Banka Hesabının Görüntüsünü Paylaşan Adamın 130,000 TL'si Çalındı - Son Dakika
Teknoloji

Banka Hesabının Görüntüsünü Paylaşan Adamın 130,000 TL'si Çalındı

Banka Hesabının Görüntüsünü Paylaşan Adamın 130,000 TL\'si Çalındı

Son zamanlarda dijital dolandırıcılık olayları hiç olmadığı kadar arttı ve tam da bu noktada kullanıcıların güvenliğe dikkat etmeleri kritik seviyede önem taşıyor.

02.06.2020 18:48  Güncelleme: 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son zamanlarda dijital dolandırıcılık olayları hiç olmadığı kadar arttı ve tam da bu noktada kullanıcıların güvenliğe dikkat etmeleri kritik seviyede önem taşıyor. Antalya'da galericilik işi ile uğraşan Tayfur Sanlı, benzer bir problemle karşılaşan kişilerden birisi oldu. İddialara göre banka hesabının görüntüsünü paylaşan Sanlı'nın hesabından tam 130,000 TL çekildi. İşte detaylar!

130,000 TL'si Çalındı!

İnternet üzerinden gördüğü ilanın sahibi ile iletişime geçen Tayfur Sanlı, 170,000 TL değerindeki aracı almak istediğini belirtti. Sanlı ile ortak bir fiyatta anlaşan ilan sahibi, iddialara göre PTT'de bir hesap açmasını ve parayı bu hesaba yatırmasını istedi. Tayfur Sanlı da kendi adına bir hesap açarak parasını bu hesaba yatırdı ve ekran görüntüsünü ilan sahibi ile paylaştı.

Nitekim gariplikler bundan sonra gelişmeye başladı. PTT hesabına giriş yapmak istediğinde hesaba ait telefon numarasının değiştiğini fark eden Sanlı, uzun uğraşlar sonucu hesabını geri almayı başardı. Buna karşın hesabındaki 130,000 TL'den yalnızca 14 TL kaldığını fark etti.

"Görüştüğümde postane hesabı açmamı söylediler. 'Banka hesaplarım var' ne alaka deyince, 'PTT daha iyi olur bizim için' dediler. Hesaba sürekli para yatırmamı istediler. Çarşamba günü sabahtan kendime ait hesap açtım. İçerisine 130 bin lira yatırdım. Ancak hesabıma para geçmedi. Adamı arayıp kendi hesabıma paranın geçmediğini söyledim. Vakıf katılım anonim şirketi olarak yazacaksın, posta kargoyu seçeceksin ve 20 TL daha at' dedi.

Ardından o işlemi yaptım ve hesabıma para yattı. Parayı yatırdıktan sonra benden ekran resmi atmamı istedi. Paranın görüntüsünü görmek istediğini söyledi. Ekran görüntüsünde sadece benim hesap numaram, ismim soy ismim ve bakiyem görünüyordu. 170 bin liraya anlaşmıştık. 130 bin lira attığımı görünce 40 bin lira daha atmamı söyledi. 'Onu da atarım' deyip beklemeye başladım.

Saat 16.00 sıralarında içime şüphe düştü. İnternetten PTT hesabıma girmek istedim. Giriş yapmak istediğimde hesabımın farklı bir numaraya güncellendiğini gördüm. Bunun üzerine en yakın şubeye gittim. Hesabımda ne kadar param olduğunu sorunca 14 TL olduğunu söylediler. Yani 130 bin TL çekilmiş.

Bunun nasıl olduğunu anlamak için bölge müdürlüğüne gittim. Paranın çekildiğini farklı hesaplara aktarıldığını söylediler. Karakola ve savcılığa şikayette bulundum. E-devleti aradım karakoldayken ve onlar da saat 10.30'da postaneden e-devlet şifremin değiştirildiğini öğrendim.

İlk olarak e-devlet şifremi değiştirmişler, oradan da telefon numaramı güncellemişler. Sahte kimlikle mi yaptılar, nasıl yaptılar bilmiyorum. 4-5 farklı hesaba ayrı aktarmışlar. 14 lira bırakmışlar. E-devlet ve PTT şifrelerimi değiştirdim. "

İşi gereği şehir dışından sürekli araç aldığını belirten Sanlı, ilk defa bu şekilde bir olay ile karşılaştığını belirtti. Konu hakkında şikayetlerde bulunan Sanlı'nın nasıl bir sonuçla karşılaşacağı şu aşamada belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Tamindir

Son Dakika Teknoloji Banka Hesabının Görüntüsünü Paylaşan Adamın 130,000 TL'si Çalındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Albüm: Apple, Çin'in Shanghai Kentinde Sekizinci Mağazasını Açıyor
    13:31 Albüm: Apple, Çin'in Shanghai Kentinde Sekizinci Mağazasını Açıyor

    SHANGHAİ, 19 Mart (Xinhua) -- Apple, bu ay Shanghai'da 8. mağazasını açarak ülkedeki geniş ağını daha da büyütmeye hazırlanıyor.

  • İzmir Metrosu'nda Seferler Gecikmeli Devam Etti, Vatandaşlar Arasında Kavga Çıktı
    13:20 İzmir Metrosu'nda Seferler Gecikmeli Devam Etti, Vatandaşlar Arasında Kavga Çıktı

    İzmir Metrosu'nda sabah saatlerinde yaşanan teknik bir nedenden dolayı seferler gecikmeli olarak devam etti. Duruma isyan eden bazı vatandaşlar metro kapısını tekmeleyip makinisti dövmeye kalkıştı. Kalabalıkta sinirler gerilince bazı vatandaşlar arasında da kavga çıktı. İstasyonlarda yoğunluk yaşandı ve olaylar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya'ya akıllı otopark zinciri kuracak
    12:44 Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya'ya akıllı otopark zinciri kuracak

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Sinan Mahallesi'nde gerçekleşen iftar buluşmasında yeni dönemde Antalya'ya akıllı otopark zinciri kuracaklarını söyledi. Başkan Uysal, çevre dostu özelliklere sahip otoparkların su kaynaklarını koruyacağını ve elektrikli araç kullanımını teşvik edeceğini belirtti.

  • Volkswagen Grubu'nda yazılım krizi: Infotainment sisteminde ciddi hatalar var
    12:32 Volkswagen Grubu'nda yazılım krizi: Infotainment sisteminde ciddi hatalar var

    Alman otomobil devi Volkswagen Grubu, bünyesindeki markalar arasında yaygın yazılım sorunlarıyla karşı karşıya. Bu sorunlar, müşteriler tarafından ciddi şekilde eleştiriliyor ve markanın prestiji için bir tehdit oluşturuyor. Son zamanlarda, VW Grubu'nun birçok modelinde, özellikle infotainment sistemlerinde ciddi hatalar rapor ediliyor. Bu durum sürücüler için rahatsız edici olmasının yanı sıra güvenliği de tehdit ediyor. Sürüş yardım sistemleri, acil frenleme, şerit takip asistanları ve trafik işareti tanıma gibi önemli özelliklerde hatalar meydana geliyor. Volkswagen Grubu, bu sorunları çözümlemek için yoğun çaba sarf etmek zorunda.

  • HONOR Watch GS 4: Sağlık ve spor tutkunları için yeni akıllı saat
    12:32 HONOR Watch GS 4: Sağlık ve spor tutkunları için yeni akıllı saat

    HONOR, sağlık ve spor tutkunları için tasarlanmış yeni akıllı saati HONOR Watch GS 4 modelini duyurdu. Şık tasarımı ve geniş sağlık ve spor özellikleriyle dikkat çeken saat, kullanıcılara yüksek performans ve uzun pil ömrü sunuyor. HarmonyOS 2.0 işletim sistemi, 1.43 inç AMOLED ekran, 100'den fazla spor modu gibi özelliklere sahip olan HONOR Watch GS 4, 138 dolar başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak.

  • Türkiye, NATO DIANA Programı'na 8 yeni test merkeziyle katıldı
    12:25 Türkiye, NATO DIANA Programı'na 8 yeni test merkeziyle katıldı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin NATO'nun inovasyon hızlandırma programı DIANA'nın Test Merkezleri Ağı'na 8 yeni merkezin katıldığını duyurdu. Böylece Türkiye'nin ağda yer alan test merkezi sayısı 10'a ulaştı. DIANA Programı, sivil ve askeri amaçlı teknolojiler geliştiren şirketlere 300 bin avroya kadar hibe destek sağlıyor ve Türk şirketlerinin bu ağda yer almasının önemi vurgulanıyor.

  • Türkiye, rüzgar enerjisinde Avrupa'nın lider ülkesi olacak
    12:00 Türkiye, rüzgar enerjisinde Avrupa'nın lider ülkesi olacak

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin rüzgar enerjisi alanında Avrupa'da en iddialı 5 ülkeden biri olduğunu belirterek, İzmir'in bu liderlik sürecinin Türkiye'de öncü şehri olacağını söyledi. Kacır, İzmir'e yapılan yatırımlar ve kurulan altyapılarla Türkiye'nin rüzgar enerjisinde lider ülke olacağını ve yerli türbinlerin kullanılmasını hedeflediklerini ifade etti.

  • YTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçak, deprem teknolojileri hakkında uyarılarda bulundu
    11:08 YTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçak, deprem teknolojileri hakkında uyarılarda bulundu

    YTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçak, deprem teknolojilerinde önemli yere sahip sismik izolatörler ve karbon elyafın doğru binada kullanılması konusunda uyarılarda bulundu. Koçak, depreme dayanıklı bir yapının tasarımdan imalat sürecine kadar modern teknolojilerin kullanıldığı, her türlü risklerin ortadan kaldırıldığı, hem depreme ve dış etkilere karşı güçlü hem de yaşam alanlarının çok kaliteli olduğu bina anlamına geldiğini söyledi.


Advertisement