Bakan Yıldız: Türkiye'nin İstikrarını Bozmaya Hiçbir Güç Yetmeyecek(2) - Son Dakika
Politika

Bakan Yıldız: Türkiye'nin İstikrarını Bozmaya Hiçbir Güç Yetmeyecek(2)

Bakan Yıldız: Türkiye\'nin İstikrarını Bozmaya Hiçbir Güç Yetmeyecek(2)

Bakan YILDIZ.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Almira Otel'deki programın ardından Büyükşehir Belediyesi'ne ait Katı Atık Depolama Alanı'nda metan gazından elektrik üretiminin sağlanacağı merkez Nilüfer İlçesi'ndeki Hamitler...

11.05.2013 20:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan YILDIZ: TÜRKİYE'NİN İSTİKRARINI BOZMAYA HİÇBİR GÜÇ YETMEYECEK(2)

KATI ATIKTAN ENERJİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Almira Otel'deki programın ardından Büyükşehir Belediyesi'ne ait Katı Atık Depolama Alanı'nda metan gazından elektrik üretiminin sağlanacağı merkez Nilüfer İlçesi'ndeki Hamitler Çöplüğü'nde düzenlenen programa geçti. Burada izcilerin kendisine çiçek vermesinden sonra yaptığı konuşmada tasarruf yapılması gerektiğine dikkat çekti. Buradan sağlanacak enerji ile 50 bin evin enerjisinin karşılanacağını hatırlatan Bakan Yıldız, nükleer, doğalgaz, HES, RES, güneş gibi enerji türlerinin de değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti.

TASARRUFLU ENERJİ KULLANMALIYIZ

Her evden günlük ortalama 2 kilogram çöp çıktığını belirten Bakan Yıldız, metangazının eskiden patlama nedeniyle tehlike oluştururken bugün 50 bin ton çöpün enerjiye dönüşümünün memnun edici olduğunu söyledi. Bir metreküp de olsa 1 megawatt da olsa doğalgaz ithalatını engellenmesine katkı sağlayacak çalışmaların katkı konmasına gerektiğini ifade eden Bakan Yıldız, gençlere hitap ederek, "Sizlere daha temiz ülke bırakmak istiyoruz. Dinimiz, kültürümüz, gelenek göreneklerimiz 'İsraf yok' diyor. Ne kadar çok paramız da olsa tasarruflu enerji kullanmalıyız" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ NEDİR?

Açılışın ardından Bakan Yıldız, Gemlik'te Atatepe Tesisleri'nde dinlendi. Bakan Yıldız, ardından Gemlik ilçe merkezinde taksici esnafı ile oturup çay içti. Esnafla sohbet eden Bakan Yıldız'ı daha sonra ilçe merkezinde dolaşırken, Bursa'da bir otomotiv fabrikasında çalışan ve ismi Zekeriya Demir olan kişi 'Çözüm süreci nedir? Belli kısmın tepkileri olurken 'Oturalım konuşalım, milli değerlerimiz nereye gidiyor, rahatsız olan insanlar neden rahatsız oluyor' diye düşünüyor musunuz? Merak ediyorum?' dedi.

MİLLİ, DİNİ HASSASİYETİMİZ, DEVLETE BAKIŞIMIZ SÖZDE DEĞİL, ÖZDE

Ardından cevap veren Bakan Yıldız, şunları söyledi: "Düşünüyorum, yaklaşık 11 yıldan beri bizim gibi insanlardan Türkiye'ye fayda mı geldi zarar mı geldi diye düşünüyorum. Genelde arkadaşlarıma da aynı soruyu soruyorum. Genelde sizden fayda geldi diyorlar. Fayda geldi deyince böyle bir konuda zararlı olmayız. Tam tersi kritik bir durum. Türkiye şimdiye kadar olan kamburlarından en önemlisini inşallah atmış olacak. Yani bizim milli hassasiyetimiz, dini hassasiyetimiz devlete olan bakış açımız sözde değil, özde olan bir şey."

DOĞALGAZA ZAM OLMAYACAKMIŞ KOMİK DEĞİL Mİ?

İkinci bir sorusu olduğunu söyleyen Demir, "Geçen gün radyoda duydum. Mayıs ayında doğalgaza zam olmayacakmış diye çok komik geldi. Mayıs ayında insanlar çok kullanmayacak ondan mıdır diye düşündüm. Mantıken komik geldi. Sizi de çok takip ediyorum. Yolda gelirken gördüm kalbim temizmiş denk geldi. Bende onur duydum. Türkiye Cumhuriyeti bir bakanına soru sordum diye. Bursa'da bir otomotiv fabrikasında çalışıyorum. Greve gitme durumu var. Başbakanımız'a bunu hatırlatırsanız. Herşeye zam işçiye de zam" dedi.

GENÇLER İÇİN GÜZEL ORTAMLAR HAZIRLIYORUZ

Bakan Yıldız, Demir'in temiz bir kişi olduğunu işaret ederek, "Siz gençler için çok güzel ortamlar hazırlıyoruz. Mesela 22 milyar dolarlık 2 proje hazırlıyoruz. Anlaşmaları yaptık. Krediler yurtdışından geliyor. Siz gençler işletmeci, idareci, mühendis olarak orada çalışacaksınız" diye konuştu.

AÇILIM YAPARKEN BAŞBAKANIMIZ BİZİ KIRMASIN SÖYLER MİSİNİZ?

Kendisini çok fazla meşgul etmeyeceğini söyleyen Demir, ardından son bir sorusunun daha olduğunu ifade ederek, "Ben hiçbir zaman hükümetinize oy vermedim. Hiçbir zaman da oy vermeyeceğim ama Sayın başbakan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı sıfatıyla bu ülkeyi temsil ediyor. Ben hiçbir zaman kendisini göremeyeceğim büyük ihtimalle, ama siz göreceksiniz. Rica ediyorum kendisine hassasiyetleri bulunurken Türk kimliğinin Türk sancağının Çanakkale'de şehit olanların Dumlupınar'da ölenlerin Balkanlar'da katledilen Türk kardeşlerimizin Doğu Türkistan'da ölen Türkleri de hatırlasın istiyorum. Başbakanımızın açılım yaparken bizde de kırmamasını siz söylerseniz rica ediyorum" dedi.

SEVMEK BU ÜLKEYE FAYDALI OLMAKTIR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız ardından, Çanakkale şehitlerini anmaya gidip gitmediğini ve kaç defa gittiğini sorup 3 cevabını almasının ardından şunları söyledi:

"Başbakanımız 11 defa gitti. Seni anlıyorum. Gayet güzel bu konuşmandan da son derece memnunum. Sevmek bu ülkeye faydalı olmaktır. Biz Türkiye'de gayri safi yurtiçi hasılayı 3 katına çıkardık. Bizi seven sevmeyen, oy veren vermeyen herkesin gelirini arttırmakla uğraştık. Hepsi bu değil bununla yetmez. Biz bu terör belasından bu ülkeyi kurtardığımızda bütün kardeşlerimiz bunun değerini dana fazla anlamış olacak." Konuşmanın ardından helalleşmek isteyen Demir, Bakan Yıldız'a sarıldı.

VİCDANIMIZ RAHAT OLMASA BUNU YAPMAYIZ

Bakan Yıldız, daha sonra Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Siyaset Akademisi'ne konuşmacı olarak katıldı. Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini ifade eden Bakan Yıldız, "Türkiye siyaset tarihinde bu çözüm süreci ile belki de çocuklarımızın ve torunlarımızın kıymetle yad edeceği önemli dönemeçten geçiyoruz. Gemlik'teki bir esnaf ziyaretimde bir delikanlımız çok iyi niyetli, sordu. 'Vicdanınız rahat mı?' dedi. Tabi ki rahat olmadığı takdirde bunu yapmayız. İnanmazsak buna başlamayız. Hiçbir şey yapmazsak geldiği gibi devam eder. Biz hiçbir pazarlığa girmeden ve bu manada hiçbir ödün vermeden çözüm sürecinin sonuçlanacağına inanıyoruz. Diyorlar ki, 'durup dururken başına taş düştü de buna razı oldun.' Terör hareketi de sürdürülebilir hareket değil. Askerimizin polisimizin güçlü iradesi ile birlikte biz inşallah Allah'ın izniyle bu süreci aşacağız" diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ POLİMİK YAPILACAK KONU DEĞİL

Çözüm sürecinin polemik oluşturulacak bir konu olmadığını sözlerine ekleyen Bakan Yıldız, "Bu oy almanın oy istemenin çok üzerindeki bir konu. Polemik yapılacak konu değildir. Bu ülkede şehitler oldu analar ağladı, babalar içine attı, gözyaşları döküldü. Onların çözümü bu noktadan geçmektedir. Biz inanıyoruz ki, iyi bir niyetle başladığımız bu sürecin akıbetinin de hayırlı olacağız. Şehitlerimizin olmadığı, rahatça gönül huzuruyla birlikte her yerde dolaşabildiğimiz yapılara kavuşacağız" dedi.

ST,SÇ (FK/RT) - Bursa/ Gemlik

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Yıldız: Türkiye'nin İstikrarını Bozmaya Hiçbir Güç Yetmeyecek(2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement