Aydın Ünlü Kot Markaları Sökeliler'in Elinden Geçiyor - Son Dakika
Güncel

Aydın Ünlü Kot Markaları Sökeliler'in Elinden Geçiyor

Aydın Ünlü Kot Markaları Sökeliler\'in Elinden Geçiyor

Aydın'ın Söke İlçesinde kurduğu konfeksiyon atölyesinde başta Lee markası olmak üzere 8 ünlü markanın fason imalatını yaparak Çin, ABD ve Avrupa ülkelerine yollayan 40 yaşındaki Tamer Makaraç, memleketinde bu işi yaparak genç nüfusa istihdam sağladığını söyledi.

27.07.2015 12:15

Aydın'ın Söke İlçesinde kurduğu konfeksiyon atölyesinde başta Lee markası olmak üzere 8 ünlü markanın fason imalatını yaparak Çin, ABD ve Avrupa ülkelerine yollayan 40 yaşındaki Tamer Makaraç, memleketinde bu işi yaparak genç nüfusa istihdam sağladığını söyledi. Tamer Makaraç1989 yılında Hollanda'da bir fabrikada 'ayakçı' olarak başladığı konfeksiyon işinde, şimdi 90 kişinin çalıştığı bir tekstil atölyesinin patronu. 5 yıl önce kurduğu atölyede ünlü markalara pantolon imalatı yaptıklarını belirten Malkaraç, hedeflerinin daha büyük olduğunu söyledi.

"HEDEF MARKALAŞMAK"

"Söke'ye bu atölyeyi açmamdaki neden genç nüfusun işe ihtiyacı olması" diyerek sözlerine devam eden Makaraç, "1989 yılından beri bu mesleğin içerisindeyim. Hollanda'da 5 yıl bu sektörde ayakçı olarak çalıştım. Türkiye'ye döndükten sonrada bir süre İzmir'de tekstil işinde çalıştım. Ardından da memleketim olan Aydın'ın Söke ilçesinde kendi tesisimi kurdum. Ünlü markalar için pantolon dikiyoruz. Her pantolon son aşamaya gelene kadar 140 işlemden geçiyor. Türkiye'nin birçok ilinde iplik ve kumaş fabrikaları markalaşarak yoluna devam ediyorsa Söke de aynı şekilde markalaşarak bu potansiyelin üstünde olması gerekiyor. Burada koşullar elverişli. Bu anlamda biz de markalaşmak için buradayız ve yolumuza devam edeceğiz" dedi.

"EKONOMİYE CAN VERİYORUZ"

Ünlü markaların imalatını yaparak dünya ülkelerine yollayarak ülke ekonomisine yılda 8 milyon 500 bin liralık katkı sağladıklarını belirten Tamer Makaraç, "Şirketimi eşim Kamuran Makaraç ve üç çocuğumla birlikte aile şirketi olarak yürütüyoruz. En büyük destekçim eşim ve çocuklarım. Eşim çalışanların çoğunluğunun kadın olması nedeniyle atölyedeki işleyişi çok iyi organize ediyor. Başta Lee markası olmak üzere 8 dünyaca ünlü markaya pantolon imalatı yapıyoruz. Çocuklarımıza da genç yaşta bu mesleği öğrettik. Aile şirketi olarak Türkiye'deki ekonomik istikrar ne kadar devam ederse biz de o kadar bu işe devam edeceğiz" diye konuştu. Makaraç, diktikleri pantolonları Çin, ABD ve çeşitli Avrupa ülkelerine yolladıklarını da kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Ünlü Kot Markaları Sökeliler'in Elinden Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement