Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Güncel

Başkentte Kültür Sanat

Başkent sinemalarında bu hafta, korkudan komediye, animasyondan biyografiye 8 film seyirciyle buluşacak.

02.08.2012 11:28

Başkent sinemalarında bu hafta, korkudan komediye, animasyondan biyografiye 8 film seyirciyle buluşacak.

Aksiyon gerilim türündeki "Baskın" seyirciyle buluşacak. Senaristliğini ve yönetmenliğini Gareth Evans'ın üstlendiği filmin başrollerini Yayan Ruhian, Joe Taslim ve Pierre Gruno paylaşıyor.

Komedi ve müzikal yapım "Bu Gece Benimsin"de düşman iki rock yıldızının, 24 saat boyunca bir müzik festivalinde birbirlerine kelepçeli olarak sahne almaları konu ediliyor. Filmin yönetmenliğini, en son "Yeryüzündeki Son Aşk" filminin yönetmen koltuğunda seyircinin karşısına çıkan David Mackenzie üstlenirken, senaryo ise Thomas Leveritt'e ait. Başrollerde Luke Treadaway, Natalia Tena Luke Treadaway ve Natalia Tena rol alıyor.

Haftanın tek Türk yapımı olan, korku gerilim türündeki "Dabbe: Bir Cin Vakası" sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Filmin yönetmenliğini Hasan Karacadağ üstlenirken, başrollerde Koray Kadirağa, Nihan Aypolat ve Elif Erdal bulunuyor.

Dram filmi "Esaret" bu hafta beyaz perdeye gelecek bir diğer yapım. Daha önce de 62. Berlin Festivali'ne katılan orijinal adı "A Moi Seule" filmde kurban ve kaçıran arasında gelişen şefkat, nefret gibi farklı duyguların yer alacağı bir ilişki gözler önüne seriliyor.

Fransa- İspanya ortak yapımı "Eva" fantastik bilim kurgu severler için bir alternatif olarak sinemalara gelecek. Yönetmenliğini Kike Maillo'nun üstlendiği filmin başrollerinde Daniel Brühl, Marta Etura, Alberto Ammann ve Claudia Vega yer alıyor.

Nepal toplumunun derinlerine giden bir öğretmenin yolculuğunu anlatan

"Gökyüzünde Bir Ayna", Katmandu'nun mistik ancak sefalet içindeki yüzünü gözler önüne seriyor. Yaşanmış olaylardan esinlenilmiş bir film ortaya çıkartan yönetmen, öğretmen Laia'yı anlatıyor. Film Türkiye'de "31. İstanbul Film Festivali Dünya Festivalleri"nden bölümünde seyirciyle buluşmuştu.

Bu hafta sinemalardaki tek komedi filmi "Ne Adam Ama" Alman-Amerikan ortak yapımcılığında çekilen bir film. Genç oyuncu Matthias Schweighöfer'in ilk yönetmenlik ve senaristlik deneyimi olan eserin başrolünü de üstlenen Schweighöfer'ün yanı sıra kadroda Sibel Kekilli ve Mavie Hörbiger'de bulunuyor.

Animasyon filmi "Tepedeki Ev" de Babası Kore Savaşı sırasında kaybolmuş gençlik yıllarını yaşayan Umi'nin hikayesi anlatılıyor. Okuduğu lisede ortaya çıkan bir öğrenci hareketinin ortasında kalan Umi, bir yandan genç Jun'a aşık olur. Ama aralarında ikisinin de tahmin etmediği farklı bir bağ ortaya çıkar. Filmin yönetmenliğini Goro Miyazakiye, hikaye Tetsuro Sayama'ya ait. Senaryoyu Hayao Miyazaki ve Keiko Niwa'nın beraber kaleme aldığı film "31. İstanbul Film Festivali"nde Türkiye'de de gösterilmişti.

-Sinemalar-

Metropol: "Dabbe: Bir Cin Vakası", "Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor",

"İnanılmaz Örümcek Adam", "Ölüm Uykusu", "İsyan", "Kara Şövalye Yükseliyor", "Baskın", "Kayıp".

Optimum: "Dr. Seuss Loraks", "Yenilmezler", "İnanılmaz Örümcek Adam",

"Piranha 3D", "Kayıp", "İsyan", "Kara Şövalye Yükseliyor", "Ölüm Uykusu", "Dabbe: Bir Cin Vakası", "Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor", "Max Maceraları 2: Krallığa Yolculuk".

Kızılay Büyülü Fener: "Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor", "'Kara Şövalye Yükseliyor", "Dabbe: Bir Cin Vakası", "Max Maceraları 2: Krallığa Yolculuk",

"Yenilmezler", "Dr. Seuss Lorax", "Kayıp", "Ölüm Uykusu", "Peki Şimdi Nereye", "Yaşam Savaşı", "Baskın".

Bahçelievler Büyülü Fener: "Kara Şövalye Yükseliyor", "Dabbe: Bir Cin Vakası", "Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor", "Dr. Seuss Lorax",

"Yenilmezler", "Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor".

Muhabir: Şenay Ünal

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement