Bafra'da Karpuz Hasadı Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Bafra'da Karpuz Hasadı Etkinliği

Samsun’un Bafra ilçesinde Karpuz Hasadı Etkinliği düzenlendi.

22.07.2015 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Bafra ilçesinde Karpuz Hasadı Etkinliği düzenlendi.

Karpuzlu Mahallesi'nde örnek çiftçi İlyas Güven'in ev sahipliğini yaptığı etkinliğe Samsun Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Nail Kırmızı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, "İlçemiz 1 milyon 450 bin dekarlık alan üzerine kuruludur. Bunun da 677 bin 800'lük dekarında tarımsal üretim gerçekleştirilmektedir. Biz ilçemizdeki toprak yapısına göre yukarı kuşak, orta kuşak ve ova kısımları olarak isimlendirmekteyiz. Ova olarak nitelendirdiğimiz kısımlarda her türlü tarla bitkisi ve sebze en iyi şekilde hem açık alanda hem kapalı alanda yetiştirilmektedir. Bafra ilçemizde 10 bin dönüm alanda karpuz üretimi yapılmakta ve bu üretimden de 70 bin ton yıllık ürün elde edilmektedir. Bu üretilen ürünler de Karadeniz başta olmak üzere Türkiye'nin değişik illerine pazarlanmaktadır" dedi.

"KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLER BAFRA KARPUZUNA ZARAR VERİYOR"

Kaymakam Halis Arslan ise, "Bazı kötü niyetli kişiler marka olmuş karpuzumuzu maalesef olmamış karpuzu erken hasat edip ham karpuzunu 'Bafra karpuzu' diye pazarlıyorlar. Bu çok kötü bir intiba oluşturuyor ve fiyatları düşürüyor, bir daha da yükselmiyor. Burada sebze birliği üreticileri başkanına, Tarım İlçe Müdürlüğümüze çok önemli görevler düşüyor. Bu bizim handikabımız. Bu handikabımızı atmamız lazım. Bu yıl 100 dekarlık karpuz yetiştirilen alanda bombus arıları sayesinde verimde ve kalitede artış sağlandı. Bombus arıları sayesinde karpuzlarımız Türkiye'de ve yurt dışında aranılan lezzetlerin en başında yer alacak" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Ali Galip Saral ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Samsun, Türkiye'nin en önemli tarım illerinden birisi. Türkiye'nin iki önemli ovası Bafra ve Çarşamba Ovası Samsun'un tarımsal potansiyelinin göstergesi olarak ortaya çıkıyor. Samsun'da ciddi anlamda karpuz üretimi yapılıyor. 135 bin 140 bin ton karpuz üretimi yapılıyor. Bunun yarısı 70 bin tonu Bafra'da üretiliyor. Ben bu üretimde emeğini göz nurunu alın terini akıtan tüm çiftçilerimizi üreticilerimizi canı gönülden kutluyorum."

Konuşmaların ardından etkinliğe ev sahipliği yapan örnek çiftçi İlyas Güven'e Vali Yardımcısı Saral tarafından plaket verildi. Plaketin ardından hasat yapılacak tarlada kurdele kesilerek karpuz hasadı başlatıldı.

Etkinlik, yapılan ikramla son buldu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bafra'da Karpuz Hasadı Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement