Balkansiad'dan Bursa'ya Vakıf Üniversitesi Girişimi - Son Dakika
Yerel

Balkansiad'dan Bursa'ya Vakıf Üniversitesi Girişimi

(BALKANSİAD) Genel Başkanı Naci Şahin, Bursa'ya bir vakıf üniversitesi kurma hazırlığında olduklarını söyledi.

25.07.2012 00:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balkan, Rumeli Sanayici İşadamları Derneği

(BALKANSİAD) Genel Başkanı Naci Şahin, Bursa'ya bir vakıf üniversitesi kurma hazırlığında olduklarını söyledi.

Baia Otel'de düzenlenen iftar programına Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa milletvekili Mustafa Öztürk, BALKANSİAD Başkanı Naci Şahin ve çok sayıda işadamı katıldı.

Başkan Şahin, burada yaptığı konuşmada, Bursa'ya bir vakıf üniversitesi kurma girişiminde olduklarını belirterek, "Balkantürk eğitim vakfını 33 üye ile kurduk" dedi.

Eğitim vakfıyla ilgili destek arayışına çıktıklarında Bursa Valisi Şehabettin Harput'un üniversite için yüzde yüz destek verdiklerini anımsatan Şahin, şöyle devam etti:

"Belediye Başkanımız da projemize yüzde yüz destek vererek Bursa'ya BALKANTÜRK'ün bir vakıf üniversitesi kazandırılmasını istedi. BALKANSİAD Bursa'da projelerine devam edecek"

Sadece Bursa'nın değil Türkiye'nin çok büyük mesafeler katettiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bursa Balkanlarla Türkiye arasında bir köprü oldu. Yaklaşık 8 yıl önce Kosova'ya Murat Hüdavendigar'ı anma törenlerine gittiğimizde Türkiye bayrağı açtığımızda orada olay çıkmıştı. Ama ondan sonraki yıllarda yaptığımız çalışmalarla, katıldığımız tüm organizasyonlarda en çok açılan bayrak Türk bayrağı olmuştu. Hatta başka bayrakların açılmadığı organizasyonlar oldu. O günden bugüne Bursa Balkanların her köşesinde var ve şu anda orada çok büyük bir Türkiye sevgisi var. Orada çok büyük bir Bursa sevgisi var. Bursa artık orada hayatın içinde."

Toplantının ardından BALKANSİAD'a yeni katılan üyelere ve basın mensuplarına plaket verildi.

Muhabir: Mustafa Yılmaz/ Doğukan Altınay

Yayıncı: İbrahim Uyar - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balkansiad'dan Bursa'ya Vakıf Üniversitesi Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement