Balıkesir'de 15 Temmuz Şehitleri Anıldı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'de 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

Balıkesir\'de 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

BALIKESİR'de 15 Temmuz Anma Programı, Şehitlikte gerçekleştirilen törenle başladı.

11.07.2017 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BALIKESİR'de 15 Temmuz Anma Programı, Şehitlikte gerçekleştirilen törenle başladı. Darbe girişimi sırasında Ankara'da Özel Harekat Merkezi'ne düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Turgut Solak da Ovabayındır Mahallesi'ndeki kabri başında anıldı.

Balıkesir Şehitliği'ndeki ilk törene, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan, AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Miletvekilleri Sema Kırcı, Kasım Bostan ve Mahmut Poyrazlı ile şehit aileleri katıldı. Vali Yazıcı ve törene katılanlar duanın ardından şehit mezarlarını tek tek ziyaret edip, karanfil bıraktı. Vali Yazıcı, evlatlarının mezarı başında dua eden şehit aileleri ile sohbet ederek, acılarına ortak oldu. Şehitlik Özel Defteri'ni de imzalayan Yazıcı, deftere  "Aziz şehitlerimiz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, vatanımızın bağımsızlığı uğruna, gözünü kırpmadan can veren, siz şehitlerimizi minnet ve şükran ile anmak üzere huzurunuza gelmiş bulunmaktayız. Bu millet bu topraklar üzerinde ilelebet payidar olacaktır, mirasınız emin ellerdedir" diye yazdı.

KABRİ BAŞINDA ANILDI

Şehitlik'ten sonra 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'ne düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Turgut Solak'ın Ovabayındır Mahallesi'ndeki kabri ziyaret edildi. Vali Ersin Yazıcı ve beraberindekiler şehidin eşi Aynur Solak ve çocukları Alper Solak ve Beyza Solak'a çerçevelenmiş Türk bayrağı hediye etti.

Balıkesir'de hafta boyunca 15 Temmuz'la ilgili sergiler açılacak, söyleşiler düzenlenecek, dualar edilecek, halk koşusu yapılacak, kahramanlık türkülerinin söyleneceği konserler verilecek.

- Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir'de 15 Temmuz Şehitleri Anıldı - Son Dakika


Advertisement