Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

"Tony Onur Ödülü"nü kazandıran müzikal komedi Fantastik'i, ilk kez Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunacak.

18.04.2013 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Devlet Opera ve Balesi, Broadway'de 1960-2002 yıllarında aralıksız 17 bin 162 kez sahnelenen ve bestecisi Schmidt'e

"Tony Onur Ödülü"nü kazandıran müzikal komedi Fantastik'i, ilk kez Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Uluslararası Ankara Müzik Festivali konserlerle devam edecek. Devlet Tiyatroları 14, Devlet Opera ve Balesi ise 7 eserle seyirciyi selamlayacak.

Başkentte bu hafta gerçekleşecek etkinliklerden bazıları şöyle:

-Tiyatro-

Akün Sahnesi:

İskender Altın'ın yönettiği "33 Varyasyon", bugün, yarın, 20 ve 21 Nisan'da seyredilebilecek. Erdal Küçükkömürcü, İpek Çeken, Meltem Baytok, Mehmet Akay, Ulaş Ersoy, Eda Aydınlı ve Tunç Yıldırım'ın rol aldığı oyunda, Ludwig van Beethoven'ın aynı adlı eseri üzerinde çalışan müzikolog Dr. Katherine Brandt'ın New York'tan Beethoven'ın doğduğu yere çıktığı yolculuk ve sonrasında gelişen olayları konu ediyor.

Altındağ Tiyatrosu:

Çocuk tiyatro severler için Dede Korkut Hikayeleri'nden sahneye aktarılan

"Boğaç Han", bugün, 20 ve 21 Nisan'da sahne alacak.

Hatice Meryem'in kaleminden Funda Mete'nin oyunlaştırdığı "Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun" bugün, yarın, 20 ve 23 Nisan'da izlenebilecek.

Büyük Tiyatro:

Kenan Işık'ın, Şeyh Galib'in eseri Hüsn-ü Aşk'tan esinlenerek yazıp yönettiği "Aşk Hastası" yarın ve 21 Nisan'da seyirciyle buluşacak.

Cüneyt Gökçer Sahnesi:

Suat Derviş'in yazdığı, Gülriz Sururi'nin yönettiği ve müziklerini yaptığı

"Fosforlu Cevriye", bugün, yarın ve 20 Nisan'da temsil verecek.

Ulviye Karaca'nın sahneye koyduğu çocuk oyunu "Üç Şehzade", 20 ve 21 Nisan'da minik seyircilerin karşısına çıkacak.

Küçük Tiyatro:

"Ben Ödüyorum" bugün, yarın ve 20-21 Nisan'da sahnelenecek.

Çocuk oyunu "Keloğlan Keleşoğlan" ise yarın izlenebilecek.

Oda Tiyatrosu:

Zeynep Kaçar'ın yazdığı, Ünsal Coşar'ın yönettiği "Krem Karamel" bugün, yarın ve 20 Nisan'da sanatseverleri selamlayacak. Herşeyin sahte olduğu bir dünyada gerçeklerle karşı karşıya kalan bir kadını anlatan oyunda, Servet Pandur ve Eren Demir rol alıyor.

Şahin Örgel'in kaleminden Murat Çidamlı'nın sahneye koyduğu "Yosunlar" 23 Nisan'da temsil verecek. Neşet Erdem, Şemsettin Zırhlı ve Gizem Akkuş'un rol aldığı komedide, cinsellik, dostluk ve aldatma konu ediliyor.

Stüdyo Sahne:

İlham Yazar'ın yönettiği "Jerry ve Tom", yarın ve 20, 21, 23 Nisan'da sahne alacak. Oyun, insan öldürmeyi rutin haline getirmiş iki kiralık katilin gerilim, şiddet ve tehlike dolu hikayelerini anlatıyor.

İrfan Şahinbaş Sahnesi:

Sanat, zeka, polis şiddeti, çaresizlik ve masumiyetin çatıştığı, polisiye gerilim türündeki "Yastık Adam" bugün ve 20 Nisan'da seyredilebilecek. İlham Yazar'ın yönettiği oyunda Tolga Tekin, Murat Çidamlı, Mesut Turan, Buğra Koçtepe rol alıyor.

Şinasi Sahnesi:

Stephen King'in yazdığı, Sinemis Candemir'in çevirdiği "Dolores Claiborne" hafta boyunca izleyicinin karşısına çıkacak.

"Karlar Kraliçesi" 21 Nisan'da çocukların beğenisine sunulacak.

-Opera-Bale-

Opera Sahnesi: Modern dans gösterisi "Gündüz ve Gece" bugün izlenebilecek.

"Saraydan Kız Kaçırma" operası 20 Nisan'da sahnelenecek.

"Çocuk Balesi 23 Nisan Temsili" ile 23 Nisan'da minik bale pabuçları sahneye çıkacak.

Bir türkünün hikayesinden modern dansa uyarlanan "Arda Boyları" 24 Nisan'da temsil verecek.

Operet Sahnesi: Ankara'da ilk kez sahnelecek "Fantastik" müzikal komedisi, Başkentli sanatseverler için 21 ve 23 Nisan'da "perde" diyecek.

Bestesi Harvey Lester Schmidt'a, librettosu Tom Jones'a ait müzikal, Broadway'de 1960-2002 yılları arasında aralıksız 17 bin 162 performans yaptı. Bestecisine 1992 yılında "Tony Onur Ödülü"nü kazandıran Fantastic, iki gencin birbirlerine aşkını ve babalarının bu aşka engel olmaya çalışmasını konu alıyor. Doğan Çelik yönetimindeki müzikalin dekor tasarımında Ferhat Karakaya ve Zeliha Aksoy Atıcılar, kostüm tasarımında ise Gizem Betil ve Aydan Çınar imzası bulunuyor.

Leyla Gencer Sahnesi: Çocuk müzikali "A'dan Z'ye" 21 Nisan'da seyredilebilecek.

"Çocuk ve Gençlik Korosu Konseri" 23 Nisan'da kulakların pasını silecek.

-CSO-

Cumhurbaşkanlığı Senfoni orkestrası (CSO), Alexander Dmitriev'in şefliğinde, bugün ve yarın CSO Konser Salonu'nda saat 20.00'de sahne alacak. Cem'i Can Deliorman'ın "Kültür ve Turizm Bakanlğı Devlet Çoksesli Korosu"'nu yönettiği konserde, Mirjam Tschopp keman solisti ve Ferda Yetişer ise "Mezzo Soprano" olarak seyircinin karşısına çıkacak.

Programda, Jean Sibelius'un "Keman Konçertosu re minor Op 47" ile Sergey Prokofief'in "Alexander Nevski Kantat" eserleri icra edilecek.

-Festival-

30. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, bu hafta da başkenti müzikle buluşturacak. Festival kapsamında, "Passiflora", bugün MEB Şura Salonu'nda müzikseverlere seslenecek.

"The Imperial Russian Ballet Company", Don Kişot ile yarın ve 20 Nisan'da MEB Şura Salonu'nda yel değirmenlerine bale pabucuyla savaş açacak.

"Another Little Nightmare Music" ile kemanda Aleksey Igudesman, piyanoda ise Richard Hyung-ki Joo 21 Nisan'da MEB Şura Salonu'nda, saat 15.00 ve 20.30'da olmak üzere iki kez sahne alacak.

"Arkas Trio" 22 Nisan'da RHM Konser Salonu'nda klasik müziğin sevilen isimlerinden Schubert, Brahms ve Saint-Saens'in bestelerinden bazılarını icra edecek.

-Cermodern-

Standart tuval ölçülerinin dışına çıkarak, görüntünün görüntüsünü işlerine yansıtmaya çalışan sanatçı Hüseyin Arıcı'nın, "1" adlı sergisi, hafta boyunca ziyaret edilebilecek.

"35. DYO Resim Yarışması Sergisi" hafta boyunca gezilebilecek.

Stüdyocer'in, genel sanat yönetmenliğini Erdal Beşikçioğlu'nun yaptığı ve İlham Yazar'ın sahneye koyduğu "Mojo", 20 ve 21 Nisan'da seyredilebilecek. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement