Aydınlı Gençlerden "Girişimcilik, Kariyer ve İnavasyon" Zirvesi - Son Dakika
Yerel

Aydınlı Gençlerden "Girişimcilik, Kariyer ve İnavasyon" Zirvesi

Aydınlı Gençlerden "Girişimcilik, Kariyer ve İnavasyon" Zirvesi

Aydın Genç Girişimciler Kurulu önderliğinde Uluslararası Girişimcilik Merkezi, TOBB, Aydın Kent Konseyi Gençlik Merkezi, Aydın Ticaret Odası, Aydın Sanayi Odası, Aydın Ticaret Borsası ve Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) işbirliği ile Aydın Girişimcilik Kariyer ve İnovasyon Zirvesi Adnan Menderes üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlendi.

24.12.2013 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Genç Girişimciler Kurulu önderliğinde Uluslararası Girişimcilik Merkezi, TOBB, Aydın Kent Konseyi Gençlik Merkezi, Aydın Ticaret Odası, Aydın Sanayi Odası, Aydın Ticaret Borsası ve Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) işbirliği ile Aydın Girişimcilik Kariyer ve İnovasyon Zirvesi Adnan Menderes üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlendi.

Aydın Girişimcilik Kariyer ve İnovasyon Zirvesi'ne; ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Sefa Yüksel, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Aydın Ticaret Borsası Başkanvekili Fevzi Çondur, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Anıl Kösehancı, Aydın Genç Girişimcilik Kurumu Başkanı Ömer Özkaya ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Ülkenin gelişmesinde süreklilik arz edecek en önemli paydanın girişimcilik olduğunu vurgulayan Aydın Genç Girişimcilik Kurumu Başkanı Ömer Özkaya, "Ülkenin ekonomik yönden büyümesinde TOBB büyük rol oynamaktadır. TOBB'un girişimcilik konusunda da vermiş olduğu destekler göz ardı edilemez. Eğer girişimcilik konusunda yaratıcı fikirleriniz varsa gelin bizle paylaşın ve o fikirleri projelere dökelim. Proje konusuyla ilgili ortaklık ve işbirliği yapalım. Müteşebbis iş adamlarını, sanayicimizi, çiftçimiz ile birleştirelim ve aydınlık Türkiye'mizde daha güzel projeler üretebilmek adına birliktelik çağrısında bulunuyorum. Kapımız herkese açık" dedi.

Ülkemiz ekonomisinin gelişmesinde süreklilik arz edecek en önemli kaynağın genç girişimcilik olduğuna değinen Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, "Aydın Genç Girişimciler Kurulu ilimizdeki 9 oda ve borsanın genç girişimcilerinin katılımları ile faaliyetlerini büyük bir özveri ile gönüllük esasıyla devam ettiriyorlar. Genç girişim Aydın'da önemli projelere imza atmış ve bugünkü organizasyonun da ilimizde yapılıyor olması bunun kanıtıdır diye düşünüyorum. Değerli gençlerimiz; içinizdeki girişimciliği çıkarın her ne konuda olursa olsun aklınızdaki projeleri arkadaşlarınızla, kurullarımızla odalarımızla paylaşın, birlikte projelendirelim, güç birliği oluşturalım, yatırım ortaklığı kuralım. Ülkemizin, ilimizin, bir fikir ve hayalle başlayıp yüzlerce binlerce kişiye istihdamla katkı sağlayan gençlere ihtiyacı var. Gençlerimize bu güveni bu sahiplenme duygusunu vermemiz gerektiği düşüncesindeyim" ifadelerine yer verdi.

Aydın Girişimcilik Kariyer ve İnovasyon Zirvesi'nin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, "TOBB'a bağlı Aydın Genç Girişimcilik Kurumu'nun önderliğinde odalar ve borsalar ile birlikte ADÜ'nün katkılarıyla düzenlenen bu girişimcilik ve inovasyon zirvesi kentimizde önemli bir sinerji oluşturacaktır. Hep birlikte daha güzel ve daha verimli bir şekilde girişimcilik zirvesinden faydalanmayı umuyorum. Zirvenin düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

ADÜ'nün kurulduğu günde bu güne kat ettiği aşmaları sinevizyon eşliğinde anlatan Birincioğlu, "Bu kampüsümüzün yüzde 70'i tamamlanmış durumda ve 2018'de her şeyiyle tamamlanmış bir kampüs oluşturmaya çalışıyoruz. Bu güne kadar 60 milyon TL para harcandı. Ancak bu kampüse bilimiyle zenginleşmiş kişiler gerekiyor. O kişilerde öğrencilerimiz olacak. 39 bin öğrencimizle bir aile olmuş durumdayız. 3 bin de idari ve akademik personelimiz var. Biz 42 bin kişilik kocaman bir aileyiz. Aldığını eğitimle birlikte dünyanın neresinde olursanız olun rızkınızın peşine düşeceksiniz ve karşılığını göreceksiniz. Biz Türkler olarak her zaman başarıyı hedefleyen milletiz ve girişimcilik ve inovasyon konusunda da dünyanın neresine giderseniz gidin bir Türk'le karşılaşacak ve değişik başarılara imza atacaksınız" şeklinde konuştu.

Zirveye yapılan açılış konuşmalarının ardından Koton Mağazaları CEO'su Gülden Yılmaz, Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Üyesi B. Berrak Kutsoy, TOBB Genç Girşimciler Kurulu Üyesi, Sivil Toplum Uzmanı, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Onursal Başkanı Sezai Hazır, İddia'nın yaratıcısı, Brightwell Holdings Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas, Microsoft Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Kamu Politikaları ve Planlama Direktörü Erdem Erkul, Twigy Terlikleri Terteks Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel birer sunum yaptı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydınlı Gençlerden 'Girişimcilik, Kariyer ve İnavasyon' Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement