Aydın Fen Lisesi Tübitak Proje Yarışması'nda Türkiye İkincisi Oldu - Son Dakika
Yerel

Aydın Fen Lisesi Tübitak Proje Yarışması'nda Türkiye İkincisi Oldu

TÜBİTAK 43.Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Final Yarışması sonucunda "Bir şapkalı mantar olan Lepistanuda'nın insan lösemi ve meme kanseri hücre hatları üzerindeki durdurucu ve apoptotik etkileri" projesiyle Aydın Fen Lisesi...

12.05.2012 11:00

TÜBİTAK 43. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Final Yarışması sonucunda "Bir şapkalı mantar olan Lepistanuda'nın insan lösemi ve meme kanseri hücre hatları üzerindeki durdurucu ve apoptotik etkileri" projesiyle Aydın Fen Lisesi Türkiye ikincisi oldu.

Aydın Fen Lisesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ortaöğretim öğrencilerini araştırmaya teşvik etmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na bu yıl Türkiye genelinden 5 bin 574 proje başvurdu. Projelerden bin 82'si ilk aşamada değerlendirilerek bölgelerde sergilendi. Sergilenen projelerden 200'ü final sergisine katılmaya hak kazandı.

Yarışmaya biyoloji dalından katılan Aydın Fen Lisesi öğrencisi Ece Özcan,

"Bir şapkalı mantar olan Lepistanuda'nın insan lösemi ve meme kanseri hücre hatları üzerindeki durdurucu ve apoptotik etkileri" adlı projesiyle 31 finalist proje arasından ikincilik ödülüne layık görüldü.

Okul Müdürü Şenol Arslan, ödül alan projede mantar özütünün lösemi üzerindeki etkisinin araştırıldığını kaydetti.

- AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın Fen Lisesi Tübitak Proje Yarışması'nda Türkiye İkincisi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement