Başarılı İsimler ‘Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi 2011’de Ağırlandı - Son Dakika
Güncel

Başarılı İsimler ‘Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi 2011’de Ağırlandı

Sabancı Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü Tarafından 5 - 6 Mart 2011 Günlerinde Organize Edilen "Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi 2011" Başarıyla Tamamlandı.

08.03.2011 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Girişimcilik adına önemli başarılar elde etmiş 15 konuşmacı iki gün boyunca 600'ü aşkın genç girişimci adayı ile bu zirvede buluştu.

Sabancı Üniversitesi'nde 5-6 Mart'ta gerçekleşen Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi 2011'de birbirinden başarılı isimler üniversite öğrencilerine girişimcilik deneyimlerini aktardı. Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Ziya Boyacıgiller'in "Girişimcilik" kavramı üzerinde durduğu açış konuşmasının ardından başlayan zirvenin ilk günü, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu'nun konuşması ile sona erdi. Ali Ağaoğlu zirvede üniversite öğrencilerine kendi girişimcilik deneyimlerinden örnekler vererek iş hayatında deneyimlediği başarı hikayelerini katılımcılarla paylaştı. Sakıp Sabancı'yı girişimcilik adına örnek aldığını da söyleyen Ağaoğlu gençlere: "Size tavsiyem sonuna kadar gidin, pes etmeyin." diyerek konuşmasını bitirdi.

Özyeğin Üniversitesi Kuluçka Merkezi Müdürü İhsan Elgin girişimci adayı üniversite öğrencilerine lab-x girişimcilik şirketi ile ortak düzenlenen birfikrinmivar isimli yarışmadan bahsederek, girişimcilere destek olmak hakkında konuştu. Saat&Saat Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya kendi hayat hikayesini katılımcılarla aktarak hayal gücünün önemine vurgu yaptı. Gittigidiyor Genel Müdürü Cenk Angın ise üniversite yıllarında hayal ettiği yerden çok farklı bir yerde olduğunu ve birçok kere meslek değiştirip, şimdi daha önce nasıl olduğuyla ilgili bir fikrinin olmadığı internet dünyasındaki iş yaşamından bahsetti.

KOSGEB Kobi Uzmanı Celil Kürşad Dereci, Kafepi işletmecileri Deniz Gümüştaş ile Başak Dündar ve Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı da zirvenin ilk gününde konuşanlar arasındaydı.

"Girişimcilik özgür bir ruh ister, hiçbir yere bağlı kalamaz."

Zirvenin ikinci gününde öğrencilere ilk konuşan isim Mustafa Nevzat İlaç San. Genel Müdürü Levent Selamoğlu oldu. Girişimci olmak için gerekli özellik ve şartlardan bahseden Levent Selamoğlu "Girişimcilik özgür bir ruh ister, hiçbir yere bağlı kalamaz." dedi.

Girişimciliği "Hayallerinin peşinden gitmek" olarak değerlendiren Mutfak Sanatları Akademisi Kurucusu Mehmet Aksel de kendi girişimi ve Türkiye'de bir ilk olan Mutfak Sanatları Akademisi'nden bahsetti.

Kadın girişimci olarak zirvede konuşan Trendyol Kurucusu Demet Mutlu ise Türkiye'de girişimciliğin son yıllarda yükseldiğini ama hala gelişmesi ve desteklenmesi gerektiğinden bahsetti. Kadın girişimcilerin en iyi girişimci olacağını düşündüğünü çünkü kadınların fedakar olduğundan ve bu özelliklerini girişimcilik adına kullanmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Lab-x Kurucusu Fuat Sami, girişimciliği ekip çalışması ile değerlendirdiği konuşmasında öğrencilere girişimcinin kendinde olması gerektiği özelliklerin tamamını bulundurmasının zor olduğunu ve bu yüzden iyi bir ekiple çalışmanın kişiyi çok başarılı noktalara götüreceğinden bahsetti.

İkinci gününde de üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği zirvede Araştırmacı Düşünür Yazar Nevzat Kürüm de gençlere girişimcilik hakkında seslenen isimler arasındaydı.

Zirveyi "Türk halkını çok iyi tanıyorum." diyerek Acun Ilıcalı kapattı

Zirvenin kapanış konuşmasını ise medyadaki girişimleri ile tanınan Acun Medya Şirket Kurucusu Acun Ilıcalı gerçekleştirdi. Bu sene çok yoğun oldukları için 2-3 üniversiteye konuk olabileceklerini ve bu üniversitelerinden birinin de öğrenci kalitesinden dolayı Sabancı Üniversitesi olduğunu belirterek sözlerine başlayan Acun Ilıcalı, şuanda bulunduğu noktaya gelmesinin nedenini hayatta tek başına kalmış olmasından, risk alma konusunda daha gözü kara olmasından ve kendi başına açtığı sorunları kısa sürede çözebilme özelliğinden geldiğini belirtti.

Eğlenceli anılarını genç girişimci katılımcılarla paylaşan Ilıcalı, medyadaki başarısı için ise "Türk halkını çok iyi tanıyorum, dışarıdan getirdiğimiz yarışma formatını halkın izleyeceği kıvama getirmek de benim özelliğim." dedi.

Bu yıl ilk kez gerçekleşen ve başarı ile tamamlanın zirvenin, Sabancı Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü tarafından, her yıl farklı konuk konuşmacıları ile geleneksel olarak düzenlenmesi planlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başarılı İsimler ‘Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi 2011’de Ağırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement