Bakan Güler,: Kanın Durması, Anaların Ağlamaması, Hepimizin Ortak Menfaatidir - Son Dakika
Güncel

Bakan Güler,: Kanın Durması, Anaların Ağlamaması, Hepimizin Ortak Menfaatidir

Bakan Güler,: Kanın Durması, Anaların Ağlamaması, Hepimizin Ortak Menfaatidir

İçişleri Bakanı Muammer Güler, incelemelerde bulunmak amacıyla geldiği memleketi Mardin'de sevgi gösterileriyle karşılanırken, kurban kesilmesine izin vermedi.

09.02.2013 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Muammer Güler, incelemelerde bulunmak amacıyla geldiği memleketi Mardin'de sevgi gösterileriyle karşılanırken, kurban kesilmesine izin vermedi. Mardin'in Mazıdağı, Derik ve Nusaybin ilçelerini ziyaret eden Bakan Güler kendisini karşılayanlara, "Ayrılığın, gayrılığın, kavganın, şiddetin, hiçbirimize faydası yok. Kanın durması, anaların ağlamaması, gözyaşların dinmesi hepimizin ortak menfaatidir" dedi.

Mardin'e 2 günlük gezi için gelen İçişleri Bakanı Muammer Güler, AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Mardin Valisi Turhan Ayvaz ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile birlikte ilk olarak Mazıdağı İlçes'ini ziyaret etti. Mazıdağı Kaymakamı Fikret Çelik'i makamında ziyaret ederek, ilçenin sorunları hakkında bilgi alan Bakan Güler, daha sonra ilçe meydanında toplananlarla tokalaştı. Halktan büyük ilgi gören Güler'i davul-zurna ile karşılayanlar, bakandan özelleştirilen fosfat tesislerinin bir an önce hizmete girmesini istedi. Bir süre halk oyunlarını izleyen Bakan Güler, davul ve zurnacılara bahşiş verdi. Daha sonra AK Parti ilçe teşkilatı binasına geçen Bakan Muammer Güler'i burada 'Fırat' ve 'Dicle' adında 3 yaşındaki ikiz kardeşler çiçeklerle karşıladı. Çocukları severek onları öpen Bakan Güler, babalarından nazar boncuğu takmalarını istedi.

KURBANLARIN KESİLMESİNİ ENGELLEDİ

Geçen hafta geldiği Mardin'de gittiği yerlerde 30'un üzerinde koçun kurban edilmesi üzerine Bakan Güler, bu sefer gittiği ilçelerde kesilmek istenen kurbanlık koçlara müdahale etti. Mazıdağı İlçesinde kesilmek istenen kurbanlık koçun Sosyal Yardımlaşma Vakfına bağışlanmasını isteyen Bakan Güler, "Gösterdiğiniz bu yoğun ilgiye teşekkür ediyorum. Bu kurbanlar inşallah hayırlara vesile olur. Lütfen bunu kesmeyin fakir vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere vakıfa teslim edin" dedi.

İlçe teşkilatı ziyaretinde konuşan Bakan Güler, "Ayrılığın, gayrılığın, kavganın, şiddetin, hiçbirimize faydası yok. Kanın durması, anaların ağlamaması, gözyaşların dinmesi hepimizin ortak menfaatidir. Bizim aramızdaki nifak, bizim aramızdaki kavga, ancak başkalarının işine yarar. Hepiniz aklı başında insanlarsınız. Hepiniz neyin ne olduğunu biliyorsunuz. Türkiye eski Türkiye değil. Bugün düğmeye bastınız mı, bugün dünyanın neresinde ne olduğunu görürsünüz" dedi.

Birlik ve beraberliğin ülkenin en önemli teminatı olduğunu dikkat çeken Bakan Güler, halkın yıllarca iç içe kardeşçe yaşadığını, birbirlerinin hukukunu gözettiklerini kaydederek, "Birbirimizi saydık sevdik. Hepimiz birbirimizden kız alıp verdik. Hepimiz akrabayız. Biriz bütünüz. İnançlarımız, değerlerimiz ortak, ortak bir gaye etrafında kenetlenmişiz. Milli birlik ve kardeşlik projesinin en güzel örneği Mardin'dir. Birbirimize saygımız, sevgimizdir. Bizim çocuklarımız ortak geleceğimizle beraber olacaklardır. Şimdi kardeşçe birbirimize sarılmamız lazım. Hükümet olarak bu çözüm sürecinde bu kardeşliği yeniden tesis edeceğiz. Biirliğimiz her şeyin üstündedir. Kardeşliğimiz, inancımız her şeyin üstündedir. Bu konuda hiç kimsenin tereddüdü olmasın. Bir kardeşiniz olarak inşallah bu süreçte sizlerin de desteğiyle elimizden gelen katkıyı sağlayacağız. Bu memlekette daha çok aş, daha çok iş olsun ki, bu memleketin evlatlarına daha çok iş imkanı olsun ve huzur olsun. Bizim gayemiz budur. İnşallah hep beraber olarak memleketin birliği, dirliği ve huzuru için gelecekteki güçlü bir Türkiye için, geleceğe daha güvenle bakacağız. Bu umudu ve heyecanı hepinizde görüyorum. Görüşlerimiz ayrı olabilir. Görüşlerimizin ayrı olması bizi birbirimizden koparmaz. Hepimiz bu memleketin evladıyız. Hepimizin bu memleketten beklentileri vardır" diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ KÜRTÇE KONUŞTU

Daha sonra karayolu ile Derik ilçesine geçen Bakan Güler, burada ilk olarak esnafı ziyaret etti. İlçe teşkilatını ziyaret eden Bakan Güler ve beraberindekiler burada toplanan partililerle de tek tek tokalaştı. Parti binası önünde Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ'ın Kürtçe yaptığı konuşmadan sonra kürsüye gelen Bakan Güler, öncelikli sorunun barış ve kardeşlik sürecinin devamı yönündeki çabalarının olduğunu sık sık vurguladı. Davul zurna ve zılgıtlarla karşılanan Güler, gösterilen yoğun ilgiden memnun olduğunu dile getirdi. AK Parti Mardin Milletvekili Akdağ'ın, Kürtçe, 'Biz sizin misafirliğinize geldik. Yemeğinizi yemeye geldik. Ne sorununuz varsa baş ve göz üstüne' sözlerinden sonra Bakan Muammer Güler, yıllardır ülkenin ayaklarına vurulan terör prangasını kırmaya ve bu sorunu hep birlikte ülke gündeminden çıkarmaya geldiklerini söyledi. Süreç için kendisine ve hükümete destek verilmesini isteyen Bakan Güler şunları söyledi:

"Sizlerin desteğini istiyorum. Bana ve hükümetimize destek olun. Başbakan Erdoğan'ın bana verdiği bu görevin bu bağlamda çok manidar olduğunu düşünüyorum. Allah'ın izni ve sizlerin desteği ile bu barış ve kardeşlik sürecinin teminini sağlayacağız. Şimdi Allahın izniyle hepimiz ayrı ayrı görevler düşüyor."

Mardin'e 70 kilometre uzaklıktaki Derik ve Mazıdağı'na gelen İçişleri Bakanını coşku ile karşılayanlar, ilçelerinde ilk kez İçişleri Bakanı'nın geldiğini söyledi. Derik İlçesi Kale Mahalle Muhtarı Ramazan Dursun, 55 yaşında olduğunu belirterek ilçeye ilk defa bir bakanın geldiğini söyledi. 75 yaşındaki Yusuf Toka ise ilçelerine ilk defa bir bakanın geldiğini vurgularken, "En büyük sorunumuz elektrik olmasına rağmen öncelikle barış ortamının gelmesini ve şiddetin son bulmasını istiyoruz. Muammer Güler'in bakan olması ile bu sorunun çözümündeki umutlarımız arttı" dedi. Bakan Güler, daha sonra helikopterle Nusaybin ilçesine hareket etti.

NG,AA,EK(GG/İD) - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Güler,: Kanın Durması, Anaların Ağlamaması, Hepimizin Ortak Menfaatidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement