Aytaç Durak'a Hakaret Davası - Son Dakika
Yerel

Aytaç Durak'a Hakaret Davası

Eski Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Tuncel, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak'a basın yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmaya başlandı.

22.11.2011 14:40

Eski Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Tuncel, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak'a basın yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmaya başlandı.

Adana 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasında, başka bir suçtan dolayı tutuklu olan sanık Tuncel hazır bulunurken, müşteki Durak ise duruşmaya katılmadı.

Mahkeme hakimi, Tuncel'e, 7 Temmuz 2010 tarihindeki bir basın toplantısında söylediği "Durak gibi yalancı insan görmedim. Adam morfine ihtiyaç duyuyor. Morfinle ayakta duruyor. Zaten oğlu Gökhan Durak da kokainman" sözlerinin basında yer aldığını belirterek, savunmasını sordu.

Tuncel, söz konusu tartışma ve hakaretleri önce Durak'ın başlattığını belirterek, "Ben de basın toplantısında ve Meclis toplantısında konuştum. Onun hakaretlerine karşılık verdim. Bunlar, bir siyasi tartışmanın neticesi olan şeylerdir" dedi.

Tuncel'in avukatı da, savunma için süre isteyerek, Tuncel'in halihazırda tutuklu olduğunu ve sağlık sorunları bulunduğunu belirterek, duruşmalardan vareste tutulmasını talep etti. Durak'ın avukatı ise mevcut aşamada bir diyecekleri olmadığını belirtti.

Mahkeme hakimi, sanık avukatına savunmasını sunması için süre verilmesine ve Tuncel'in duruşmalardan vareste tutulmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

-Çek suçu-

Tuncel, aynı mahkemede, 12 Haziran 2011 tarihli 3 bin TL tutarındaki bir çeki, "5941 Sayılı Yeni Çek Kanunu'na aykırı şekilde hamiline yazdığı" gerekçesiyle yargılandı.

Tuncel, savunmasında, söz konusu çeki Yeni Çek Kanunu'nun yürürlüğe girmesinden önce yazdığını, ancak, alan kişilerin kanun yürürlüğe girdikten sonra bankaya götürdüğü için suçlu duruma düştüğünü belirterek, kastının olmadığını söyledi ve beraatını istedi.

Mahkeme hakimi, Tuncel'i "kanuna aykırı çek yazmak"tan 15 gün hapis cezasına çarptırdı, bu cezayı ise 500 TL adli para cezasına çevirdi. Ayrıca mahkeme hakimi, "geçmişteki hali yönünden, suçu tekrar işlemeyeceğine dair kanaat oluşmadığı için", hükmün açıklanmasının geri bırakılması talebini reddetti.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aytaç Durak'a Hakaret Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement