Az Hasarlı Konutlara Destek Parası Ödenmeye Başladı - Son Dakika
Yerel

Az Hasarlı Konutlara Destek Parası Ödenmeye Başladı

Erciş'teki hasar tespit çalışmalarında az hasarlı olarak belirlenen konut sahiplerine destek parası ödenmesi başladı.

01.09.2012 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciş'teki hasar tespit çalışmalarında az hasarlı olarak belirlenen konut sahiplerine destek parası ödenmesi başladı.

Depremler sonrası Van ve Erciş'te yapılan hasar tespit çalışmaları sonrası, komisyon tarafından az hasarlı olarak belirlenen evlere bir defaya mahsus verilecek olan yardım paralarının ödenmesine başlandı.

Erciş Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, şunlara yer verildi:

"Bakanlar Kurulu'nun 2012/3137 sayılı kararı gereğince 23 Ekim 2011'de meydana gelen deprem nedeniyle, 7269 sayılı kanun hükümleri çerçevesinde kesin hasar tespit raporlarına göre fiilen ikamet ettikleri konutları az hasarlı olarak tespit edilenlere kiracı ya da mal sahibi olduklarına bakılmaksızın, onarım ve barınma yardımı olarak bir defaya mahsus olmak üzere bin 250 lira karşılıksız yardımların ödenmesine devam edilmektedir. Yardımların yapılmasında 21 Ekim 2011 tarihli adrese dayalı kayıt sistemi esas alınarak, hasar tespit raporları ve adrese dayalı kayıt sistemindeki bilgileri aynı olan vatandaşlar doğrudan Ziraat Bankası Erciş Şubesi'ne başvurarak ödemelerini alabileceklerdir."

Yardım dağıtım komisyonunun tereddüte düştüğü durumlarda veya adrese dayalı kayıt sisteminde görünmeyen konutlarda oturanları belirlemek için itiraz sürecinin başlatıldığının bildirildiği açıklamada, vatandaşların kaymakamlık binası 3. katındaki İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Bürosu'na elektrik, su faturası gibi deprem tarihinde konutta oturduğunu ispat edecek herhangi bir belgeyi ibraz etmek suretiyle itiraz edebileceği bildirildi.

Açıklamada, "İtirazlarla ilgili süreç önümüzdeki ayda devam edecektir. Ayrıca köylerdeki az hasarlı konut ödemelerinin de eylül ayında yapılması planlanmakta" denildi.

Muhabir: Ali Dağer/Sıtkı Yıldız

Yayıncı: Berin Arslan Çetin - VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Az Hasarlı Konutlara Destek Parası Ödenmeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement