Başkan Mustafa Demir, Rehberlerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Mustafa Demir, Rehberlerle Buluştu

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Dünya Rehberler Günü dolayısıyla rehberlerle Topkapı Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi.

23.02.2016 12:07

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Dünya Rehberler Günü dolayısıyla rehberlerle Topkapı Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldi. Rehberlere tarihi yarımadada turizm ile ilgili yaptıkları projeleri anlatan Mustafa Demir, Kapalıçarşı'da yapılacak olan restorasyon çalışmalarının mart ayı sonunda başlayacağını söyledi.

Fatih Belediyesi tarafından Dünya Rehberler Günü dolayısıyla İstanbul'da bulunan rehberlere yemek verildi. Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen yemeğe Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve çok sayıda rehber katıldı.

Burada bir konuşma yapan Başkan Mustafa Demir, Fatih'in tarihi bir yarımada olduğunu ve buranın ticari ve turizm potansiyelini nasıl daha fazla ön plana çıkarabilecekleri noktasında çalışmalar yaptıklarını ve bunları hayata geçirdiklerini söyledi.

Başkan Mustafa Demir, "2004 yılında belediye başkanı olduğum dönemde sadece Fatih bize bağlıydı. Eminönü turizm açısından çok iyi, ben de kıskanıyordum. Orada da temel hedefimiz vardı. Başaran Ulusoy ve turizm rehberleriyle otelcilerle bir araya gelmiştik. Sadece Sultanahmet ve çevresine sıkışmış bir turizm potansiyelini yayabiliriz onun arayışı içerisindeydik. Hedefimiz Kariye,Tekfur Sarayı, Ayvansaray Türk Mahallesi Balat, Fener yapabilirsek bir de yukarıya Zeyrek'e çıkarmak istiyorduk. Sultanahmet ve çevresiyle mukayese ettiğimizde yaşayan bir yer orası. Hedefimiz hem Fatih değerlensin, hem de turistlerin İstanbul'da kalma süresi uzasın. Böyle bir hedefle yola koyulduk. Sonra Eminönü de bize katıldı, büyük mutluluk yaşadık. Biz oranın turizm ve ticari potansiyelini nasıl daha ön plana çıkarabiliriz diye uzun uzun çalışmalarımız oldu ve bunların bir çoğu hayata geçti" dedi.

"MART AYI SONUNDA KAPALIÇARŞI'DA ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK"

Kapalıçarşı restorasyonuyla ilgili bilgi veren Mustafa Demir, "Kapalıçarşı ile ilgili bir çalışmamız var. İnşallah mart ayının sonunda çatısından başlayacağız. Yüzyıllardır bekliyor. Kapalıçarşı'nın çatısında su deposu var, pisuvar var, klima aparatları var. Yok yok, olması gerek kiremit var bir tek o yok. Şimdi inşallah yukarısından başlayıp aşağıya kadar oraları da düzenleyeceğiz" diye konuştu.

"BİSİKLETLE GİDİLECEK BİR YOL YAPMAYI PLANLIYORUZ"

Mustafa Demir, bisiklet yolları yapmayı hedeflediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Sirkeci'den Yedikule kapısına kadar olan banliyö hattı bisiklet parkuru olsun istedik. Çalışmalar başladı, devam ediyor. Yedikule'den Ayvansaray, Ayvansaray'dan da Sarayburnu'na kadar surun içerisinden Yedikule kapısına kadar yaya ve bisikletle gidilecek bir yol yapmayı planlıyoruz ama bu sadece ilçe belediyesini aşan bir durum. Bunu gerçekleştirmeye çalışacağız." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Mustafa Demir, Rehberlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement