Barzani Tepkilere Rağmen Geri Adım Atmadı: Kimsenin Sözünü Dinlemeyin, Referanduma Gidiyoruz - Son Dakika
Güncel

Barzani Tepkilere Rağmen Geri Adım Atmadı: Kimsenin Sözünü Dinlemeyin, Referanduma Gidiyoruz

25 Eylül'deki bağımsızlık referandumunun ertelenmeyeceğini açıklayan IKBY Başkanı Barzani, "Kimsenin sözünü dinlemeyin, referanduma gidiyoruz." dedi.

15.09.2017 16:59  Güncelleme: 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IKBY Başkanı Mesud Barzani referandumun ertelenmesine ilişkin önerileri reddettiklerini açıkladı. Barzani, "Hiç kimsenin sözünü dinlemeyin, referanduma gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

"REFERANDUMDAN VAZGEÇMİYOR"

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetim, referandum inadından vazgeçmiyor. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) lideri Mesut Barzani, kendi yayın organı Rudaw aracılığıyla referandumu ertelemeyi reddettiğini duyurdu.

"ALTERNATİF SUNULMADI, REFERANDUMA GİDİYORUZ"

ABD, İngiltere ve BM heyetleri, dün görüştükleri Barzani'ye alternatif bir plan sunmuştu. Duhok'un Amedi ilçesinde bağımsızlık referandumuyla ilgili katıldığı etkinlikte kendisine sunulan planı değerlendiren Barzani, "Bize referandumu erteleyeceğimiz bir alternatif sunulmadı. Hiç kimsenin sözünü dinlemeyin, referanduma gidiyoruz." dedi.

DESTEKÇİLERİNE SESLENDİ

"En büyük sorun Bağdat'taki kardeşlerimizin gerçek bir ortaklığı kabul etmemeleridir. Kusura bakmayın biz de size hizmetçi olmayı kabul etmiyoruz." diyen Barzani, "Evet bu süreçte risk var ancak bunu yapmayıp, gerekli adımları atmazsak, riskten daha kötü şeyler meydana gelebilir. Burada mesele iradedir. Kürdistan halkının iradesinin güçlü olması gerekiyor. Eğer güçlü irade olursa, başarıda elde edilir." diye konuştu.

Referandumun uluslararası hukuki dayanağı olmadığı yönündeki eleştirilere de cevap veren Barzani, "Referanduma meşruiyeti dışarısı değil ancak Kürdistan halkı verecektir." ifadelerini kullandı.





Barzani Tepkilere Rağmen Geri Adım Atmadı: Kimsenin Sözünü Dinlemeyin, Referanduma Gidiyoruz

Son Dakika Güncel Barzani Tepkilere Rağmen Geri Adım Atmadı: Kimsenin Sözünü Dinlemeyin, Referanduma Gidiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement