Barış İçin Partilerin Kapısını Çalıyorlar - Son Dakika
Güncel

Barış İçin Partilerin Kapısını Çalıyorlar

Barış İçin Partilerin Kapısını Çalıyorlar

Urfa'daki STK'ların bir araya gelerek oluşturduğu Urfa Barış İnisiyatifi MHP, HÜDA-PAR ve EMEP'i ziyaret ederek barış temaslarını sürdürdü.

19.08.2015 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da Geçtiğimiz günlerde 'Barış Hemen Şimdi' sloganıyla bir araya gelen Sivil Toplum Kuruşları (STK), sendika ve meslek odaları çalışmalarına devam ediyor.

Oluşturulan barış heyeti ile çalışmalarını yürüten inisiyatif, bu kez siyasi partilerin kapısını çaldı. Barış çabalarını sürdüren inisiyatif cumartesi günü Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa İl Eş Başkanlığı ziyaretinin ardından dün de Emek Partisi (EMEP) ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve son olarak Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Şanlıurfa il başkanlıklarını ziyaret etti.

AKBAŞ: İNSANLARIN ÖLMEDİĞİ BİR DÜNYADA YAŞAMAK İSTİYORUZ

EMEP ziyaretinin ardından MHP Şanlıurfa İl Başkanlığına giden heyeti burada MHP Şanlıurfa İl Başkanı Mahmut Güneş karşıladı. Heyet adına konuşan Faruk Akbaş, ülkenin içerisinde bulunduğu çatışma ortamının kimse tarafından benimsenmediğini aktardı. Akbaş, "Bu benimsenmeyen çatışma ortamının ülkemize verdiği zararları, halkımızın ve milletimizin kutuplaşmasına yönelik vermiş olduğu zararları, biz de sivil toplum örgütleri olarak görmekteyiz. Bizim kuruluşumuz, barış inisiyatifi adı altında Şanlıurfa'da faaliyet gösteren tüm uç noktalardaki gerek sağ gerekse sol grupta faaliyet gösteren STK'lar olarak insanların ölmediği bir dünyada yaşamak istiyoruz" dedi.

'YETKİLİLER BEDENLERİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALILAR'

Artık hiçbir kesimden ölümlerin olmadığı barış ve huzur içerisinde bir yaşam istediklerini söyleyen Akbaş, "Bu noktada siyasi partilerimizi ziyaret ediyoruz. Çözümlerin mecliste olmasını istiyoruz. Ellerin tetikten çekilmesini istiyoruz. Biz masa başında hiçbir sorunun çözülmeyeceğini belirtmek istiyoruz. Bütün kurum ve kuruluşlardan destek istiyoruz. Bizim, yetkililerden bedenlerini taşın altına koymasını, karar verirken de kendi öz evlatlarının ateş çemberinde olduğunu düşünerek karar vermelerini bekliyoruz. Bizim tek kırmızı çizgimiz: Hiçbir kesimden insanımızın ölmemesi. Sorunlarımızın mutlaka masabaşında çözülmesi. Şiddet ve olaylar olmadan olayların çözülmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

GÜNEŞ: ÇATIŞMALARI ASLA KABUL ETMİYORUZ

Akbaş'ın ardından ev sahibi olarak konuşan MHP Şanlıurfa İl Başkanı Mahmut Güneş ise, "Barış İnisiyatifi Platformu'nun yaptığı ziyaretten dolayı çok teşekkür ediyorum" diyerek şunları ifade etti: "Şu anda ülkemiz kötü bir süreçten geçiyor. Sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin ve halkında bu platformlara dahil olması gerektiğine inanıyoruz. Bir an önce bu ateş söner. Neticede bu ülke hepimizin. Bu topraklarda yaşayan insanlarımız bizim insanlarımız. Çözümler çatışmayla değil. Fikirsel ayrılıklar olabilir. Silahların çatışmasını asla kabul etmiyoruz. Bizim kendi içimizde bunu çözeceğimize inanıyorum. Heyete, yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum."
Heyet MHP'nin ardından HÜDA-PAR'ı ziyaret etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Barış İçin Partilerin Kapısını Çalıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement