Avusturya Katolik Kilisesi, Günah Çıkarmada Duyduklarını Polisle Paylaşmayı Reddetti - Son Dakika
3. Sayfa

Avusturya Katolik Kilisesi, Günah Çıkarmada Duyduklarını Polisle Paylaşmayı Reddetti

Avustralya Katolik Kilisesi, rahiplerin, günah çıkarmaya gelen tecavüzcülerin polise şikayet edilmesi önerisini reddetti.

31.08.2018 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya Katolik Kilisesi, rahiplerin, günah çıkarmaya gelen tecavüzcülerin polise şikayet edilmesi önerisini reddetti.

5 yıllık taciz araştırması sonucu Avustralya'da 10 binlerce çocuğun birçok kuruma ait yerlerde tacize uğradığı ortaya çıktı. En çok taciz vakasının yaşandığı yerlerden birisinin de Avustralya Katolik Kilisesi olduğu iddialar arasında. Ayrıca Kraliyet Soruşturma Komisyonu, günah çıkarmada öğrendiklerini polise anlatmayan papazların yargılanması gerektiğini söyledi.

Dini hürriyete aykırılık iddiası

Avustralya Katolik Kilisesi yayınlanan raporun ardından soruşturmalara yardımcı olacağını bildirerek, raporda bulunan önerilerin çoğunu kabul etti. Ancak Kilise, günah çıkarma sırasında öğrendiklerini ve duyduklarını asla polise söylemeyeceklerinin altını çizdi. Avustralya Katolik Piskoposlar Konferansı yayınladıkları açıklamada, günah çıkarmadaki gizliliğin ihlal edilmesini, 'dinin emrettiklerine karşı gelme ve dini hürriyete aykırı' olarak tanımladı. Açıklamada, "Günah çıkarmanın gizliliğini korurken çocukların ve savunmasız kimselerin korunmasını da taahhüt ediyoruz" dendi.

Kilise birkaç reform yapacak

Ancak kilise birkaç değişiklik yapmayı kabul etti. Bu değişikler, cinsel taciz suçunu kilisenin artık 'hata' değil, 'suç' olarak göreceğini kapsıyor. Ayrıca Kilise, 'gönüllü bekarlığın' da kilise tarafından farklı gözle bakılacağını ve önceki hataların tekrarlanmaması için büyük gayret göstereceklerini belirtti.

Papazların yüzde 7'si taciz suçundan yargılandı

Kilise bünyesinde yaşanan tacizlerde faillerin büyük bir kısmını papazlar ve kilise hocaları oluşturuyor. 1950 ve 2010 yılları arasında Katolik papazların yüzde 7'si taciz suçundan yargılandı. Ayrıca yayınlanan raporda kilisenin çocuk tacizine doğrudan sebep olmadığı ancak tacizlere dolaylı olarak zemin hazırladıklarını açıkladı.

Kamu kurumları ve spor salonlarında taciz oranı yüksek

Ayrıca Kraliyet Soruşturma Komisyonu, kendilerine ihbar edilen 8 bin taciz vakasının kiliselerle birlikte, spor salonlarında ve okullarda yaşandığını raporladı. Nihai raporda, 400'den fazla taciz şikayetinin kamu kurumlarında yaşandığı görüldü. - CANBERRA

Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Avusturya Katolik Kilisesi, Günah Çıkarmada Duyduklarını Polisle Paylaşmayı Reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement