Başkentte Coşkulu 19 Mayıs Konseri - Son Dakika
Yerel

Başkentte Coşkulu 19 Mayıs Konseri

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ankara Üniversitesinin iş birliğiyle "19 Mayıs Gençlik Konseri" düzenlendi.

20.05.2011 09:21

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ankara Üniversitesinin iş birliğiyle "19 Mayıs Gençlik Konseri" düzenlendi.

Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen konser, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının (CSO) çaldığı İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Konser öncesi konuşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte 3. kez düzenledikleri konserle Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 92. yılının coşkusunu paylaştıklarını belirtti. 19 Mayıs'ın gün görmüş Anadolu insanının olağanüstü koşullara rağmen Mustafa Kemal'in milli mücadeleyi başlattığı gün olduğunu ifade eden Prof. Dr. Taluğ, "19 Mayıs çağdaş bir devletin habercisi demektir, 19 Mayıs özgür ve onurlu bir yaşam demektir, 19 Mayıs Mustafa Kemal Atatürk'ün doğum günüdür" dedi.

Konser, şef Rengim Gökmen yönetimindeki CSO'nun Beethoven'ın "5. senfonisi" yorumuyla başladı. Brahms'ın "Macar Dansları" eserinin çalınmasının ardından konuşan Gökmen, "CSO olarak 19 Mayıs'ı içtenlikle kutlarken, burada bulunmamızı borçlu olduğumuz Ulu Önder Atatürk'ün önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi. Gökmen, daha sonra dünyanın en ünlü vokal topluluklarından İngiliz akapella grubu Swingle Singers'ı sahneye çağırdı. Orkestra uvertürlerinden pop klasiklerine birçok eser seslendiren topluluk, "Gemiler Giresun'a" adlı türküyü de yorumlayarak seyirciden büyük alkış aldı. CSO'nun "Görevimiz Tehlike",

"Pembe Panter" gibi unutulmaz filmlerin müziklerini de çaldığı konseri, 10 bin kişi izledi.

Ankara Üniversitesinin sosyal sorumluluk kapsamında Diyarbakır'ın Eğil ilçesinden gelen ilkokul öğrencilerini de ağırladığı konser, "Gençlik Marşı" ve

"10. Yıl Marşı"nın hep beraber söylenmesiyle son buldu.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkentte Coşkulu 19 Mayıs Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement