Başbakan'dan Türkiye'nin Önde Gelen İş Adamlarıyla Gizli Zirve - Son Dakika
Ekonomi

Başbakan'dan Türkiye'nin Önde Gelen İş Adamlarıyla Gizli Zirve

Başbakan Davutoğlu; Koç, Sabancı, Şahenk, Ülker, Özyeğin gibi iş dünyasının önde gelen isimleriyle İstanbul'da buluştu. Zirvenin ana konusu asgari ücret ve HDP oldu.

28.05.2015 07:31  Güncelleme: 08:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Davutoğlu, Koç, Sabancı, Şahenk, Ülker, Özyeğin gibi iş dünyasının önde gelen isimleriyle İstanbul'da buluştu. Gece yarısı 02.00'ye kadar süren zirvede Davutoğlu, ''Muhalefetin asgari ücret vaatlerine neden sessiz kalıyorsunuz'' eleştirisinde bulundu.

Genel seçimlere 10 gün kala Başbakan Ahmet Davutoğlu iş dünyasıyla sürpriz bir buluşma gerçekleştirdi. Yoğun miting maratonuna devam eden Davutoğlu, Pazartesi akşamı Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar'ın İstanbul Baltalimanı'ndaki evinde iş dünyasının önde gelen isimleriyle bir araya geldi.

ZİRVENİN ANA KONUSU ASGARİ ÜCRET VE HDP

Fortune Türkiye'nin haberine göre, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Koç, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner, Akfen Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Mudo'nun kurucusu Mustafa Taviloğlu, Yandex Türkiye CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ'ın da aralarında bulunduğu zirvenin ana konusu asgari ücret ve HDP oldu.

TÜSİAD'I SESSİZ KALMAKLA ELEŞTİRDİ

Başbakan Davutoğlu, muhalefet partilerinin asgari ücretin artırılması konusunda vaatlerini gündeme getirerek TÜSİAD'ı bu konuda sessiz kalmakla eleştirdi. Türkiye'nin önde gelen yatırımcıları ise Davutoğlu'na yüksek asgari ücret konusundaki eleştirilerinde haklı olduğunu ancak seçim öncesi her partiye eşit mesafede durduklarını söyledi.

TÜSİAD Başkan Yardımcısı Ali Koç da Başbakan'a seçim sürecinde olunduğu için seçim vaatleriyle ilgili herhangi bir yorum yapmadıkları yanıtını verdi. Gece yarısı saat 02.00'ye kadar süren toplantıda Ahmet Davutoğlu, 2023 hedeflerini, 'Yeni Türkiye'nin ekonomik stratejilerini, seçim gündemini de anlattı.

1.500 TL OLURSA KAÇ İŞ YERİ KAPANIR?

7 Haziran seçimleri öncesi muhalefet partilerinin ekonomik vaatleri tartışma konusu olurken, 'asgari ücret' gündemde ilk sıraya oturdu. Tüm muhalefet partileri halihazırda net 949 lira olan asgari ücretin hatırı sayılır oranda yükseltileceğini vaat etti. Seçim beyannamesinde asgari ücreti Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 1.500 TL'ye, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 1.400 TL'ye ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) 1.800 TL'ye çıkaracağını açıkladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu da seçim meydanlarında asgari ücretin 1.500 TL'ye çıkması halinde birçok işyerinin kapanacağını belirterek, tepki vermediği için TÜSİAD'ı eleştirmişti.

Davutoğlu, şunları kaydetmişti:

''TÜSİAD'a buradan çağrıda bulunuyorum, her fırsatta hükümeti eleştirmek için açıklama yapıyor, çıksınlar istatistiksel hesap versinler; asgari ücret 1500 lira olursa kaç iş yeri kapanır, asgari ücret 5 bin lira olursa açık iş yeri kalır mı? Bunun hesabını bir versinler. Perde gerisinden muhalefet partilerine destek vermek değil, çıksınlar açıkça destek versinler. TÜSİAD çıksın ben 'Kılıçdaroğlu'nun görüşünü destekliyorum' desin; Türkiye'de asgari ücret 1500 lira, hatta 2 bin lira, 2.500 lira olsun desin. Konuşacaklarsa açıkça konuşsunlar.'' (Kaynak : Vatan)

Başbakan\'dan Türkiye\'nin Önde Gelen İş Adamlarıyla Gizli Zirve
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Başbakan'dan Türkiye'nin Önde Gelen İş Adamlarıyla Gizli Zirve - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (87)

  • NİYAZİ: Ben şukur etmesini biliyorum. Nankörlük etmeyin. 600 lira bile verseler şukur edin kardeşlerim. Obur tarafta bunun mükafatını alırsınız. Meeeeeeee meeeeeeee 32 5 Yanıtla
  • sami: Başbakana bak yaa zam yapmayın bu millet açlıktan kıvransın diyor. 31 1 Yanıtla
  • anladın oni: Artık akpye bişey demiyorum. Bu haberi okuyup akp ye oy veren işçilerin kulağında selamım çınlasın 21 2 Yanıtla
  • akdeniz: mersin tarsus adana osmaniye topyekün MHP diyor 17 4 Yanıtla
  • ESKİ AKP Lİ: ARTIK OYLAR MHP YE 18 3 Yanıtla
  • robin huuuuud: bu türkiye herşeyi hak ediyor akp ye verin yine getirin başa ahkam kesin sonrada yumurtanın kolisi artmış o artmış demeyin lan yanıma gelip hem oy veriyolar hem herşey iyi diyolar hemde zamlardan dert yanıyolar yetmiyor diyolar ondan sonra konuşma arkadaş bari 19 1 Yanıtla
  • TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşı: korkudan ne yapacagını ve nasıl oyunlar kuracagını çalışıyorlar her ne yaparsan yap hdp saltanatlıgınıza son verecek . tüm oylar HDP ye.. 15 5 Yanıtla
  • zafer: İŞadamlarının ki aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık hesabı Adamlar gerçekten zor durumdalar! Ne yapsınlar bu rakamlar gerçekçi değil deseler hükümeti desteklemiş muhalefeti desteklemiş olacaklar ki bunu göze alamazlar! Yok bu rakamlar gerçekçi verilebilir deseler ki bu rakamları vermezler veremezler! Valla onların durumunda olmak istemezdim! 19 1 Yanıtla
  • ALOSSE: ASGARİ ÜCRETİN ARTIŞINA KARŞI GEKENLER NEDEN MERCEDES SATIN ALMALARINA DA KARŞI GELMEZLER. 18 1 Yanıtla
  • FENASİ: Her yere saldırın aç Köpekler gibi. Herkesi tehdit edin. Eninde sonunda yok olacaksınız. Patronların hükumeti olduğunuzu pekiştirmiş oldunuz. 19 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Türkiye'nin Net Uluslararası Yatırım Pozisyon Açığı 2024'te 300 Milyar Dolara Yükseldi
    12:19 Türkiye'nin Net Uluslararası Yatırım Pozisyon Açığı 2024'te 300 Milyar Dolara Yükseldi

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, Türkiye'nin net uluslararası yatırım pozisyon açığı 2023 yılı sonunda 284,7 milyar dolar iken, 2024 ocak sonunda 300 milyar dolara yükseldi. TCMB'nin açıkladığı verilere göre, Türkiye'nin yurt dışı varlıkları azalırken, yükümlülükleri ise artış gösterdi. Bu durum net uluslararası yatırım pozisyon açığının artmasına neden oldu.

  • Mezitli'de Yeni Küçük Sanayi Sitesi Projesi
    12:17 Mezitli'de Yeni Küçük Sanayi Sitesi Projesi

    Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Küçük Sanayi Sitesi'ni ziyaret ederek, esnafla bir araya geldi. Başkan Tarhan, yeni dönemde Küçük Sanayi Sitesi'nin moderleştirilmesi ve genişletilmesi için kapsamlı bir çalışma programı hazırladıklarını duyurdu.

  • CHP Milletvekili: Bireysel Kredi Kartı Borçları Yüzde 155 Arttı
    12:11 CHP Milletvekili: Bireysel Kredi Kartı Borçları Yüzde 155 Arttı

    CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, bireysel kredi kartlarında bankaların takibine düşen borç tutarının son bir yılda yüzde 155 artarak 20,5 milyar TL'ye ulaştığını belirtti. Ateş, vatandaşların yükselen faiz oranlarına rağmen kredi kartlarına mecbur kaldığını ve bu durumun yoksullukta artış ve borç sarmalı riski yarattığını ifade etti. Ayrıca, kredi kartıyla yapılan harcamalarda market ve AVM'lerdeki harcamaların yüzde 87 arttığı, nakit çekimlerin ise yüzde 103 arttığı bilgisi paylaşıldı.

  • Muğla'da Güneş Enerji Santrali Projesi Devam Ediyor
    12:04 Muğla'da Güneş Enerji Santrali Projesi Devam Ediyor

    Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe Denizova Mahallesi'nde kurulan Güneş Enerji Santrali projesi hızla ilerliyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Muğla'ya yıllık 9.3 Milyon Kwh elektrik üretilecek ve karbon emisyonu azaltılacak.

  • Sapanca'da Beton Yığınına Dönen İlçe
    12:04 Sapanca'da Beton Yığınına Dönen İlçe

    Para kazanma hırsı, belediyenin denetim yapmaması, eskiden tarımla anılan Sapanca'yı adeta mahvetti. Meyvesi ile ünlü ilçede artık tarlalardan bungalov yetişiyor. Ağaçların yok edildiği Sapanca beton yığınına dönmüş durumda.

  • Osmaniye'de 1950'lerden kalma traktörüyle çiftçilik yapan İhsan Yavuzarslan
    12:00 Osmaniye'de 1950'lerden kalma traktörüyle çiftçilik yapan İhsan Yavuzarslan

    Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde çiftçilik yapan İhsan Yavuzarslan, 1950'lerde üretilen, hurda fiyatına satın alıp tamir ettiği traktörünü hem tarımda hem de günlük işlerinde kullanıyor. Yavuzarslan, traktörüne çok özen gösterdiğini ve satmayı düşünmediğini belirtiyor.

  • Türkiye, rüzgar enerjisinde Avrupa'nın lider ülkesi olacak
    12:00 Türkiye, rüzgar enerjisinde Avrupa'nın lider ülkesi olacak

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin rüzgar enerjisi alanında Avrupa'da en iddialı 5 ülkeden biri olduğunu belirterek, İzmir'in bu liderlik sürecinin Türkiye'de öncü şehri olacağını söyledi. Kacır, İzmir'e yapılan yatırımlar ve kurulan altyapılarla Türkiye'nin rüzgar enerjisinde lider ülke olacağını ve yerli türbinlerin kullanılmasını hedeflediklerini ifade etti.

  • CHP Milletvekili Bingöl: Türkiye'nin tekstil sektörü kan ağlıyor
    11:57 CHP Milletvekili Bingöl: Türkiye'nin tekstil sektörü kan ağlıyor

    CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Türkiye ekonomisindeki yanlış ekonomi politikalarının tekstil sektörünü olumsuz etkilediğini belirterek, sektörün yarısının iflas noktasına geldiğini söyledi. Bingöl, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek sorunları dinledi ve sektörün geleceği konusunda endişelerini dile getirdi. Maliyetlerin artması, kredi imkanlarının azalması ve dış rekabetin artması gibi faktörlerin sektörü zor durumda bıraktığını ifade eden Bingöl, gereken önlemlerin alınmaması halinde Türkiye'nin üretim potansiyelinin kaybedileceğini vurguladı.

  • Fatih Erbakan: Türkiye'nin beka sorunu emeklilerin sorunudur
    11:55 Fatih Erbakan: Türkiye'nin beka sorunu emeklilerin sorunudur

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Yozgat Yerköy’de; "Bugün Türkiye'nin bir beka sorunu varsa o da emeklinin beka sorunudur. Asgari ücretlinin beka sorunudur. Çiftçinin, köylünün beka sorunudur. Şu mübarek Ramazan gününde insanları yüz gram peynire, yüz gram hurmaya muhtaç bir halde yaşatmak mecburiyetinde bırakıyorlar. Millete reva mı bu" dedi.


Advertisement