Balıkesir Demiryolcular Ankara Yolunda - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Demiryolcular Ankara Yolunda

Balıkesir Demiryolcular Ankara Yolunda

Kesk'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) demiryollarının özelleştirilme uygulamalarını protesto etmek için yine yollara düştü.

17.11.2014 16:59

Kesk'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) demiryollarının özelleştirilme uygulamalarını protesto etmek için yine yollara düştü. Sendikanın 24 Kasım'da Ankara'da TCDD Genel Müdürlüğü önünde son bulacak yürüyüşlerinden biri de Balıkesir'den başladı.

Balıkesir Garı'ndaki yürüyüş öncesi basın açıklaması yapan BTS Genel Sekreteri Hasan Bektaş, Bizleri yollara döken, isminde adalet olan ancak bu kelimenin tam tersi uygulamalar sergileyen AKP'nin ve AKP bürokratlarının demiryollarındaki adaletsiz uygulamalarıdır dedi. Demiryolu Kanunu'nun çıkması sonrasında kimi işyerlerinin kapatıldığını, kimilerinin birleştirildiğini, personelin bir kısmının istekleri dışında tayin edildiğini söyleyen Bektaş sözlerini şöyle sürdürdü

AKP yönetimi ve TCDD bürokratları tarafından demiryolu hizmetinin kamu hizmeti olmaktan çıkararak ticarileştirmesini, ulaşım hakkının metalaştırılmasını ve parası olanın bu hizmetten daha pahalı bir şekilde yararlanmasını, ucuz ve güvencesiz işgücü kullanımının önünün açılmasını amaçlayan adımlar atılmaktadır. Son olarak optimizasyon adı altında 519 personelin yeri kendi istekleri dışında değiştirilirken, kimi işyerleri birleştirilmiş ve kapatılmıştır. Siyasi iktidardan güç alan TCDD yönetimi ayrımcı yaklaşımlarının yanında kazanılmış haklarımızı birer birer elimizden alınması yönünde uygulamalara imza atmaktadır. TCDD yönetiminin uyguladığı yanlış ve taraflı politikalar bizleri mağdur etmekte, haksızlık yaşamaktayız. ve eğer bizler dur demezsek bu uygulamalar devam edecektir.

ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEKSİN

BTS'nin eylemine Balıkesir Demokrasi Platformu (BALDEP), KESK'e bağlı sendikalar ve CHP Balıkesir örgütü de destek verdi. Eyleme katılanlar, 'İşleri rayına koyacağız', 'Direne direne kazanacağız' yazılı pankartlar taşıdı, Gün gelecek, devran dönecek AKP halka hesap verecek sloganı attı. Basın açıklamasının ardından Asla yalnız yürümeyeceksin sloganları eşliğinde raylar üstünde yürüyen demiryolu işçileri ve memurların akşam İzmir'e ulaşacağı ve yürüyüşün yarın devam edeceği bildirildi.

TCDD çalışanlarının Balıkesir ile birlikte İstanbul, Van, Gaziantep ve Zonguldak'tan başlattığı yürüyüş 24 Kasım'da Ankara'da TCDD Genel Müdürlüğü önündeki basın açıklaması ile sona erecek.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Demiryolcular Ankara Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement