Bartın'da "Nurettin Topçu" Paneli Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Bartın'da "Nurettin Topçu" Paneli Düzenlendi

Bartın'da "Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü Örnek Kişilikler: Nurettin Topçu" konulu panel düzenlendi.

07.03.2016 16:08

Bartın'da "Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü Örnek Kişilikler: Nurettin Topçu" konulu panel düzenlendi.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, konferans salondaki panelde, Türk milletinin yetiştirdiği önemli fikir adamlarından biri olan Nurettin Topçu'nun öğretmen, düşünce insanı, yazar olarak ülkenin iftihar kaynağı olduğunu söyledi.

Nurettin Topçu hakkında, öğrencilerin hatta bir çok yetişkinin dahi bilgi sahibi olmadığını ifade eden Kaplan, şöyle konuştu:

"Onun bizim tarafımızdan bilinmemesi, ondan kaynaklanan bir kusur yada hata değil, bizim ilgisizliğimizden ve yetersizliğimizden olabilir. Nurettin Topçu, Türkiye'den batıya gidip Fransa'da, Sorbonne Üniversitesinde ilk defa 'ahlak' konusunda doktora yapan çok kıymetli bir insandır. Topçu, bilim disiplini almış, bilimsel düşünceyi eserlerine kurgulamış örnek biridir ama bana göre onun şahsiyeti çok daha önemlidir. O, yaşama ve düşünme tarzıyla, milletin hayrına olan hususları evrensel anlamda söylemeyi, haykırmayı varoluşun gereklerinden biri olarak görmüş bir isimdir. O bakımdan öğrencilerimizin böyle bir ismi gerçekten merak etmeleri lazımdır."

Öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı panelde yazar Mehmet Sılay "Nurettin Topçu'nun Son 10 yılı", Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergün Yıldırım "Nurettin Topçu: Din, Tarih, Toplum", Yazar Mehmet Doğan "Nurettin Topçu'da Toplum Tasavvuru" konularında sunum yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bartın'da 'Nurettin Topçu' Paneli Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement