Azdavay-Pınarbaşı Macera Sporları Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Azdavay-Pınarbaşı Macera Sporları Festivali Başladı

Azdavay-Pınarbaşı Macera Sporları Festivali Başladı

Suğla Yaylası'nda düzenlenen festivalin açılışında konuşan Azdavay Kaymakamı Osman Doğramacı, organizasyon için iki hafta boyunca çalıştıklarını söyledi.

21.08.2014 22:48  Güncelleme: 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suğla Yaylası'nda Türkiye'nin en iddialı ekstrem enduro pistlerinden birinin yapıldığını ifade eden Doğramacı, şöyle konuştu:

"İstiyoruz ki bu tip projelerle ilçemiz, bölgemiz, ilimiz kalkınsın. Bu projelerle sadece Azdavay kazanmıyor, Pınarbaşı, Kastamonu kazanıyor, yetişecek sporcularla Türkiye de kazanacak diye inanıyoruz. Geldiğimiz noktada ilçemizi hep turizmle tanıtmak istedik ama şunun üzerinde özellikle durmak istiyoruz. Spor, turizmin geleceğidir."

Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek de macera sporlarından dağ bisikleti ve enduro yarışlarının yaylalarında gerçekleştirilecek olmasından mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Festivalin hazırlık aşamasında üzerlerine düşeni en işi şekilde yapmaya çalıştıklarını aktaran Civelek, şunları kaydetti:

"Hazırlanan bu pistte Türkiye Enduro Şampiyonası'nın 4. ayak yarışının gerçekleştirilecek olması bizleri ayrı mutlu etmiştir. Bu, şunu gösteriyor. Emek verilen bir proje, hemen bu sene meyvesini verdi. Bölgemizin en güzel turizm değerlerinden 'Kanyonlar Vadisi' dediğimiz bölgemizde kanyonlarımız, şelalelerimiz, mağaralarımız ve daha nice doğa harikalarımız, bölgemizin tanıtılmasına vesile olacaktır. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim."

Konuşmaların ardından, Kastamonu Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin oluşturduğu folklor ekibi, halk oyunları gösterisi sundu.

Daha sonra, Türkiye Enduro Şampiyonası'nın 4. ayak yarışının ilk etabı koşuldu.

Pınarbaşı ilçesinde gerçekleştirilecek ikinci etapta Horma Kanyonu geçişi ve dağ koşuları gerçekleştirilecek.

Festivalin açılışına Kastamonu Vali Yardımcısı Atilla Kantay, Romanya'nın Köstence Vali Yardımcısı Anefi Ersun, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, yerli ve yabancı turistler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azdavay-Pınarbaşı Macera Sporları Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement