BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KARTOĞLU: RİSKLİ BİNA ORANI YÜZDE 13'E DÜŞTÜ - Son Dakika
Güncel

BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KARTOĞLU: RİSKLİ BİNA ORANI YÜZDE 13'E DÜŞTÜ

? Başakşehir'de depreme güvenli konut sayısının her geçen gün arttığını belirten Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, 'İlçe genelinde devam eden kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009 yılında yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13'e indirildi.

16.02.2023 11:44  Güncelleme: 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

? Başakşehir'de depreme güvenli konut sayısının her geçen gün arttığını belirten Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, 'İlçe genelinde devam eden kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009 yılında yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13'e indirildi. 2 yıl içinde bu oranı yüzde 8'e indirmeyi hedefliyoruz. Birlikte başaracağız' dedi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki deprem, güvenli yapıların önemini bir kez daha gündeme getirdi. Başakşehir Belediyesi, riskli bina stoku oranının düşmesi için Ziya Gökalp, Şahintepe ve Güvercintepe mahallelerindeki kentsel yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Güvercintepe Mahallesi'ndeki Kayapark Sakura Evleri'nde bu kapsamda çalışmalar devam ediyor.

RİSKLİ BİNA STOKUNA KALICI ÇÖZÜM

Başakşehir'deki bir diğer kentsel yenileme çalışması Şahintepe Mahallesi'nde sürüyor. 6 katlı 2 bloktan oluşan Şahintepe Burgaz Çarşı Evleri'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 20 yıllık konut sorununun çözümüne yönelik adımların atıldığı Ziya Gökalp'te de çalışmalar başlıyor. Proje kapsamında depreme karşı dayanıklı 666 konut inşa edilecek.

BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KARTOĞLU: RİSKLİ BİNA ORANI YÜZDE 13\'E DÜŞTÜ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KARTOĞLU: RİSKLİ BİNA ORANI YÜZDE 13'E DÜŞTÜ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement