Başbakan Yardımcısı Atalay Van'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Atalay Van'da Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Mevcut şehir kalkacak, başka yere taşınacak bir algı söz konusu değil, sadece yaptıracağız konutları zemini sağlam olan Edremit, Kevenli, Bostaniçi, Kalecik ve Karpuzalan gibi bölgelerde yapacağız ama mevcut şehir burada kalacak" dedi.

02.01.2012 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Mevcut şehir kalkacak, başka yere taşınacak bir algı söz konusu değil, sadece yaptıracağız konutları zemini sağlam olan Edremit, Kevenli, Bostaniçi, Kalecik ve Karpuzalan gibi bölgelerde yapacağız ama mevcut şehir burada kalacak" dedi.

Van'daki temaslarının ardından valilikte düzenlediği basın toplantısında kalıcı konutlarla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Atalay, Van ve Erciş için geçen ay içinde 3 bin 984 konutun ihalesinin yapıldığını bildirdi. Başbakanlık AFAD olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ'ye şimdiye kadar 15 bin konut için yazılar yazdıklarını dile getiren Atalay, yıkık ve ağır hasarlı konut sayısından daha fazla konut yapacaklarını söyledi.

Van ve Erciş için başlatılan master plan çalışmasının devam ettiğini anımsatan Atalay, "Mevcut şehir kalkacak, başka yere taşınacak bir algı söz konusu değil. Sadece yaptıracağız konutları zemini sağlam olan Edremit, Kevenli, Bostaniçi, Kalecik ve Karpuzalan gibi bölgelerde yapacağız. Mevcut şehir burada kalacak. İsteyenler orada ev temin edebilir. Yıkık ve ağır hasarlı diye tespit ettiğimiz konut 28 binden fazladır. Bu çok büyük bir rakam. Yıkılması gerekenleri yıkacağız. Bunda kesinlike tereddüt etmeyeceğiz. Bunlarda asla kimse oturmayacak. Çok fazla yer işgal eden Karayolları ve DSİ gibi kurumları şehir dışına çıkarmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konteynırların kurulmasında geç kalındığı yönündeki eleştirisini hatırlatması üzerine Atalay, muhalefetin bölgeye giderek yapılanları görmesinin kendilerini memnun ettiğini söyledi. Depremin 39. gününde kalıcı konutların temelini attıklarını, 15. gününde ise konteynırların gelmeye başladığını dile getiren Atalay, konteynır üretiminin olduğu Türkiye'nin her yerine sipariş verildiğini kaydetti.

-"Zerre kadar şüphe olan hiç bir okulu eğitime açmayacağız"-

Yarın açılacak okulların durumuyla ilgili soruyu cevaplandıran Van Valisi Münir Karaloğlu ise eğitime başlayacak okulların 2 kez bakanlık, bir kez de üniversitelerin teknik ekipleri tarafından incelendiğini bildirdi. Üniversite öğretim üyelerinin 'depremden önceki durumunu muhafaza ediyor' dedikleri okullarla eğitime başlayacaklarını ifade eden Karaloğlu, "Zerre kadar şüphe olan hiç bir okulu eğitime açmıyoruz. Ağır hasarlı ve şüphe edilen 63 okulda eğitim olmayacak. Bu okulların öğrencileri servislerle sağlam okullara taşınacak. Bununla ilgili servis ihalesi yapıldı" dedi.

- VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Atalay Van'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement