Bakan Çelik, Yaşar Kemal'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik, Yaşar Kemal'i Ziyaret Etti

Bakan Çelik, Yaşar Kemal\'i Ziyaret Etti

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, istanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi hastanesi gelereke burada Yaşar Kemal'in doktorlarından bilgi aldı.

16.01.2015 20:07  Güncelleme: 21:09

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, istanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi hastanesi gelereke burada Yaşar Kemal'in doktorlarından bilgi aldı. Bakan Çelik, yaklaşık 15 dakikalık ziyaretinin ardından gazetecilere çıkışta açıklamalarda bulundu. Yaşar Kemal'in biran önce sağlığına kavuşması dileğinde bulunan Çelik, doktorların açıklamalarının dışında sağlık durumuyla ilgili söylentilere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Çelik, " Türkiye'nin koca çınarı Yaşar Kemal'i hastanede ziyaret ettik. Hocalarımızdan bilgi aldık. Çok değerli eşiyle görüştüm. Hep beraber bekliyoruz. Türkiye için büyük bir kıymet. Bizim için kökleri Çukurova'da olan ama dalları bütün dünyayı sarmış bir ulu çınar. Bütün Türkiye'nin gözü onun üzerinde. Dualar onunlar beraber" dedi.

"BİRAN ÖNCE SAĞLIĞINA KAVUŞMASINI DİLİYORUZ"

Yaşar Kemal'in biran önce sağlığına kavuşması için herkesin dua ettiğini söyleyen Bakan Ömer Çelik, "Hocalarımız şu anda durumunun stabil olduğunu söylüyorlar. Türkiye'de kendisi bu hastaneye kaldırıldığı duyulduğundan beri herkes sağlık durumunu soruyor ve kendisine dualarını gönderiyor. Biz Türkiye'nin koca çınarının biran önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz. Kendisini önce Allah'a sonra da hocalarımıza emanet ediyoruz. İnşallah kendisini aramızda şifa bulmuş olarak göreceğiz. Hocalarımızın dışında sağlık durumuyla ilgili söylentilere itibar etmemek lazım. Doktorlarının şimdiye kadar yaptığı açıklamaları esas kabul edip, onun üzerinden yürümek lazım. Kendileri en doğru açıklamayı yapıyorlar" diye konuştu.

İDRİS BAL YAŞAR KEMAL'İ ZİYARET

DGP(Demokratik Gelişim Partisi) Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören Yaşar Kemal'i ziyaret etti.

İdris Bal, yaklaşık 15 dakika ziyaretin ardından basın mensuplarına çıkışta açıklama yaptı. Yaşar Kemal'in Türkiye çapında önemli bir değer olduğunu vurgulayan Bal, herkesin ünlü yazara dua etmesini istedi. Bal, "Çok önemli bir değeri ziyarete geldik. Kendisine Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Ülkemizi dünyada tanıtan, çalışmaları birçok dile çevrilen bu değerler kolay yetişmiyor. Biz de kucaklamasını bilmeliyiz. Onlar için dua etmesini bilmeliyiz. Zira, bir ülkeyi ihya edecek vizyon 'biz bir aileyiz' vizyonudur. Mahvedecek vizyon ise, 'Biz kaç kişiyiz' vizyonudur. Dolayısıyla, Yaşar Kemal'e acil şifalar diliyoruz. Kendisi ülkemizin yetiştirdiği çok büyük ve önemli bir değerdir. Ülkemizi tanıtan, kıymetli bir insandır. Yakınlarıyla ve doktorlarıyla görüştüm. Umarım Allah sevdiklerine bağışlar. Biran önce ailesiyle buluşur diye düşünüyorum. Yaşar Kemaller kolay yetişmiyor. Kıymetini bilmeliyiz diye düşünüyorum, acil şifalar diliyorum" diye konuştu. İdris Bal, açıklamanın ardından hastaneden ayrıldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Çelik, Yaşar Kemal'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement