Başbakan Erdoğan Açılışını Yaptığı Tesisin İsminin Değiştirilmesini İstedi - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan Açılışını Yaptığı Tesisin İsminin Değiştirilmesini İstedi

Başbakan Erdoğan Açılışını Yaptığı Tesisin İsminin Değiştirilmesini İstedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılışını yaptığı sanat ve gösteri merkezinin isminin Türkçe olmaması nedeniyle tepki göstererek, "İnşallah Arenamege'yı daha bizden, daha bir bizim kültürümüzden isim düşünülmesini de sizlerin takdirlerine ve"...

03.08.2013 20:08

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılışını yaptığı sanat ve gösteri merkezinin isminin Türkçe olmaması nedeniyle tepki göstererek, "İnşallah Arenamege'yı daha bizden, daha bir bizim kültürümüzden isim düşünülmesini de sizlerin takdirlerine ve fikirlerine sunuyorum" dedi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılışını yaptığı sanat ve gösteri merkezinin isminin Türkçe olmaması nedeniyle tepki göstererek, "İnşallah Arenamege'yı daha bizden, daha bir bizim kültürümüzden isim düşünülmesini de sizlerin takdirlerine ve fikirlerine sunuyorum" dedi.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından yapılan "Arenemega" isimli gösteri ve sanat merkezinin açılış törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, Küçükçekmece İlçesi'nin 20 sene öncesinde çok kötü şartlar altında olduğunu ifade eden Erdoğan, şimdiki şartlarını Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ın anlattığını ifade etti. Bugün açılışı yapılan eserin Türkiye'de, Balkanlar'da ve Avrupa'da benzeri olmadığını söyleyen Erdoğan, bu eserin İstanbul'un ve Türkiye'nin önemli bir sanat merkezi olması temennisinde bulundu. Erdoğan, açılışı yapılan eserin 30 hektar alan üzerine kurulduğunu kaydederek, "6 bin koltuk, 2 bin ayakta olmak üzere 8 bini kapalı. Fakat bunun dışında ayrıcada 27 bini dışarıda olmak üzere 35 bin kapasiteli salonun, Türkiye'nin en büyük gösteri merkezinin içindeyiz. " diye konuştu.

-"ARENAMEGE'YA DAHA BİR BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDEN İSİM DÜŞÜNÜLMESİNİ SİZİN FİKİRLERİNİZE SUNUYORUM"-

Türkçe hassasiyetinin kaybedildiğini vurgulayan Erdoğan, "Eserlerimize isim koyarken, asla yokluğunu ve yoksulluğunu hissetmeyeceğiz bir tarihimiz, kültürümüz, medeniyetimiz var" dedi. Erdoğan, kelimelerin kökenlerinin birbirine karıştığını söyleyerek, Nihat Sami Banarlı'nın Türkçe'nin Sırları isimli kitabından örnekler verdi. "Türkçemiz maaf edildi" diyen Erdoğan, bu konuda girişimler yapılması gerektiği söyleyerek, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e ve Milli Eğitim Bakanlığına görevler düştüğünü ifade etti. Erdoğan, bir esere veya bir çocuğa isim koyulurken, Türk kültüründen ve Türkçeden başka bir dile ihtiyaç duyulmamamsı gerektiğinin altını çizen Erdoğan, "Bugün açılışını yaptığımız, Türkiye'nin ve Avrupa'nın her açıdan bu büyük eserine, Aziz kardeşim, iki anlamda da Aziz kardeşim. İnşallah Arenamege'yı daha bizden, daha bir bizim kültürümüzden isim düşünülmesini de sizlerin takdirlerine ve fikirlerine sunuyorum" diye konuştu.

-"TÜRKİYE'Yİ EN KÜÇÜK RÜZGARDA SAVRULAN BİR ÜLKE ZANNEDENLER VARSA ONLAR ÇOK BÜYÜK BİR YANILGININ İÇİNDELER"-

YAŞ kararlarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayı ile kamuoyuyla paylaşıldığını hatırlatan Erdoğan, Ağustos ayına böyle bir açılış ile başlamanın öneli olduğunu ifade etti. Yarın da Marmaray'da incelemelerde bulunacağını söyleyen Erdoğan, test sürüşlerini yapacaklarını ve 29 Ekim'de de oranın açılışın gerçekleştirileceğini aktardı.

Başbakan Erdoğan, Nisan ve Mayıs aylarında önemli eserlerin açılış ve temel atma törenlerinin gerçekleştirildiğini ve ekonomik alanda gelinen noktaları anlattı. Bu dönemde Meclis'in de tatile girmeyerek, önemli atılımlar yaptığını söyleyen Erdoğan, "Bakın herkes; "şöyle oldu, böyle oldu battık gidiyoruz' derken, Temmuz ayında ihracatımız yüzde 17 artarak 12,6 milyar dolara ulaştı. İhracatımız hız kesmeden rekor kırmaya devam ediyor. Evet biz hiç durmuyoruz, yatırımlarımıza hizmetlerimize, reformlarımıza hiç durmadan, duraklamadan, hiç ara vermeden devam ediyoruz. Sanal gündemlere takılmadan, yapay gündemlere aldanmadan Türkiye'nin gerçek gündemi ile ilgileniyor, Türkiye'yi belirlediğimiz hedeflere ulaştırmak için çok yoğun bir şekilde devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin ilerleyişini ne hiç kimsenin durduramayacağını kaydeden Erdoğan, "Bundan 10 yıl önce bir anayasa kitapçığı fırlatıldığı için Türkiye tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşamış, milletimiz çok ağır faturalar ödemişti. Türkiye'yi hala o günlerdeki kadar zayıf, çelimsiz, en küçük rüzgarda savrulan bir ülke zannedenler varsa onlar çok büyük bir yanılgının içindeler" değerlendirmesinde bulundu.

-"KİMSE BU MİLLETİ YOK SAYMASIN"-

Türkiye'nin bundan daha geriye gidişinin olmayacağını söyleyen Erdoğan, "Türkiye'nin istikametini milli irade belirler. Bunun böyle bilinmesini özellikle vurguluyorum. Türkiye'nin rotasını sadece ve sadece millet çizer. Ne medya, ne sosyal medya, ne sermaye, ne de terörize edilen sokaklar değil. Türkiye'nin geleceğini sadece millet ve sandık belirler. Şiddete başvurmuyor diye, polise taş, molotof, demir bilye atmıyor diye hiç kimse milleti yok saymasın. Sokaklara taşmıyor diye, dükkanların camını çerçevesini indirmiyor diye, hiç kimse milleti yok saymasın. Manşetlere çıkmıyor diye, uluslararası gazetelerde kirli mektupların altına imza atmıyor diye, kimse bu milleti yok saymasın. Bu millet her zaman vakarla ağırbaşlılıkla, aklı selimle hareket etmiştir. Bu millet manşetini sandıkta kendisi atmıştır. Mektubunu, mesajını sandıkta kendisi her zaman başarıyla vermiştir. Millet sandıkta neyi, kimi işaret ediyorsa, herkes buna boyun eğmek, bunu kabullenmek, bunun gereğini yapmak zorundadır. Millet eğer bize 'git' derse, boynumuz kıldan incedir, gideriz. Millet eğer bize 'kal' derse, milletin emanetini de namus bilir, şeref bilir, son nefesimize kadar o emaneti koruruz" ifadelerini kullandı.

-"'ALLAH BUNLARDAN RAZI OLSUN' DESİNLER BİZE YETER"-

Mısır'da milli iradenin gasp edildiğini söyleyen Erdoğan, Türkiye'yi Mısır gibi yapmak isteyenlere asla müsaade etmeyeceklerini sözlerine ekledi. Erdoğan vatandaşlara, "Kardeşlerim, ben sizleri paranız, pulunuz, makamınız, vekiniz için değil Allah için seviyorum" diye seslenirken, "Bizim en önemli gurur vesilemizde, bu eserlerden neticesinde; "Allah bunlardan razı olsun ya. Bunlar geldiler ne hizmetler verdiler, neredeydik bu ülkeyi nereye getirdiler' bunu densin bize yeter" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan Açılışını Yaptığı Tesisin İsminin Değiştirilmesini İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement