Başkan Sandalcı, Akbüklüleri Alt Yapı Konusunda Bilgilendirdi - Son Dakika
Yerel

Başkan Sandalcı, Akbüklüleri Alt Yapı Konusunda Bilgilendirdi

Başkan Sandalcı, Akbüklüleri Alt Yapı Konusunda Bilgilendirdi

Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, belde halkını su katılım payı ve alt yapı çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

26.09.2013 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, belde halkını su katılım payı ve alt yapı çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda konuşan Belediye Başkanı Sandalcı, "Akbük için alt yapı gerçeğini masaya yatırdık bu konu ile ilgili birçok meclis toplantısında gündemimizi oluşturdu. Akbükte bulunan Siyasi Parti organlarını, sivil toplum üyelerini ve halkı toplantıları davet ederek açıklamada bulunup fikirlerini aldık. Kanalizasyon yapımı için katılım payının nasıl olacağını anlattık. O zaman tüm katılımcılar Akbük'ün gerçeği olan kanalizasyon için yapılması gereken ne ise yanımızda olduklarını ve alınacak kararları desteklediklerini açıkladılar. Bizde bu destekle gereken girişimlerde bulunduk" dedi.

Akbük'te devam eden alt yapı çalışmalarına da değinen Başkan Sandalcı, "İl Bank'tan yüzde 50 oranına göre 1,5 milyon TL hibe eklenerek 3 milyon TL'lik kanalizasyon işinin başlatılmasına gidildi. İl Bank Genel Müdürlüğü iç yazışmaları ile Akbük Belediyesinin Kanalizasyon yapım aşamasına geçilmesi onayı alındı. İzmir İl Bank AŞ'den gelen yetkililerin yaptığı çalışmalarla yaklaşık 16 kilometre ve 2 terfi istasyonunun yapılması kararlaştırıldı. Çok yakın zamanda İl Bank AŞ tarafından ilk etap başlatılacaktır. Ben bu konuşmayı kanalizasyon yapımı başladığında yapmak isterdim. Fakat Şer Cephesi dediğimiz, sözde Akbükü sevenlerin, halkı kandırarak şahsıma, siyasi yaşamıma zarar vermek adına asıl Akbük'e zarar vermelerini iftiraları, yalanları, çamurları durdurmak yalanlarının altında utandırmak adına bu gün yaptım. Kendilerine Davetiye gönderdiğimiz halde bu gün toplantıya katılmadılar. İşte gerçek yüzleri" ifadelerini kullandı.

Akbük'ta alt yapı çalışmalarında neler yapılacağı konusunda da bilgiler aktaran Sandalcı, "Proje tamam, finansman tamam. İhale hazırlanıyor. Mart 2014'de kadar ne kadar toplanırsa o oranda hibe katkısı olacak. Seçimlerden sonra hibe ortadan kalkacak. Kanalizasyon işi büyükşehir belediyesine devrolacak. Kalan kısım ya belediyenin kendi bütçesinden eklenerek yada çıkarılabilecek bir ek gelirle tamamlanacak. Başlamış olan bir işin tamamlanmama gibi bir şansı yok. Benim tüm çabam Akbük'ün alt yapısını çözüme kavuşturmaktır. Bir Belediye Başkanı hibe var diyorsa ve bunun gerçekliğinin belgesini halka dağıtıyorsa hibe vardır. 'Hibe yoktur. Su katılım bedellerini ödemeyin' kampanyası başlatılıp yalan ve yanlışla insanların kafasını bulandırarak, onlara davalar açtırarak süreci baltalayarak Mehmet Erçin Sandalcı'nın siyasi kariyerini değil; Akbük'ün temiz geleceğini engelliyorsunuz. Unutmayın ki; kanalizasyona başlanmasını engellersen Mehmet Erçin Sandalcı bir şey kaybetmez. Fakat Akbük çok şey kaybeder. Ben kanalizasyon konusunda karara imza atan tüm meclis üyelerime, süreci baltalamayarak destek veren tüm siyasi parti temsilcilerine, sivil toplum örgütlerine, site ve kooperatif yöneticilerine, Akbüklülere ve İller Bankası Bölge ve Genel Müdürlüğüne teşekkürlerimi sunuyorum. Kimse baltalamaya çalışmazsa kanalizasyon projemiz Akbükümüz için hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Sandalcı, Akbüklüleri Alt Yapı Konusunda Bilgilendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement