Başkentte Disleksili Çocuklara Özel Atölye - Son Dakika
Güncel

Başkentte Disleksili Çocuklara Özel Atölye

Albatros Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde, öğrenme güçlüğü olarak tanımlanan disleksi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla kurulan "Atölye Bi Tane" hizmete açıldı.

18.05.2018 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Albatros Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde, öğrenme güçlüğü olarak tanımlanan disleksi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla kurulan "Atölye Bi Tane" hizmete açıldı.

Türkiye Disleksili Çocuklar Vakfınca geliştirilen proje kapsamında, Çankaya ilçesindeki Albatros Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde kurulan "Atölye Bi Tane"nin açılışı, disleksili çocuklar ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Disleksili Çocuklar Vakfı Başkanı Atıf Tokar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Projemizin güzel bir amacı var, dezavantajlı gruptan dezavantajlı bir gruba yardım amaçlı yapılan bir çalışma." dedi.

Projenin Almanya tarafından fonlandığını söyleyen Tokar, "Atölye Bi Tane'de disleksili çocuklar, el emekleriyle ahşap materyalden zihinsel engelli ve otizmli çocukların eğitim malzemelerini yapacaklar. Ücretsiz olarak o çocuklara gönderecekler. Dolayısıyla disleksili çocuklar hem ince motor becerileriyle hem koordinasyon çalışmalarıyla projelerini hayata geçirerek mutlu olacaklar hem de diğer dezavantajlı çocuklarımızın eğitimlerine kendi elleriyle o minicik yürekleriyle katkıda bulunacaklar." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de örneği yok

Tokar, Atölye Bi Tane'nin Türkiye'de örneği bulunmadığını belirtti.

Atölyenin, disleksiye ilişkin ciddi bir katkı sağladığını dile getiren Tokar, "Biz de bu kadar ihtiyaç olduğunu öngörmemiştik. Özellikle annelerimiz, babalarımız hafta sonunda, eğitim dışındayken AVM gibi kapalı alanlara götürüp 'Ben bu çocukla ne yapacağım.' derken, çocuklarımız gelip burada üretim yapıyorlar ve üretimle ilgili bir kültürden geçiyorlar. Atölye Bi Tane bu açıdan ciddi kazanım sağlıyor." diye konuştu.

Tokar, Ankara'da faaliyet göstermesine rağmen atölyeye özellikle hafta sonları eğitim almak için şehir dışından çocuklar geldiğini söyledi.

Atölye Bi Tane'nin yaygınlaşması için İstanbul Florya'da bir merkez açacaklarını bildiren Tokar, "Atölye Bi Tane'yi Türkiye genelinde küçük de olsa büyük de olsa çocuklarımızın hizmetine sunmak istiyoruz." dedi.

Tokar, 2013'te kurulan Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneğinin, artık Türkiye Disleksili Çocuklar Vakfı olarak faaliyet göstereceğini aktardı.

"Disleksi bir hastalık değil farklılıktır"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gazi Üniversitesi ve ODTÜ ile iş birliği halinde çalıştıklarını dile getiren Tokar, disleksinin bir hastalık değil farklılık olduğunu belirtti.

Disleksili çocukların satır sonlarını hatalı, cümle, satır veya paragrafları ise atlayarak okuduğunu anlatan Tokar, "Disleksi bir okuma bozukluğudur, asla hastalık değildir, Dünya Sağlık Örgütü de bunu böyle kabul etmiştir. Ailelerin dikkat etmesi gereken çok önemli bir şey var. Disleksili çocuklar için sadece destek eğitimi gereklidir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkentte Disleksili Çocuklara Özel Atölye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement