Aymen: "Çukurova Türkiye İçin Bir Nimet" - Son Dakika
Ekonomi

Aymen: "Çukurova Türkiye İçin Bir Nimet"

Aymen: "Çukurova Türkiye İçin Bir Nimet"

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) Başkanı Bülent Aymen, Çukurova’nın Türkiye için bir nimet olduğunu vurgulayarak, "Genç nüfus ve verimli toprakları en iyi şekilde değerlendirerek, iyi bir tarım planıyla bu katkıyı üst seviyelere taşıyacağız" dedi.

05.03.2018 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) Başkanı Bülent Aymen, Çukurova'nın Türkiye için bir nimet olduğunu vurgulayarak, "Genç nüfus ve verimli toprakları en iyi şekilde değerlendirerek, iyi bir tarım planıyla bu katkıyı üst seviyelere taşıyacağız" dedi.

AKAMİB tarafından kentlere özel düzenlenen 'ihracat panelleri' son olarak Adana'da gerçekleştirildi. Türkiye'nin önde gelen ekonomi gazetelerinin yazarlarının panelist olarak katıldığı panele, AKAMİB Başkanı Bülent Aymen, Adana Ticaret Odası Başkanı Zeki Kıvanç ve Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Can Yamanyılmaz ile çok sayıda iş adamı katıldı. Toplantıda konuşan Aymen, üniversite ve sanayi işbirliğine değinerek, "Sanayinin gelişimi için nitelikli elemana ihtiyaç duyuluyor. Avantajımız olan genç nüfusumuzu iyi yetiştirerek rekabet gücümüzü artırmalıyız" dedi.

Günümüzde petrolün neden olduğu anlaşmazlıkların gelecekte gıda için yaşanacağını ve yüz ölçüm olarak kıyaslanamayacak ülkelerin Türkiye'ye tarım ürünleri ihraç ettiğini dile getiren Aymen, bu verimli topraklar için, tarıma yönelik bir master plana ihtiyaç olduğunu, yeni nesile de tarımın öneminin öğretilmesi gerektiğini belirtti. Çukurova'nın Türkiye için bir nimet olduğunu söyleyen Aymen, Adana'nın verimli toprakları ile ülke ekonomisine, özellikle tarım sektörüne büyük katkısının olduğunu, genç nüfusu ve verimli toprakları en iyi şekilde değerlendirerek, iyi bir tarım planı ile bu katkının üst seviyelere taşınacağını belirtti.

Adana ve bölge ekonomisinin değerlendirildiği panelde dönüşüm gerektiğini söyleyen yazar Şeref Oğuz, "Dönüşümün başarısı, var olan kabiliyeti yeni olana açmak, yeni olanla değerlendirmek" ifadelerini kullandı.

Hakan Güldağ da üretim planlarının önemine dikkat çekerek, "Kuşun şu an olduğu yeri değil, uçup konacağı yeri görmek lazım" dedi.

ADASO Başkanı Zeki Kıvanç ise önce yatırım yapılması gerektiğini belirterek, "Yatırım olsun ki üretelim, üretelim ki ihracat yapalım" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Aymen: 'Çukurova Türkiye İçin Bir Nimet' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement