Bakan Numan Kurtulmuş: "Kültür Bakanlığı Daha Güçlü Olacak" - Son Dakika
Güncel

Bakan Numan Kurtulmuş: "Kültür Bakanlığı Daha Güçlü Olacak"

Bakan Numan Kurtulmuş: "Kültür Bakanlığı Daha Güçlü Olacak"

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş: "Bakanlıkların sayısında yapılacak düzenlemeler idari tasarruflardır; ama sonuçta Türkiye'nin kültür işleriyle ilgili çok kuvvetli bir Kültür Bakanlığı olacak ve daha da kuvvetlenecektir."

09.06.2018 10:25

Bakan Numan Kurtulmuş: "Sosyal medyadan çekilmek, oradan ürkmek yerine orada ölçülü, milli ve İslami kullanımları arttırmak mecburiyetindeyiz. Sosyal medayada güçlü olacağız, kendi görüş ve fikirlerimizi savunacağız."

Bakan Kurtulmuş: " Türkiye'de büyük oyunu görenler ile göremeyenler arasında bir yarış var. 24 Haziran seçimleri bu oyunu bozmak için önemli bir fırsattır."

Kültür ve Turizm Bakanlığının kültür ayağının daha da güçlendirileceğini belirten Bakan Numan Kurtulmuş, kültür meselesinin muazzam bir tarihi birikime sahip Türkiye'nin önceliklerinden olacağını ve bu alanın yine Bakanlık olarak daha da güçlendirileceğini kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türk İslam Eserleri Müzesinde düzenlenen sahur sohbetinde gençlerle bir araya gelerek, sorularını yanıtladı.

Bakanlıkların sayısında yapılacak düzenlemelerin idari tasarruflar olduğuna vurgu yapan Bakan Numan Kurtulmuş, "Türkiye'nin kültür işleriyle ilgili çok kuvvetli bir Kültür Bakanlığı elbette olacak ve daha da kuvvetlenecek. Bundan şüphe etmeye gerek yok." dedi.

Türkiye'nin sahip olduğu tarihi birikime ve barındırdığı 24 büyük medeniyetin bu topraklar üzerinde bıraktığı izlere işaret eden Bakan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ipuçlarını ilerleyen günlerde vereceği çalışmaların neticesinde kültür işlerinin geçmişte olduğu gibi bundan sonra da Türkiye'nin önemli meselesi olmaya devam edeceğini söyledi.

SOSYAL MEDYADA GÜÇLÜ OLACAĞIZ

Türkiye'de sosyal medya kullanımı ve toplum üzerindeki etkilerine yönelik soruya, bu mecradan ürkerek çekilmenin doğru bir yaklaşım olmayacağı yanıtını veren Bakan Numan Kurtulmuş, ölçülü, milli ve İslami kullanımların arttırılarak, sosyal medyada güçlü olunması gerektiğini ifade etti.

Sosyal medyanın yüksek teknolojilerin üretim kısmıyla değil, kullanım kısmıyla ilgili olduğunu belirten Bakan Kurtulmuş, yüksük teknoloji üretinin önemini hatırlattığı konuşmasında, "Burada esas rekabeti, sosyal medyaya dönük daha yeni yazılımlar, daha yeni programlar oluşturarak yapabiliriz. Bununla ilgili imkânımızın olduğunu düşünüyorum. dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bakan Numan Kurtulmuş: 'Kültür Bakanlığı Daha Güçlü Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement