Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Makedonya'da - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Makedonya'da

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Makedonya\'da

Makedonya ziyaretinde bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ohri ve Usturga'da Hayati Halveti tekkelerini ziyaret etti.

11.10.2014 05:08

Makedonya ziyaretinde bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ohri ve Usturga'da Hayati Halveti tekkelerini ziyaret etti.

Makedonya'nın Güneybatısında Usturga kasabasını ziyaret eden Numan Kurtulmuş halk tarafından karşılandı. İslam Birliği temsilcilerin de yer aldığı karşılama töreninden sonra Mustafa Kebir Camii'ni ziyaret etti. 16. yüyılda inşa edilen ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından onarılan cami hakkında yetkililerden bilgi alan Kurtulmuş, caminin yanında bulunan Hasan baba türbesini de ziyaret etti.

Numan Kurtulmuş, Hasan baba Hayati Halveti tekkesini de ziyaret etti. Dervişler tarafından kapıda karşılanan Kurtulmuş ve bereberindeki heyet daha sonra Ohri'ye geçti.

Burada Pir Mehmet Hayati Halveti tekkesini ziyeret ettikten sonra basın mensuplarına bir değerlendirme yapan Numan Kurtulmuş, ziyaret esnasında bütün Makedonyayı dolaştıklarını, Cumhurbaşkanıyla resmi görüşmesini yaptıklarını ve TİKA projelerin açılış törenlerinde hazır bulunduklarını ifade etti. Başbakanla da görüştüklerini ve Üsküp merkezindeki Osmanlı ve Türk ? İslam eserlerini yerinde inceleme imkanı bulduklarını belirterek; Üsküp'ün tarihle olan bağını Türkiye'deki şehirlerden daha fazla koruduğunu söyledi.

Ziyaretin,Türkiye Makedonya ilişkilerini daha ileriye götüreceğini dile getiren Kurtulmuş, tekkeden ayrılırken, tekkenin kurucusu Pir Mehmet Hayati türbesinde de dua okudu.

Şehir merkezinde bulunan Osmanlı çınar ağacı önünde bol bol fotoğraf çekilen Numan Kurtulmuş, daha sonra Makedonya'dan ayrılarak Türkiye'ye döndü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Makedonya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement