Başkan Küçükler; "Büyükşehir Yasasından En Fazla Erzurum Yararlanacak" - Son Dakika
Yerel

Başkan Küçükler; "Büyükşehir Yasasından En Fazla Erzurum Yararlanacak"

Başkan Küçükler; "Büyükşehir Yasasından En Fazla Erzurum Yararlanacak"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av.

31.07.2013 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Büyükşehir Yasası'ndan en fazla yararlanacak illerin başında Erzurum'un geldiğini belirterek, "Uzun vadede yasanın en büyük faydasını görecek illerin başında Erzurum gelecek" dedi.

İlçelerde gezi ve incelemede bulunan Başkan Küçükler, Büyükşehir Yasası'nı bu kez de İspirlilere anlattı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Faruk Yıldırım, İspir Belediye Başkanı Osman Çakır, Türkiye Vilayetler Birliği Erzurum İl Temsilcisi Tahsin Bayramoğlu, AK Parti İspir İlçe Başkanı Salih Zeki Çetinkaya ve İspir Belediyesi meclis üyelerinin de bulunduğu heyetle birlikte ilçeyi gezen Başkan Küçükler, esnafla buluştu ve halkın sorunlarını dinledi.

Küçükler daha sonra Gazeteci-Yazar M. Talat Uzunyaylalı'nın hazırlayıp sunduğu İspir Oturumu'na katıldı. İspir Belediye Başkanı Osman Çakır ve İl Genel Meclisi Üyesi Tahsin Bayramoğlu'nun da konuk olduğu programda, Büyükşehir Yasası, İspir'deki belediye hizmetleri, Ovit Tüneli, ilçenin doğal ve turistik güzellikleri, halkın sorun ve beklentileri konuşuldu.

Küçükler'i ilçede ağırlamaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren İspir Belediye Başkanı Osman Çakır, programda ilçede yaptığı hizmetleri değerlendirdi. Başkan Çakır, şunları kaydetti: "Göreve başladığımız dönemde ilk olarak ilçenin imar planını ele aldık. Plan, İller Bankası imkanıyla yapıldı. Daha sonra yol işlerine yöneldik. İlçe merkezinde 60 bin metrekare kilit ve granit taşı yaptık. Altyapı işlerinin yüzde 70'ini bitirmiş durumdayız. Halı saha ve mezbaha yaptık. Terminal binasını inşa ettik. Düğün salonu, konferans salonu yaptık, iş merkezi ve otel inşaatımız da devam ediyor. Bütün mahallelerde köy konağı yaptık, ilçenin lavabo ihtiyacını giderdik ve ilçedeki camileri onardık."

"Yasa, Türkiye'nin yaralarını merhem gibi saracak"

Ovit Tüneli'nin yapımı için Erzurum'un siyasi hayatında 29 yıldır çaba harcayan usta siyasetçi, Erzurum İl Genel Meclisi Üyesi ve Türkiye Vilayetler Birliği Erzurum İl Temsilcisi Tahsin Bayramoğlu da, kuzey ve güneyi birleştiren dev projenin önemine dikkati çekti.

Bayramoğlu, "1984'ten beri İl Genel Meclisi üyesiyim. O tarihten bugüne kadar her siyasi platformda Rize-İspir arasına bir tünel yapılması gerektiğini ifade ettik. Bugün Sayın Başbakanımız sayesinde hiç kimsenin hayal edemeyeceği ihaleler yapıldı. İnşallah tünelimiz 2015'in kasım ayında faaliyete başlayacak" dedi.

Büyükşehir Yasası'nın reform niteliğinde bir kanun olduğunu hatırlatan Bayramoğlu, "e-devlet olmamıza rağmen bir aydır bir evrakı encümene götüremiyoruz. Büyükşehir Yasası, faaliyete geçtiği an siyasetçilerin vatandaşa söyleyeceği hiçbir mazeret kalmayacak. Hizmet gelecek, Batı'dan Doğu'ya göç başlayacak. Bu yasa; Türkiye'nin yaralarını merhem gibi saracak" diye konuştu.

"Köyler şehrin bir parçası olacak"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler de, Büyükşehir Yasası ile birlikte köylerin şehrin bir parçası olacağını bildirdi.

Başkan Küçükler, "Yıllarca biz hep köy mantığıyla büyüdük. Şimdi devrim niteliğinde bir yasayla karşı karşıyayız. Bu yasa Türk idari sistemine ciddi bir reform getiriyor. İlgili kanunun yasalaşmasına ciddi katkılarımız oldu" şeklinde konuştu.

"Hükümetimiz döneminde KÖYDES ve BELDES uygulamaları yapıldı, bu uygulamalar yasaya bir hazırlıktı" diyen Küçükler, konuşmasını şöyle sürdürdü: "AK Parti belediyelerinin iki dönemdir yaptığı çalışmalar yasanın altyapısını oluşturdu. Bugün şehirleri belli noktaya taşıdık. Bundan sonra ilçelerle Büyükşehir arasında bütünleşme dönemine girdik. İspir'in en ücra köyüyle şehir arasındaki bağlantıyı kurma zamanına geldik. Yolu olmayan, çamurda hayvan gübreleri arasında bulunan bir köy yapısından kurtulmak istiyor Türkiye… Avrupa Birliği'ne girme süreci içerisinde artık köy yapısını kaldırıp bir mahalle mantığıyla bakacağız yerleşim birimlerine… Yeni yapıyla bir tarafta ilçe belediye bir tarafta da Büyükşehir Belediyesi bu işin iki muhatabı olacak. İl Özel İdaresi, bütün birimleriyle belediyeye bağlanacak. Kaygılanacak bir şey yok, artık vatandaşlarımız bu yasayla daha da mutlu olacak. Köyler artık şehrin bir parçası olacak."

Büyükşehir Yasası ve Erzurum

Başkan Ahmet Küçükler, İspir Deresi için Büyükşehir ve ilçe belediyesinin birlikte çalışma yapabileceğini vurguladı. Bütün ilçelerin sorunlarının artık Büyükşehir'in sorunu olduğunu anımsatan Küçükler, sözlerini şöyle tamamladı: "Bundan sonra bütün ilçelerimizin sorunlarını kendi problemimiz olarak kabul edeceğiz. Asıl mesele birlikte hareket edememekti. Çünkü bir şehrin gelişmesi bütün ilçelerle bir bütündür. İspir ilçesi gelişmeden 'Erzurum gelişti' deme şansımız yok. Çünkü il bir bütünü ifade ediyor. Bu yasayla ilgili entegrasyon konusunda en fazla acıyı ilimiz yaşayabilir. Bir tarafta çok büyük bir coğrafya, bir tarafta nüfus sayısı az, bir tarafta da iklim itibariyle ekonomik olarak sıkıntılar var. Altyapı itibariyle birçok kente göre eksiklikleri olan bir şehrimiz var. Bütünleşme sürecinde sancılı olsa da eminim ki uzun vadede yasanın en büyük faydasını görecek illerin başında Erzurum gelecek. İlçelerin şehirle bağlantısını ulaşımla daha iyi bir konuma getireceğiz. Ne kadar yakınlaşma sağlanırsa işler o kadar hızlı yürüyebilecek. Ovit Tüneli ile Erzurum, limana ulaşan bir şehir olacak. Erzurum'dan İran ve diğer ülkelere geçiş hızlanacak."

Ramazan eğlencesine yoğun ilgi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayına özel olarak düzenlenen eğlence programına İspirliler yoğun ilgi gösterdi. 7'den 70'e herkesin rağbet gösterdiği Ramazan etkinliğinde çocuklar, Hacivat ve Karagöz'ün güncel esprileriyle güldü. Akrobasi grubunun dudak uçurtan hareketleriyle heyecanlanan ilçe halkı, Türk Halk Müziği sanatçıları Selami Durmuş ve Erdal Beyazgül'den Anadolu türkülerini dinledi. Doğduğu topraklarda bulunmanın heyecanını yaşayan Şair Ahmet Coşkun, sevilen şiirlerini hemşerileriyle birlikte seslendirdi. Samimi bir atmosferde gerçekleşen etkinliği Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İspir Kaymakamı Faik Oktay Sözer ve diğer davetliler de izledi. Bu arada İspir Belediye Başkanı Osman Çakır Başkan Ahmet Küçükler'e, ilçenin güzide ürünleri olan bal ve fasulye takdim etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Küçükler; 'Büyükşehir Yasasından En Fazla Erzurum Yararlanacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement