Başkan, Basın Onur Gününü Kutladı - Son Dakika
Güncel

Başkan, Basın Onur Gününü Kutladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 16 Ocak Basın Onur Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak basın mensuplarını kutladı

15.01.2015 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk'ün düzenlediği ilk basın toplantısıyla yeni kurulacak olan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini attığı Kasr-ı Hümayun'daki basın toplantısının yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu bütün basın mensuplarının basın onur gününü kutladı.

Başkan Karaosmanoğlu mesajında, "16 Ocak 1923 günü Mustafa Kemal Paşa, İzmit'te, Abdülaziz'in Av Köşkü olarak da bilinen tarihî köşkte, Adnan Adıvar'ın yaptığı organizasyonla bir grup gazeteciyle buluştu.

O yıllarda Kurtuluş Savaşı kazanılmış, fakat henüz Cumhuriyet ilan edilmemişti. Bu, Atatürk'ün ilk basın toplantısıydı. Akşam 9'da başlayan toplantı, sabah 3'e kadar sürdü. Bu toplantı, aslında Erzurum ve Sivas Kongreleri kadar önemli bir toplantıdır. Kongrelerde Millî Mücadele'ye ilişkin kararlar alınmıştır.

İzmit Toplantısında ise Türkiye'nin yeni rotası çizilmiş, Cumhuriyet'in temeli atılmıştır. Atatürk, Kurtuluş Savaşı boyunca yazılarıyla, yaptıkları haberlerle Millî Mücadele'ye büyük katkılar sunan gazeteci ve yazarlarla ülkemizin geleceğini konuşmuş, onların fikirlerini almıştır.

16 Ocak'ın Basın Onur Günü olarak kutlanması, basın mensuplarının, Türkiye'nin kurtuluşu ve inşasına sundukları benzersiz katkıya teşekkürdür aynı zamanda. Çünkü gazetecilik, milletin müşterek sesi olmaktır. Halkın düşüncesi, sorusu, hissiyatı, haykırışı, endişesi, sevinci, coşkusu… Basın aracılığıyla gün yüzüne çıkar. Sivil, demokratik bir tartışma, en medeni şekilde medya üzerinden yürütülür. Çünkü gazetecilik bir bilgi, birikim, araştırma, titizlik, hassasiyet işidir. Basın ilkeleri, basın ahlâkı gibi kavramlar; gazeteci sorumluluğunu anlatır.

Kocaeli'miz, yerel basının son derece güçlü, etkili olduğu bir şehirdir. Basınımız, şehrimizdeki dinamizmin en işlek unsurudur. Kocaeli'nde yerel ve ulusal basın özel bir merakla takip edilir. Çünkü burada, kimin, neyi, niçin, ne zaman, nasıl, nerede yaptığı ayrı bir önem taşıyor. Zira Kocaeli çok hareketli, hızlı bir şehir. Burada haberler de, manşetler de, anonslarda, fotoğraflar da hızla, sürekli değişiyor.

İnanıyorum ki, "Modern Basın Tarihimizin" en önemli gününe ev sahipliği yapan şehrimizdeki gazeteci dostlarımız da, bu konudaki bilinci canlı tutacaklardır.

16 Ocak Basın Onur Günü'nü bir kez daha kutluyor, selam, saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan, Basın Onur Gününü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement