Bakanlar Trakya'da Romanlarla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Bakanlar Trakya'da Romanlarla Buluştu

Bakanlar Trakya\'da Romanlarla Buluştu

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Anası-babası kim olursa olsun, nerede doğarsa doğsun, rengi ne olursa olsun, dili, inancı, mezhebi ne olursa olsun bütün insanlar Allah'ın önünde eşittir" dedi.

30.10.2013 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Anası-babası kim olursa olsun, nerede doğarsa doğsun, rengi ne olursa olsun, dili, inancı, mezhebi ne olursa olsun bütün insanlar Allah'ın önünde eşittir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi' kapsamında Edirne Mimar Sinan Spor Salonunda düzenlenen "Trakya Romanlarıyla Buluşma" programında Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale'den gelen Roman vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan bakanlar, birlik ve beraberlik mesajı vererek Roman vatandaşların daha iyi koşullarda yaşamaları için çalıştıklarını söylediler.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Roman vatandaşların sorunlarına devlet olarak nasıl bir çözüm yolu inceleceklerini anlattı. "Hep birlikte bir olmak, dertlerimizi konuşmak için toplandık" diyen Bozdağ, "Aynı noktalara doğru atacağımız adımlar üzerinde değerlendirmeler yapmak üzere bir aradayız. Biz kabul ederiz ki bütün insanlar eşittir. Anası-babası kim olursa olsun, nerede doğarsa doğsun, rengi ne olursa olsun, dili, inancı, mezhebi ne olursa olsun bütün insanlar Allah'ın önünde eşittir. Roman kardeşlerimizle ilgili devlet katında ilk tespit çalışmaları başlattık. Roman çalıştayları yaptık. Çünkü Roman kardeşlerimizi yoksa sayan bir anlayışı bu ülkeye hiçbir şey kazandırmadığını biz gördük. Dünyanın dört bir yanında yaşamış Romanların başına gelenlerden bahseden yoktur. Dünyanın pek çok yerinde Romanları yok sayan bir anlayış var" şeklinde konuştu.

"KIZLARIMIZI OKULA GÖNDERELİM ASLA ÇOCUK YAŞTA GELİN YAPMAYALIM"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, maddi imkansızlıklar nedeniyle okuyamayanlara destek vermeyi önemsediklerini dile getirerek, velileri kızları okula gönderilmesi ve asla çocuk yaşta gelin yapmamaları konusunda uyardı. Türkiye'de herkes huzurlu ve mutlu olmadıkça, kendilerinin de mutlu olmayacağını dile getiren Bakan Şahin, "Türkiye'nin büyük bir gökkuşağı olduğunu, gökkuşağının en güzel renginin ise Romanlar oluşturmakta. Bir anne olarak, bir kız kardeşiniz olarak mutlaka kızlarınızın okullaşmasını, maddi imkansızlıklar nedeniyle okumuyorsa destek vermeyi çok önemsiyoruz. Kızlarımızı okula gönderelim asla çocuk yaşta gelin yapmayalım. Özellikle kadını koruyan en önemli şey nikah. Asla kızlarımızı nikahsız olarak evlendirmeyelim. Mutlaka resmi nikah yaparak evlilik birliğini gerçekleştirelim" ifadelerini kaydetti.

"SİZLERİN DOKTORLARINA, HEMŞİRELERİNE, ÖĞRETMENLERİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise Romanların artık dışlanan, itilen, horlanan, hakir görülen değil, ülkenin birinci sınıf vatandaşı olma süreçlerinin başladığını kaydetti. "İnşallah burada sizlerle paylaşarak çizeceğimiz yeni yol, Roman kardeşlerimiz adına farklı sürecin başlangıcı olacaktır" diyen Müezzinoğlu, "Bugüne kadar yapılamayanları ve bugünden sonra yapılacakları sizlerle paylaşmak istiyorum. Cumhuriyetimizin 90. yılını kutladık. Bu vatan hepimizin vatanı. Bundan 90 yıl önce bu Cumhuriyeti hep birlikte kurduk. Sizlerle kurduk. Çanakkale'deki mücadeleyi beraber verdik. İnşallah Türkiye'nin geleceğini de hep beraber şekillendireceğiz. Büyük oranda son 10 yıla kadar siyaset adamları, yöneticiler sizin elinizi sıkmamış olabilir. Başbakanımız AK Parti'yi kurduğu gün 'Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır' dedi. AK Parti milletin, 75 milyonun partisidir" ifadelerini kullandı.

KUMANYADA DAĞITIMINDA İZDİHAM

Konuşmaların ardından toplantıya katılanlar Roman vatandaşlar, Hüsnü Şenlendirici ve Balık Ayhan'ın şarkılarıyla doyasıya eğlendi. Öte yandan Roman vatandaşlarının bazıları dışarıda kumanya dağıtımı sırasında izdihama neden oldu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakanlar Trakya'da Romanlarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement