Avrupalı Gençlerden Başkan Kocamaz'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Avrupalı Gençlerden Başkan Kocamaz'a Ziyaret

Avrupalı Gençlerden Başkan Kocamaz\'a Ziyaret

Avrupalı 25 genç Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı makamında ziyaret etti.

10.04.2013 08:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Bakanlığı (AB), AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Bakanlığına bağlı Türk Ulusal Ajansı tarafından fon desteği sağlanan Common Language For Diversity "Çeşitlilik İçin Ortak Dil " projesi kapsamında Polonya, İngiltere, Yunanistan ve Romanya'dan gelen "25 Genç" projesi gezisine katılan gençler, Başkan Kocamaz'la bir süre sohbet edip, kent hakkında bilgi sahibi oldular.

AB Eğitim ve Gençlik Programlarına bağlı Türk Ulusal Ajansı Eğitmeni Özgür Nuri Demir, Proje Yasal Temsilcisi Selman Melemen, Kolaylaştırıcı Zekeriya Dündar'la birlikte Türkiye'ye gelen 25 genç kültürlerarası değişim ve Tarsus'u tanımak, farklı ülkelerden ve farklı kültürlerden insanlarla tanışmak amacıyla Tarsus'u ve Tarsus Belediyesini ziyaret ettiklerini dile getirdiler.

Başkan Kocamaz, gençlerin ziyaretinden memnun kaldığını söyleyerek Tarsus'un tarihi, kültürü ve çeşitliliği hakkında misafirlere bilgi verdi.

Başkan Kocamaz "Dünya insanlarının biraz daha dikkatli davranması, biraz daha akılcı davranması ve dünyadaki kıt kaynakları adilane bir şekilde eşit kullanması gerekir. Bu evrende hayat sadece dünyada var. İnsanlarında dünyanın dışında gidebilecekleri başka bir yer yok. Dolayısıyla kavgayla, dövüşle bu kaynakları yok etmekten ziyade hiçbir şekilde israf etmeden ortaklaşa kullanma mecburiyeti vardır. Yeni nesil inşallah kendilerinden öncekiler gibi kavgayla, dövüşle uğraşmadan bu dünyayı barış içerisinde paylaşır. İnşallah ilerdeki yaşlarınızda tekrar Tarsus'a gelirsiniz ve bizde sizleri Tarsus'ta ağırlamaktan mutluluk duyarız" dedi.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, misafir gençlerin sorularını tek tek yanıtladı ve hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Avrupalı Gençlerden Başkan Kocamaz'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement