıl bu kadar güzel konut yaptınız?' diyorlar. Eski köyün olduğuna inanmıyorlar" diye konuştu.

Yıllarca gurbette yaşayan Ezidiler, Batman'daki köylerine dönmeye başladı

"GENÇLERİMİZİN GELMELERİ İYİ OLUYOR"

İhsan Kezer ise Almanya'daki çocuklarını da kendileriyle getirdiğini belirterek, "Gurbetteki gençlerimizin gelmeleri iyi oluyor. Bu dönüşler, Batman ekonomisine de canlılık kazandırıyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yıllarca gurbette yaşayan Ezidiler, Batman'daki köylerine dönmeye başladı - Son Dakika


Advertisement