Başkan Uğurlu Verdiğimiz Sözleri Yerine Getirmenin Mutluluğunu Yaşıyoruz - Son Dakika
Güncel

Başkan Uğurlu Verdiğimiz Sözleri Yerine Getirmenin Mutluluğunu Yaşıyoruz

Başkan Uğurlu Verdiğimiz Sözleri Yerine Getirmenin Mutluluğunu Yaşıyoruz

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Karaman'ın Hızla Değişim Sürecine Girdiğini Söyledi.

30.05.2011 22:26  Güncelleme: 22:27

Karaman belediye başkanı kâmil uğurlu, karaman'ın hızla değişim sürecine girdiğini söyledi.

"Verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diyen Belediye Başkanı Uğurlu: "Hemşerilerimizden aldığımız bu kutsal emaneti, hizmet sorumluluğu bilinciyle kullanarak şehrimizin her köşesini çağdaş bir görünüme kavuşturmak için ekibimizle birlikte gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Göreve gelmeden önce halkımıza her zaman yanlarında olacağımızı, hedeflediğimiz projeleri tek tek hayata geçireceğimizi söylemiştik.

Çok şükür ki kentsel dönüşümden elektronik belediyeciliğe, rutin belediye hizmetlerinden sosyal belediyeciliğe varıncaya kadar her konuda fikir dayanışması sergiliyoruz. Sorunları ve beklentileri birebir iletişimle halkımızdan dinliyoruz. Halkımızın destek ve teveccühleri bizlerin hizmet heyecanını daha da artırıyor. Karaman'ı özlenen kent seviyesine kavuşturmak amacındayız" dedi.

Belediye Arı Gibi Çalışıyor

Belediye de tüm birimlerin uyum içerisinde çalıştığını ve bu sayede başarı geldiğini kaydeden Başkan Uğurlu: "Belediyemizde yürütülen rutin işlerin dışında bütün ekiplerimiz şehrimizin her noktasında görev yapıyor.

Fen İşleri Müdürlüğümüz yeni caddeler, kavşak düzenlemeleri, asfalt ve kaldırım çalışmalarını kesintisiz yürütüyor. Bu sezon 1 milyon 33 bin m2 asfalt çalışması yapmayı hedefliyoruz.

Şehir merkezi, 100. yıl Caddesi, Şehit İsa Kiriş Caddesi ve Turgut Özal Caddesi'nde kaldırım çalışmamız var. Çalışmalar, Özcan Genç, Kazım Karabekir Paşa, Mut ve Kenzi caddelerinde devam edecek. Şehir girişindeki Karamanoğlu Mehmetbey Köprülü Kavşağı tamamlandı. Konya, Mersin ve Ereğli çevre yolları üst seviyede yeniden asfaltlandı, şu anda bazı noktalarda çevre düzenlemeleri yapılıyor. Bifa Kavşağı'nda da köprülü kavşak projemiz var.

Yakın zamanda orayla beraber Organize Sanayi yolunu çift yol olarak hizmete sokacağız.

Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz çiçek ekimi, bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra kentimize güzellik katacak yeni park çalışmalarına devam ediyor. Yunus Emre Sevgi Parkı tamamen kaldırılarak yeniden yapıldı. Parkımızın içerisinde birtakım etkinliklerin düzenlenebileceği tiyatro alanı, bitki duvarı, su perdesi, led aydınlatmalı kuru havuz, kent mobilyası ve seyir alanları ile şehrimize örnek bir park oldu.

Türk Tarihi'nin en önemli âbidelerinden olan Kül Tigin Anıtı parkımıza kazandırıldı.

Öte yandan halkımızın Çukurbahçe diye bildiği alanda üzeri yeşil park alanı, altı iki katlı otopark olacak şekilde düzenlediğimiz projelenin temeli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Ömer Dinçer'in katılımıyla atıldı. Kısa süre içerisinde tamamlanacak olan çalışmayla burası cazibe merkezi haline gelecek.

Yine merkezde bulunan Eski Adliye Binası'nın yıkılmasıyla bu noktada da Kuğulu Park isminde yeni bir park çalışmamız olacak. Allah Kerim Çay Bahçesi, Cumhuriyet Parkı'ndaki tören alanı ve Yunus Emre Parkı da yeniden elden geçiriliyor" dedi.

Karamanımıza nefes aldıracak bir diğer projenin ise Doğu Kışla Vadisi Kent Ormanı olduğunu belirten Uğurlu: "Bölgeye binlerce fidan dikimi gerçekleştirildi. Piknik alanları, havuzlar, sosyal tesisler ve spor tesisleri ile bu yer de Karamanın gözbebeği olacak.

Kent mezarlığında da bir takım çalışmalar yapıldı. Yürüyüş yollarına parke taşlar döşenerek geçişler rahatlatıldı. Yeni su hatları çekilerek, mezarlık taş ve yabancı otlardan arındırıldı" dedi.

Karaman İlk Kapalı Pazarına Kavuşuyor

Karaman'da uzun yıllardır eksikliği hissedilen kapalı pazarın hızla yapımının devam ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu: "Karaman'ın bir Kapalı Pazar'a ihtiyacı var. Bunu düşünerek bir proje geliştirdik ve hemen ihalesini yaptık. Elmaşehir, Mümine Hatun ve Beyazkent mahallelerinin kesiştiği noktada bölge insanına cevap verebilecek uygun bir alanda yapımı başladı. Çok kısa süre içerisinde tamamlanarak vatandaşlarımız; sebze, meyve, balık ve temel gıda ihtiyaçlarını haftanın yedi günü buradan rahatlıkla karşılayabilecekler" diye konuştu.

Şehir içi ulaşıma yenilik getirdiklerini anlatan Başkan Uğurlu: "Yıllardır kullanılan ve halkımızın pek tercih etmediği halk otobüslerini yenileyerek hem güzergahları ve saatleri genişlettik, hem de yolcu sayımızı artırarak vatandaşlarımızın daha konforlu ulaşımlarını sağladık. Çok kısa zamanda da akıllı durak ve akıllı bilet sistemine geçeceğiz.

Karaman Elektronik Belediyecilik hizmetiyle Akıllı Kent Bilgi Sistemi'ne geçen ender illerden birisi. Altyapı çalışmaları tamamlamak üzereyiz. Bu sayede belediye işleri daha hızlı yürüyecek, merkezde toplanan bilgilere göre hareket ederek daha kaliteli hizmet üreteceğiz" dedi.

Karaman'ın En Önemli Projesi

Karaman tarihinin en önemli projesi olan Aktekke Kent Meydanı projesinin Bakanlar Kurulu tarafından kabul edildiğini kaydeden Uğurlu: "Bakanlık bu kararla bölgeyi, Kentsel Yenileme Alanı ilan etti. Proje ile bölgede bulunan tarihi mekanlar ön plana çıkarılarak geniş bir alan oluşacak. Bu alanda Türk Dil Müzesi, yürüyüş alanları, su oyunları, nostaljik tramvay ve kültürel etkinliklere hizmet edecek mekanlar oluşturulacak.

Dolayısı ile Aktekke Camii ve Süleyman Bey hamamından başlayıp Kale'ye kadar olan bölge yeniden yapılandırılacak, Karamanın tarihi dokusu korunmuş olacak ve turizm için önemli bir hamle gerçekleşmiş olacak. Ayrıca yeşil alan konusunda kentin göbeğinde geniş bir mekan, gelecek nesillere miras kalacak" diye konuştu.

Mesai Satleri Dışında Halkı Dinliyor

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, çalışma yapılan alanlarda incelemelerde bulunarak faaliyetleri yakından takip ediyor. Hafta içi tüm mesaisini yoğun bir çalışma temposu içerisinde geçiren Uğurlu, hafta sonları ve mesai saatlerinden arda kalan zamanında da halkımızla bir araya geliyor, belediye çalışmalarını ve yapılacak projeleri vatandaşlara anlatırken, beklentileri de muhtarlardan ve halktan dinliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Uğurlu Verdiğimiz Sözleri Yerine Getirmenin Mutluluğunu Yaşıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement